Kudu Waca Lokasi ing Newfoundland lan Labrador, Kanada

Newfoundland lan Labrador minangka salah sawijining Provinsi Atlantik ing Kanada. Yen sampeyan pengin ngunjungi sawetara papan wisata sing ora konvensional kaya L'Anse aux Meadows (pemukiman Eropa paling tuwa ing Amerika Utara), Taman Nasional Terra Nova ing Kanada, Newfoundland lan Labrador minangka papan kanggo sampeyan.

St Johns Ibukutha St Johns Newfoundland lan Labrador

Provinsi paling wétan Kanada, Newfoundland lan Labrador minangka salah sawijining Provinsi Atlantik Kanada, yaiku provinsi sing ana ing Pantai Atlantik ing Kanada. Newfoundland minangka wilayah insular, yaiku, dumadi saka pulo, dene Labrador minangka wilayah kontinental sing umume ora bisa diakses. St Yohanes iku, ing ibukutha Newfoundland lan Labrador, minangka wilayah metropolitan sing penting ing Kanada lan kutha cilik sing aneh.

Asale saka Zaman Es, garis pantai Newfoundland lan Labrador yaiku digawe saka tebing gisik lan fjords. Ana uga alas sing padhet lan akeh tlaga sing resik ing daratan. Ana pirang-pirang desa nelayan sing dituju para wisatawan kanggo mujur nengen lan situs manuk. Ana uga akeh situs sajarah, kayata saka periode pamukiman Viking, utawa eksplorasi lan kolonialisme Eropa, lan malah jaman prasejarah. Yen sampeyan pengin ngunjungi sawetara papan wisata sing ora konvensional ing Kanada, Newfoundland lan Labrador minangka papan kanggo sampeyan. Iki minangka dhaptar kabeh papan wisata ing Newfoundland lan Labrador sing kudu sampeyan deleng.

eTA Kanada Visa minangka wewenang lelungan elektronik utawa ijin lelungan kanggo ngunjungi Newfoundland lan Labrador, Kanada sajrone wektu kurang saka 6 sasi. Pengunjung internasional kudu duwe eTA Kanada kanggo mlebu Newfoundland lan Labrador ing Kanada. Warga negara manca bisa nglamar eTA Kanada Visa online ing sawetara menit. eTA Kanada proses Visa otomatis, sederhana, lan online kabeh.

Taman Nasional Gros Morne

Gros Morne Fjord Gros Morne Fjord ing Newfoundland lan Labrador

Gros Morne, ditemokake ing Pantai Barat Newfoundland, yaiku taman nasional paling gedhe nomer loro ing Kanada. Jeneng kasebut asale saka puncak Gros Morne, sing minangka puncak gunung paling dhuwur nomer loro ing Kanada, lan jenenge Prancis kanggo "sombre gedhe" utawa "gunung gedhe sing ngadeg piyambak". Iki minangka taman nasional sing penting ing Kanada lan ing saindenging jagad amarga ana uga Situs Warisan Donya UNESCO. Iki amarga menehi conto langka saka kedadean alam disebut a drift bawana sing diyakini manawa bawana bumi mlayu saka panggonane nyabrang samodra liwat wektu geologi, lan bisa dideleng saka wilayah kulit segara sing jero lan watu-watu ing mantel bumi.

Kajaba saka fénoména geologi sing nggumunake sing disedhiyakake Taman, Gros Morne uga dikenal kanthi akeh gunung, fjord, alas, pantai, lan grojogan. Sampeyan bisa melu ing aktivitas kayata njelajah pesisir, hosting, kayaking, hiking, etc.

READ MORE:
Sampeyan uga kasengsem maca babagan propinsi Atlantik Kanada liyane Kudu Ndeleng Lokasi ing New Brunswick.

L'Anse aux Meadows

L'Anse aux Meadows L'Anse aux Situs Sejarah Nasional Meadows

Dumunung ing pucuk Semenanjung Great Northern Newfoundland, Situs Bersejarah Nasional Kanada iki kalebu tlatah moorland. nem omah sejarah wis ana sing dikira wis dibangun dening Viking mbokmenawa ing taun 1000. Iki ditemokake ing taun 1960-an lan diowahi dadi Situs Bersejarah Nasional amarga iki minangka pemukiman Eropa lan Viking paling tuwa ing Amerika Utara, sing bisa uga diarani sejarawan Vinland.

Ing situs sampeyan bakal nemokake bangunan rekonstruksi saka omah dawa, bengkel, kandang, lan costume interpreters nang endi wae kanggo nduduhake aktivitas ing wektu iku uga kanggo njawab pitakonan pengunjung. Nalika sampeyan ana ing kene sampeyan uga kudu ngunjungi Norstead, liyane Museum sejarah urip Viking ing Great Northern Peninsula. Sampeyan bisa tekan L'Anse aux Meadows saka Gros Morne kanthi njupuk rute kanthi rambu-rambu arah menyang Semenanjung Lor Newfoundland sing diarani Viking Trail.

Bukit Signal

Menara Cabot Menara Cabot ing ndhuwur Hill Signal

Ndhuwur St John's Newfoundland lan kutha Labrador, Signal Hill minangka Situs Bersejarah Nasional Kanada. Iku historis pinunjul amarga iku ing papan perang ing 1762, minangka bagéan saka Perang Pitu Taun kang kakuwasan Eropah perang ing Amerika Utara. Struktur tambahan ditambahake ing situs kasebut ing pungkasan abad kaping 19, kayata Menara Cabot, sing dibangun kanggo mengeti rong acara penting - mengeti 400th navigator lan penjelajah Italia, Panemuan John Cabot ing Newfoundland, lan perayaan Jubilee Intan Ratu Victoria.

Menara Cabot uga dadi titik ing taun 1901 ing ngendi Guglielmo Marconi, wong sing nggawe sistem telegraf radio, nampa pesen nirkabel transatlantik pisanan. Menara Cabot uga minangka titik paling dhuwur ing Signal Hill lan arsitektur Gothic Revival apik banget. Kajaba iku, ana Tattoo Signal Hill sing nampilake prajurit nganggo kostum sing nggambarake resimen saka abad kaping 18, 19, lan malah 20. Sampeyan uga bisa ngunjungi pusat pengunjung kanggo nampa informasi luwih lengkap liwat film interaktif, etc.

READ MORE:
Sinau babagan liyane Situs Warisan Dunia ing Kanada.

Twillingate

Iceberg Spotting Nemokake gunung es saka Point Lighthouse

Bagéyan saka Kapuloan Twillingate ing Iceberg Alley, sing minangka wilayah cilik ing Samudra Atlantik, iki minangka desa nelayan sajarah tradisional ing Newfoundland, dumunung ing Kittiwake Coast, pesisir lor Newfoundland. Kutha iki minangka pelabuhan paling tuwa ing Kapuloan Twillingate lan uga dikenal minangka Ibu Kota Iceberg ing jagad iki.

The Mercusuar Long Point dununge ing kene yaiku papan sing apik banget kanggo nonton gunung es uga paus. Bab sing padha bisa ditindakake liwat pelayaran gunung es lan tur nonton paus uga. Sampeyan uga bisa pindhah kayak kene, njelajah hiking lan tilase mlaku-mlaku, tindak geocaching, Lan sisir pantai, lsp. Ana uga museum, restoran panganan laut, toko kerajinan, lan liya-liyane. Nalika sampeyan lagi kene sampeyan uga kudu pindhah menyang Pulo Fogo cedhak budaya Irlandia sing béda-béda mbédakaké karo sisa Newfoundland lan ing endi retret artis lan resort mewah uga bisa ditemokake para turis.

Taman Nasional Terra Nova

Taman Nasional Terra Nova Kamping ing Taman Nasional Terra Nova

Salah sawijining taman nasional pisanan sing bakal dibangun ing Newfoundland lan Labrador, Terra Nova nyakup alas boreal, fjord, lan pesisir sing tenang lan tenang. Sampeyan bisa camp kene ing pinggir segara, njupuk trip canoeing sewengi, pindhah kayaking ing banyu alus, pindhah ing trek hiking tantangan, etc.. Nanging, kabeh aktivitas iki gumantung mangsa. Ing gunung es bisa dideleng drifting ing spring, turis miwiti kayak, kano, uga kemah ing mangsa panas, lan ing mangsa malah ski salib negara kasedhiya. Iku salah sawijining papan sing paling tenang lan unik sing bisa dikunjungi ing kabeh Kanada.

READ MORE:
Rencanakake liburan sing sampurna ing Kanada, priksa manawa sampeyan wis rampung maca munggah ing Cuaca Kanada.


Priksa eligibility kanggo eTA Canada Visa lan aplikasi kanggo eTA Canada Visa 72 jam sadurunge pesawat. Warga Inggris, Warga Australia, Warga Prancis, lan Warga Denmark bisa nglamar online kanggo Visa Kanada eTA. Yen sampeyan butuh bantuan utawa mbutuhake klarifikasi, sampeyan kudu hubungi kita helpdesk kanggo dhukungan lan tuntunan.