Kasunyatan sing nyenengake kanggo ngerti babagan Kanada

Kanada kebak panggonan menarik kanggo ngunjungi. Yen sampeyan ngunjungi Kanada lan pengin ngerti luwih lengkap babagan negara kasebut sadurunge ngunjungi papan kasebut, ana sawetara kepala babagan Kanada sing ora bakal ditemokake ing papan liya ing internet.

Provinsi lan wilayah Kanada Kanada dipérang dadi 10 provinsi lan 3 wilayah

Negara Kanada ana ing bawana Amérika Lor lan dipérang dadi telung wilayah lan sepuluh provinsi. Dikira-kira udakara udakara 38 yuta wong miturut sensus 2021. Amarga saka sawijining cuaca sing nyenengake lan kaendahan apik sing nyebar ing saindhenging tanah, Kanada dadi panggonan wisata utama kanggo wong ing endi wae. Negara iki uga dadi pelabuhan wong pribumi sajrone ewu taun saiki, utamane kalebu wong Inggris lan Prancis. Padha teka lan manggon ing tanah bali ing ekspedisi abad kaping-16. Sawisé iku, negara iki dadi omah kanggo Muslim, Hindu, Sikhs, Yudas, Buddha lan atheis.

Kasunyatan iki bakal mbantu sampeyan ngerti negara kanthi luwih apik lan ngrancang perjalanan sampeyan. Kita wis nyoba nyakup kabeh sing perlu babagan papan kanggo nggedhekake pangerten babagan Kanada. Deleng artikel ing ngisor iki lan deleng manawa sampeyan nemokake negara kasebut menarik utawa ora.

Ngunjungi Kanada ora tau luwih gampang wiwit Pamrentah Kanada ngenalake proses sing disederhanakake lan disederhanakake kanggo entuk wewenang perjalanan elektronik utawa eTA Kanada Visa. eTA Kanada Visa iku wewenang travel elektronik utawa ijin travel kanggo ngunjungi Kanada kanggo wektu kurang saka 6 sasi lan seneng Land of Maple Leaf. Pengunjung internasional kudu duwe eTA Kanada supaya bisa nyekseni warna epik Maple Leaf nalika musim ganti. Warga negara manca bisa nglamar eTA Kanada Visa online ing sawetara menit. eTA Kanada proses Visa otomatis, sederhana, lan online kabeh.

Negara paling gedhe ing belahan bumi kulon

Kanada minangka negara paling gedhe ing belahan bumi Kulon ukuran 3,854,083 mil persegi (9,984,670 kilometer persegi). Yen sampeyan ora ngerti iki, Kanada uga dadi negara paling gedhé katelu ing donya. Senadyan ukuran negara, populasi ana 37.5 yuta, peringkat 39 ing donya. Kapadhetan pedunung Kanada mesthi kurang dibandhingake karo negara-negara utama liyane. Sebagéyan gedhé populasi mayoritas Kanada manggon ing bagéan paling kidul ing Kanada (sadawané tapel wates Kanada-AS). Iki amarga kahanan cuaca sing nggegirisi ing sisih lor negara, mula ora bisa urip manungsa. Suhu mudhun kanthi ora normal, nyekseni salju salju lan arus sing kuwat. Minangka wong sing lelungan, saiki sampeyan ngerti bagean negara sing kudu dikunjungi lan bagean sing ora dilarang.

Jumlah maksimum tlaga

Tlaga Moraine Luwih saka setengah tlaga ing donya dumunung ing negara Kanada

Apa sampeyan ngerti luwih saka setengah tlaga ing donya dumunung ing negara Kanada? Negara iki dikenal duwe luwih saka 3 yuta tlaga, ing antarane 31,700 minangka raksasa sing manggoni area sekitar 300 hektar. Loro tlaga paling gedhe ing donya ditemokake ing negara Kanada sing diarani Great Bear Lake lan Lake Budak Agung. Yen sampeyan ngunjungi negara Kanada, priksa manawa sampeyan ngunjungi rong tlaga sing kasebut ing ndhuwur amarga kaendahan tlaga kasebut pancen nggumunake. Iklim Kanada tansah kadhemen, dianjurake kanggo nggawa sandhangan anget nalika ngunjungi negara kasebut.

READ MORE:
Kanada minangka papan kanggo akeh tlaga, utamane limang tlaga gedhe ing Amerika Utara yaiku Lake Superior, Lake Huron, Lake Michigan, Lake Ontario, lan Lake Erie. Sawetara tlaga sing dienggo bareng antarane AS lan Kanada. Ing sisih kulon Kanada minangka papan yen sampeyan pengin njelajah banyu kabeh tlaga kasebut. Maca babagan wong-wong mau ing Tlaga Luar Biasa ing Kanada.

pesisir paling dawa

Ora nggumunake yen negara kanthi jumlah tlaga maksimal uga duwe garis pantai paling dawa sing dicathet ing donya. Dawane 243,042 km (kalebu pesisir daratan lan pesisir pulo lepas pantai). Yen dibandhingake karo Indonesia (54,716 km), Rusia (37,653 km), China (14,500 km) lan Amerika Serikat (19,924 km). Negara kang 202,080 km/125,567 mil garis pantai nutupi pasuryan ngarep Samudra Pasifik ing sisih kulon, Samudra Atlantik ing sisih wétan, lan Samudra Arktik ing sisih lor. Garis pantai uga dadi papan sing apik kanggo piknik, papan pesta, pemotretan, kemah lan kegiatan sing nyenengake.

Negara imigrasi sing populer

Minangka Sensus taun 2019, apa sampeyan ngerti manawa Kanada nampani jumlah imigran sing paling akeh saka saindenging jagad kanthi seperlima populasi Kanada sing dikuwasani para imigran?

Iku 21% saka kabeh Kanada. Sawetara alasan kenapa Kanada dadi negara sing paling disenengi kanggo para imigran yaiku,
a) negara kasebut ora padhet pedunung lan nduweni tanah sing cukup kanggo nampung wong manca permanen utawa ora permanen,
b) iklim Kanada uga dadi iklim sing luwih disenengi kanggo akeh, ora panas banget utawa adhem,
c) Pamrentah Kanada nawakake urip sing berkualitas kanggo wargane, luwih apik tinimbang akeh negara ing donya,
d) kesempatan lan sistem pendhidhikan ing Kanada uga cukup fleksibel supaya bisa njupuk wong saka njaba lan nawakake kursus sing durung diwulangake ing papan liya. Minangka kanggo pelamar kerja, negara kudu nawakake proyek ing macem-macem tingkat, maneh nggawe papan kanggo wong saka kabeh skills kanggo manggon ing negara. Tingkat kejahatan ing Kanada lan intoleransi dibandhingake karo negara liya uga minimal.

Jumlah maksimum pulo

Taman Nasional Auyuittuq Taman Nasional Auyuittuq utawa tanah kang ora tau lebur minangka taman nasional sing ana ing Semenanjung Cumberland ing Pulo Baffin,

Liyane saka gadhah kabeh faktor menarik gadhah Kanada uga kedadeyan ing negara kasebut minangka pelabuhan paling akeh pulo ing donya. Ing antarane 10 pulo paling gedhe ing donya ana 3 pulo Kanada yaiku Pulo Baffin (kira-kira kaping pindho ukuran Inggris Raya), Pulo Ellesmere (kira-kira ukuran Inggris) lan Pulo Victoria. Pulo-pulo kasebut kebak ijo lan nyumbang 10% saka cadangan alas ing donya. Pulo-pulo kasebut minangka papan wisata sing umum banget, akeh fotografer satwa sing mlebu ing jero alas kanggo nangkep satwa liar kabeh. Pulo-pulo kasebut minangka papan kanggo spesies sing spektakuler, sing nambah tuwuhing kewan sing kurang dikenal.

Isine 10% saka alas ing donya

Boreal Forest Hutan Boreal minangka bandha ekologis nasional kanthi tlaga sing amba, wit-witan ijo lan rawa sing subur.

Kaya sing wis diterangake sadurunge, Kanada nduweni akeh alas lan macem-macem spesies wit sing tuwuh ing sawetara pulo. Kira-kira 317 yuta hektar alas bisa ditemokake ing saindhenging negara Kanada. Kasunyatan sing menarik banget yaiku umume tanah alas iki duweke umum lan liyane mbukak kanggo eksplorasi kanggo pengunjung. Kita bisa yakin babagan siji babagan Kanada yaiku warga negara kasebut urip lan ambegan alam. Pulo-pulo, ijo-ijo, garis pantai sing wiyar, kabeh aspek alam wis diwenehake marang wong-wong Kanada kanthi akeh, dadi papan sing becik kanggo liburan (biasane kanggo wong-wong sing pengin santai ing puteran alam lan lunga. saka urip kutha semrawut).

Apa sampeyan ngerti yen Kanada nyedhiyakake kira-kira 30% saka alas boreal ing donya lan nyumbang kira-kira 10% saka total alas alas ing donya?

Misuwur kanggo Hockey

Ice Hockey Olahraga iki misuwur banget lan dimainake ing pirang-pirang level ing negara kasebut

The Ice Hockey game ing Kanada tanggal bali menyang abad kaping 19. Game kasebut mung diarani minangka Ice Hockey ing basa Prancis lan Inggris. Olahraga iki misuwur banget lan dimainake ing pirang-pirang level ing negara kasebut. Resmi olahraga musim dingin Nasional Kanada lan uga dianggep minangka game jaman kepungkur kanthi level sing dimainake bocah-bocah lan tingkat sing luwih dhuwur sing ditindakake dening para profesional. Ing jaman modern, partisipasi wanita ing olah raga saya tambah akeh, utamane ing taun 2007 nganti 2014. Piala sing paling diakoni kanggo Hoki Wanita Kanada yaiku piala Clarkson.

Tim hoki ana ing pirang-pirang level kanggo wanita wiwit saka perguruan tinggi nganti institusi Universitas. Saka taun 2001 nganti taun 2013, paningkatan partisipasi wanita wis dirasakake ing Kanada kanthi 59% luwih akeh keterlibatan wanita. Saiki kita bisa ngerti manawa Ice Hockey ora mung dolanan nasional lan ora resmi ing Kanada, nanging dadi bagian dhasar saka tradisi lan budaya. Iku meh ngenali etnis sing.

READ MORE:
Olahraga musim dingin nasional Kanada lan olahraga sing paling populer ing antarane kabeh wong Kanada, Ice Hockey bisa diwiwiti ing abad kaping 19 nalika macem-macem game tongkat lan bal, saka Inggris lan komunitas pribumi Kanada, dipengaruhi game anyar dadi. orane. Sinau babagan Hoki Es - Olahraga Favorit Kanada.

Nduweni arus paling kuat

Mangkene kasunyatan sing nyenengake babagan Kanada sing sampeyan durung ngerti sadurunge - Kanada minangka salah sawijining negara kanthi arus paling kuat lan pasang paling dhuwur ing donya. Akeh petualang kanggo wong-wong mau sing nglangi lan paselancar, ya? Yen sampeyan planning kanggo nglangi dadi manawa kanggo nganggo jaket urip ing dhewe lan luwih nglangi ing panuntun dhumateng saka pakar. Kanggo luwih penasaran, sampeyan bisa mriksa metu Seymour Narrows ing British Columbia. Wilayah Discovery Passage wis nyekseni sawetara arus pasang surut sing paling kuat sing kacathet kanthi kecepatan banjir nganti 17 km/jam lan kecepatan surut nganti 18 km/jam. Cukup kuwat kanggo upturn kapal angkatan laut.

Wis rong basa resmi

Nalika Inggris rampung ngrusak dina-dina sing makmur ing Kanada, wong Prancis banjur maju lan bisa ngjajah sisa tanah sing ditundha. Sanajan saiki kita ngerti manawa warisan usaha imperialistik Prancis ora bisa tahan suwe, nanging sing kedadeyan yaiku pengaruh budaya sing ana ing Kanada. Dheweke ninggalake warisan, basa, gaya urip, panganan lan liya-liyane. Dadi saiki rong basa sing paling akeh digunakake ing Kanada yaiku Prancis lan Inggris. Liyane saka rong basa iki sawetara basa pribumi digunakake ing saindhenging negara.

Direkam ing suhu paling

Yukon Kanada Yukon minangka salah siji saka telung wilayah lor Kanada

Yen kita ngandhani yen suhu sing paling murah ing Kanada kurang saka sing kacathet ing planet Mars, apa sampeyan ora bakal nggegirisi? Bayangake apa sing dialami wong Kanada ing suhu kasebut. Ora dingerteni manawa Kanada uga minangka salah sawijining negara sing paling adhem lan nyathet suhu sing ora normal. Tangi ing wayah esuk lan ngresiki trotoar lan ngecor mobil sampeyan saka es minangka perkara sing biasa ditindakake ing wayah esuk kanggo wong Kanada. Suhu - 63 derajat Celcius tau kacathet ing desa terpencil Snag ing Februari 1947 sing kira-kira padha karo suhu sing dicathet ing permukaan planet mars! -14 derajat Celsius minangka suhu rata-rata Januari sing kacathet ing Ottawa, sing ora bisa dipikirake dening akeh wong.

READ MORE:
Land of the Maple Leaf nduweni akeh atraksi sing nyenengake nanging kanthi atraksi kasebut teka ewonan turis. Yen sampeyan nggoleki lokasi sing sepi nanging sepi ing Kanada, aja goleki maneh. Ing kirim dipandu iki kita nutupi sepuluh lokasi terpencil. Waca liyane ing 10 Gemstones Paling Didhelikake Kanada.


Priksa eligibility kanggo eTA Canada Visa lan aplikasi kanggo eTA Canada Visa 72 jam sadurunge pesawat. Warga Inggris, Warga Italia, Warga Spanyol, lan Warga Israel bisa nglamar online kanggo Visa Kanada eTA. Yen sampeyan butuh bantuan utawa mbutuhake klarifikasi, sampeyan kudu hubungi kita helpdesk kanggo dhukungan lan tuntunan.