Pegunungan Rocky ing Kanada

Tampilan Rockies saka Taman Nasional Banff Gunung Rocky - utawa mung Rockies

Pegunungan Rocky, utawa mung ing Rockies, minangka pegunungan sing misuwur ing saindenging jagad wiwit ing Kanada, ing Kali Liard, sing dumunung ing sisih lor British Columbia, lan mulet nganti Kali Rio Grande ing New Mexico ing sisih kidul-kulon Amerika Serikat. Jeneng kasebut dijupuk saka terjemahan saka apa sing diarani ing salah sawijining basa pribumi Kanada.

Gunung-gunung sing kuwat iki minangka salah sawijining papan wisata paling gedhe ing Kanada. Kanthi puncak sing ditutupi salju, lembah sing amba, sumber banyu panas, lan penginapan sing nyaman, akeh puncak Rockies lan lemah sing diubengi wis diuripake dadi taman nasional lan sementara, sawetara minangka Situs Warisan Donya UNESCO. .

Turis bisa njelajah Pagunungan Rockies kanthi ngunjungi taman kasebut lan melu aktivitas lan olahraga kayata hiking, camping, gunung, fishing, bike, ski, snowboarding, lan sapiturute. limang taman nasional ing Kanada sing dununge ana ing Pegunungan Rocky lan saka ngendi sampeyan bisa nyekseni pemandangan sing apik sing ditawakake gunung-gunung iki. Liburan Kanada sampeyan ora bakal lengkap nganti sampeyan wis ngunjungi paling ora salah sawijining taman nasional sing ana ing antarane ing Rockies.

READ MORE:
Sinau babagan situs Warisan Dunia UNESCO liyane ing Kanada.

Taman Nasional Banff

Dumunung ing Rockies ing Alberta, iki minangka taman nasional paling tuwa ing Kanada, diadegaké ing pungkasan abad XIX. Nyebar luwih saka enem ewu kilometer persegi, apa sing bakal sampeyan temokake ing Banff yaiku saka gletser lan lapangan es, alas konifer, lan lanskap pegunungan sing nggumunake. Kanthi a iklim subarctic sing nyebabake musim salju sing dawa, adhem banget, lan musim panas sing cendhak, adhem utawa entheng, Banff yaiku Wonderland mangsa Kanada. Iku uga salah siji saka taman nasional paling apik ing kabeh Amerika Utara, lan salah sawijining taman sing paling akeh dibukak. Saliyane taman kasebut, sampeyan uga bisa njelajah kutha Banff sing tentrem sing dadi pusat budaya ing papan kasebut; dusun Lake Louise, salah siji saka tlaga paling picturesque saka Kanada, karo misuwur Chateau Lake Louise cedhak; lan Icefields Parkway, dalan sing nyambungake Lake Louise kanggo Jasper ing Alberta lan ngendi sampeyan bakal pass dening akeh ayu liyane, tlaga murni ing Kanada.

Taman Nasional Jasper

Banff Lor minangka taman nasional liyane ing provinsi Alberta ing Kanada. Taman Nasional Jasper punika taman nasional paling gedhe sing dununge ana ing pegunungan Rockies, jembaré sewelas ewu kilometer persegi. Iku bagéan saka Situs Warisan Dunia UNESCO sing kasusun saka sawetara taman nasional liyane ing Rockies ing Kanada.

Ngemot gunung, gletser, icefields, springs, tlaga, grojogan, Meadows, picturesque gunung drive etc., taman iki kebak pemandangan apik. Sawetara sing misuwur yaiku Columbia Icefield, lapangan es paling gedhe ing kabeh Rockies lan misuwur ing saindenging jagad; Jasper Skytram, tramway udara, sing paling dhuwur lan paling dawa ing Kanada; Cekungan Marmot, ing ngendi ski minangka kegiatan sing populer lan rekreasi; lan papan liyane kayata Athabasca Falls, Gunung Edith Cavell Mountain, Pyramid Lake lan Pyramid Mountain, Maligne Lake, Medicine Lake, lan Tonquin Valley. Sampeyan bisa melu ing akeh aktivitas kene, kayata camping, hiking, fishing, nonton satwa, arung jeram, kayaking, etc.

READ MORE:
Sampeyan uga bisa uga kepengin ngunjungi Niagara Falls ing Kanada..

Taman Nasional Kootenay

Taman nasional liyane sing kalebu Taman Pegunungan Rocky Kanada Situs Warisan Donya UNESCO, Kootenay dumunung ing British Columbia. Kajaba saka sawetara ewu kilometer persegi Rockies Kanada, uga kalebu sawetara bagéan saka pagunungan liyane kayata Kootenay lan Park Ranges, uga kali kayata Kali Kootenay lan Kali Vermilion. Wis entuk akeh obyek wisata, utamane Radium Hot Springs, sing dikenal duwe jumlah sing ora penting saka zat radioaktif, radon, yaiku bosok sing ditinggalake saka radium; Paint Pots, spring Mineral banyu kadhemen kang ngandika ngandhut asam, kang celengan jinis lempung disebut ocher saka kang pigmen digawe kang digunakake kanggo nggawe Paint; Ngarai Sinclair; Ngarai Marmer; lan Olive Lake. Sampeyan bisa ndeleng kabeh atraksi iki utawa pindhah hiking utawa camping ing akeh jalur pendakian lan camping ing taman. Sampeyan ora bakal nemokake tujuan wisata sing unik ing papan liya, amarga ing ngendi sampeyan bisa nemokake sumber banyu panas, banyu adhem, lan kali es sing urip bebarengan? Kajaba iku, grojogan, tlaga, lan ngarai sing ditemokake ing kene nggawe lanskap sing apik banget.

Taman Nasional Waterton Lakes

The taman nasional kaping papat sing bakal dibangun ing Kanada, Waterton dumunung ing Alberta, wewatesan karo taman nasional ing Montana ing Amerika Serikat. Iki dijenengi miturut naturalis Inggris, Charles Waterton. Mulet saka Rockies nganti Prairies Kanada, yaiku padang rumput, dataran, lan dataran rendah ing Kanada, Waterton minangka taman sing luwih cilik, sing jembaré mung limang atus kilometer persegi. Sanajan mbukak kabeh taun, musim wisata puncak ing kene yaiku saka Juli nganti Agustus. Lanskap sing apik banget kalebu tlaga, grojogan, kali, watu, lan gunung. Nyatane, iku duwe salah siji saka tlaga paling jero sing ditemokake ing Pegunungan Rocky Kanada. Dikenal amarga macem-macem satwa liar sing ditemokake ing kene lan uga kanggo kembang liar sing apik banget sing bisa ditemokake ing saindenging jagad. Iku uga Situs Warisan Donya UNESCO, minangka bagéan saka Taman Perdamaian Internasional Waterton-Glacier. Turis bakal nemokake akeh jalur ing kene kanggo hiking uga sepedaan gunung.

READ MORE:
Sinau babagan Cuaca Kanada kanggo ngrancang perjalanan sing sampurna menyang Kanada.

Taman Nasional Yoho

Taman Nasional Yoho

Taman nasional ing Pegunungan Rocky, Yoho dununge ing British Columbia ing Pisah Continental ing Amerika, yaiku pamisah pegunungan lan hidrologis ing Amerika Utara. Jeneng kasebut asale saka basa aborigin Kanada lan tegese gumun utawa kagum. Lanskap Yoho sing digawe saka lapangan es, sawetara puncak paling dhuwur ing Rockies, kali, grojogan, lan celengan fosil mesthi pantes judhul iki. Salah sawijining air terjun ing kene, Air Terjun Takakkaw, yoiku air terjun paling dhuwur nomer loro ing kabeh Kanada. Uga bagéan saka Situs Warisan Donya UNESCO saka Canadian Rocky Mountain Parks, iku kudu ngunjungi panggonan ngendi sampeyan bisa nindakake akeh iku kayata backpacking, hiking, camping, etc.


Priksa eligibility kanggo eTA Canada Visa lan aplikasi kanggo eTA Canada Visa 72 jam sadurunge pesawat. eTA Kanada Aplikasi Visa cukup straighforward lan yen sampeyan butuh bantuan utawa mbutuhake klarifikasi, sampeyan kudu hubungi kita helpdesk kanggo dhukungan lan tuntunan.