Kudu Waca Panggonan ing Alberta

Jasper, Alberta Jasper, Albert

Bagéyan saka Kanada Kulon, wewatesan karo provinsi paling kulon ing Kanada ing British Columbia, Alberta minangka siji-sijine provinsi Kanada sing ora duwe landa , yaiku, mung diubengi dening darat, tanpa rute sing langsung menyang segara. Alberta wis tak terrain cukup warna, kang kalebu puncak salju saka Rocky Mountains, gletser, lan tlaga; flat bisu ayu sawah; lan alas alas ing sisih lor. Saka telung provinsi prairie ing Kanada, Alberta minangka sing paling gedhe.

Kajaba saka macem-macem jinis alam, sampeyan bakal bisa nikmati ing Alberta rong kutha utama, Edmonton, sing dadi ibukutha Alberta, Lan Calgary, minangka kutha kutha metropolitan kanthi hak dhewe, sing uga duwe akeh pilihan wisata kanggo turis. Kutha-kutha kasebut asring diabaikan kanggo milih kutha-kutha Kanada sing misuwur ing Vancouver, Toronto, lan Montreal, nanging Edmonton lan utamane Calgary uga duwe akeh tawaran. Ana uga kutha-kutha farm deso cilik sing nggawe kanggo getaways sethitik nengsemake, lan akeh taman nasional ing Pagunungan Rocky temenan salah siji saka wisata paling gedhe ing Alberta.

Saka pirang-pirang papan sing kudu dikunjungi nalika lelungan menyang Alberta, iki minangka dhaptar sawetara papan sing paling apik sing kudu sampeyan tingali nalika ngunjungi Alberta.

eTA Kanada Visa minangka wewenang elektronik utawa ijin lelungan kanggo ngunjungi Kanada sajrone wektu kurang saka 6 sasi. Pengunjung internasional kudu duwe eTA Kanada kanggo mlebu ing Kanada. Warga negara manca bisa nglamar eTA Kanada Visa online ing sawetara menit. eTA Kanada proses Visa otomatis, sederhana, lan online kabeh.

READ MORE:
Rockies ing Alberta.

Sungkang

Taman Nasional Banff minangka salah sawijining sing paling gedhe taman nasional populer ing Kanada lan dumadi saka malang gunung nggumunke, sawetara saka resort ski paling apik ing Kanada, ayu, tlaga murni, turah mbrawah saka satwa, lan uga kutha wisata sethitik aneh disebut Banff. A Situs Warisan Donya UNESCO, sing paling populer lan papan kanggo njelajah ing Banff yaiku Icefields Parkway, salah siji saka dalan gedhe paling picturesque ing Kanada, ngendi ing salah siji titik lembah panah mbentuk antarane gletser saka Rockies, nyediakake malang ayu bebarengan karo tlaga gunung lan icefields; Gunung Sulfur, Saka ngendi sampeyan bakal entuk salah sawijining tampilan paling apik ing kabeh papan; Lake Louise, sing apik banget lan bisa uga tlaga sing paling populer ing Kanada; Chateau Lake Louise, salah siji saka resort paling apik ing Alberta; Lake Moraine lan Bow Lake, tlaga misuwur liyane ing Banff; lan sawetara saka re ski paling populer ing Alberta kayata Resor Ski Lake Louise lan Resor Ski Desa Sunshine.

Taman Nasional Jasper

Jasper minangka taman nasional liyane sing misuwur ing Kanada. Kasunyatane yaiku taman nasional paling gedhe ing Kanada, jembaré luwih saka sepuluh ewu kilometer persegi. liyane Situs Warisan Donya UNESCO, Taman Nasional Jasper dibangun ing awal abad kaping 20 lan sanajan ora misuwur kaya Banff, nanging isih taman nasional sing asring dikunjungi para turis ing Kanada. Taman iki kebak tlaga, grojogan, gunung, gletser, lan liya-liyane, sawetara sing paling populer. atraksi turis sing apik Taman Nasional Jasper dadi Gunung Edith Cavell, salah siji gunung paling penting ing Alberta; tlaga kuwi minangka Tlaga Piramida, Lake Maligne, Lan Tlaga Obat; Lembah Tonquin, dumunung ing wilayah pamisah kontinental; Columbia Icefield, lapangan es paling gedhe ing Pegunungan Rocky Kanada; Athabasca Falls; Miette Hot Springs; lan wilayah Marmot Basin sing kasedhiya kanggo ski.

READ MORE:
Sinau babagan cuaca Kanada lan apa sing bisa sampeyan ngarepake ing Alberta.

Stampede Calgary

Stampede Calgary

Yen sampeyan arep ngunjungi Kanada, utamane ing provinsi Alberta, ing awal Juli, sampeyan kudu pindhah menyang Calgary. acara rodeo sepuluh dina njupuk Panggonan saben taun ing awal Juli. A acara rodeo melu cowboys melu kanggo nuduhake nunggang lan skills liyane. Ana kabeh koboi lan rodeo, pameran budaya, lan uga cukup akeh musik negara ing Calgary Stampede. Ana uga parade lan pameran dening Bangsa Pertama Kanada. Wong teka kanggo ngunjungi lan melu festival saka kabeh Amerika Utara lan liyane ing donya uga. Saliyane pameran rodeo, sampeyan uga bakal nemokake kutha liyane sing diowahi sajrone sepuluh dina, kanthi perusahaan lan bisnis lokal uga melu acara kasebut kanthi cara dhewe. Acara lan rodeo ing lan dhewe cukup wigati kanggo identitas Calgary minangka kutha. Nyatane, dikenal ing saindenging jagad minangka Kutha Stampede or Cowtown.

Drumheller

Jasper, Alberta Drumheller Hoodoos

Popularly known as the Kutha Dinosaurus, Drumheller minangka kutha cilik ing Alberta sing didunungi dening dinosaurus yuta taun kepungkur. Saka macem-macem fosil dinosaurus sing ditemokake ing lan sekitar Drumheller, sing paling penting ditampilake lan dipamerake ing Museum Paleontologi Royal Tyrrell. Kabeh paleontolog lan malah wong awam sing kasengsem ing dinosaurus seneng ngunjungi museum sing bakal ditawakake kanthi wawasan lan jero babagan sejarah antropologi papan iki. Adoh saka mung narik kanggo sajarah lan antropologi, Drumheller uga narik minat para turis amarga lahan ala sing kalebu sawetara jalur hiking sing populer kayata Trail Dinosaurus.

West Edmonton Mall

Kutha Edmonton bisa uga ora akeh sing bisa ditawakake babagan atraksi wisata, nanging yen sampeyan arep menyang kutha kanggo kerja, sampeyan kudu ngunjungi West Edmonton Mall, yaiku Pusat blanja paling gedhe ing Kanada. Iki minangka kompleks ageng kanthi akeh papan lan aktivitas rekreasi sing ditawakake, kayata World Waterpark, arena es sing dikenal minangka Istana Es Toyota Mayfield, mini golf, akuarium sing nawakake pertunjukan langsung kanggo turis, arena bowling, lan mesthi wae kaya ngono. kabeh mall kaya bioskop, toko blanja, lan restoran.


Priksa eligibility kanggo eTA Canada Visa lan aplikasi kanggo eTA Canada Visa 72 jam sadurunge pesawat. Warga Inggris, Warga Australia, Warga Prancis, lan Warga Jerman bisa nglamar online kanggo Visa Kanada eTA. Yen sampeyan butuh bantuan utawa mbutuhake klarifikasi, sampeyan kudu hubungi kita helpdesk kanggo dhukungan lan tuntunan.