Hoki Es - Olahraga Favorit Kanada

Hoki es ing Kanada Hoki Es - Olahraga Favorit Kanada

Olahraga musim dingin nasional Kanada lan olahraga sing paling populer ing antarane kabeh wong Kanada, Ice Hockey bisa diwiwiti ing abad kaping 19 nalika macem-macem game tongkat lan bal, saka Inggris lan komunitas pribumi Kanada, dipengaruhi game anyar dadi. orane. Iki minangka populer ing Kanada, minangka dolanan lan hiburan, ing antarane wong-wong saka kabeh umur, amarga olahraga kayata jangkrik lan bal-balan ana ing papan liya ing donya. Swara wektu wis dadi cukup populer internasional lan malah dadi Olahraga Olimpiade . Lan ing negara sing kebak macem-macem bangsa, budaya, lan basa, hoki minangka jinis pasukan sing ndadekake kabeh wong bebarengan.

Iki minangka bagéan integral saka identitas nasional Kanada uga budaya sugih negara. Nanging yen sampeyan ngunjungi Kanada lan mbok menawa arep menyang game Ice Hockey nanging sampeyan ora ngerti akeh babagan game kasebut, kita bisa mbantu sampeyan! Iki minangka pandhuan lengkap babagan olahraga Hockey Es resmi Kanada sing dikenal ing saindenging jagad.

Sejarah Ice Hockey ing Kanada

Hoki es Kanada minangka olahraga sing diciptakake para pemukim Eropa kanthi nggunakake bagean saka macem-macem game liyane. Iki asale utamane saka macem-macem jinis hoki lapangan sing dimainake ing saindenging Eropa, utamane ing Inggris, lan saka game tongkat lan bal kaya lacrosse sing asale saka masarakat Mi'kmaq pribumi ing provinsi Maritim Kanada. Istilah hoki dhewe asalé saka tembung Prancis 'hoquet' sing tegesé tongkat angon, obyek sing digunakake ing game Skotlandia ing abad kaping 18.

Kabeh pengaruh kasebut digabungake kanggo nyumbang kanggo bentuk hoki es Kanada kontemporer, sing pisanan diputer ing jero ruangan ing taun 1875 ing Montreal ing Kanada. . Ing Montreal dhewe kejuaraan hoki es taunan uga asalé ing taun 1880-an lan Piala Stanley, sing dadi piala paling tuwa ing olahraga Amerika Utara, wiwit dianugerahi kanggo tim hoki es ndhuwur. Ing abad kaping rong puloh liga hoki es profesional wis kawangun, malah ing Amerika Serikat. Sing paling penting yaiku liga profesional utama nganti saiki, satus taun sabanjure, lan asosiasi hoki paling kuat lan paling gedhe ing Amerika Utara uga ing saindenging jagad, yaiku Kanada. Liga Hockey Nasional.

READ MORE:
Sinau luwih lengkap babagan olahraga lan budaya ing Kanada.

Kepiye Hockey Es Kanada Dimainake?

Umume bentuk Hoki Es Kanada dimainake miturut aturan sing dirancang dening Liga Hoki Nasional utawa NHL. Game kasebut dimainake ing lapangan 200x85 kaki sing bentuke persegi panjang kanthi sudhut bunder. Ana telung bagean ing rink - ing zona netral ing tengah endi game diwiwiti, lan nyerang lan mbela zona ing salah siji sisih zona netral. Ana Kandang gawang 4x6 kaki lan gawang ana nalika tembakan ngresiki garis gawang kanthi jembar ing es ing ngarep kandhang gawang.

Ana rong tim ing skates karo teken hoki kanggo njupuk puck karet menyang kandhang goal utawa net saka tim lawan. Ing kethok dilewati ing antarane pemain saka tim sing beda-beda lan tugas saben tim ora mung nyetak gol nanging uga kanggo nyegah tim lawan nggawe gol. Game kasusun saka 3 suwene rong puluh menit lan ing pungkasan game, tim kang wis ngetung paling gol menang, lan yen ana imbang banjur game dadi lembur lan tim pisanan sing nyetak gol sak ekstra wektu iki menang.

Saben tim duwe maksimal 20 pemain saka kang mung 6 bisa muter ing Ès ing wektu lan liyane substitutes sing bisa ngganti asli enem minangka lan nalika dibutuhake. Amarga game kasebut bisa dadi brutal lan kasar amarga para pemain bisa nyegah pemain lawan saka nyetak gol kanthi kekuwatan fisik, saben pemain kalebu penjaga gawang utawa tender duwe peralatan pelindung lan bantalan. Liyane saka tender gol sing kudu tetep ing posisi, liyane saka pemain outfield bisa pindhah saka posisi lan pindhah ing lapangan es sing padha milih kanggo. Pemain bisa diukum yen trip mungsuh karo tongkat sing, awak mriksa pemain sing ora duwe puck, perang, utawa nimbulaké tatu serius kanggo pemain lawan.

READ MORE:
Waca babagan Whistler, Blackcomb lan Lokasi Ski liyane ing Kanada.

Hoki Wanita

Bisa uga katon kaya hoki es Kanada sing biasane dadi olahraga lanang wiwit asale, nanging nyatane wanita uga main hoki es ing Kanada luwih saka satus taun. Iku ing 1892 ing Ontario sing pisanan kabeh game es es hoki wanita dimainake lan ing 1990 yen dadi juara dunia pertama kanggo hoki wanita . Saiki hoki es wanita uga wis dadi bagian saka Olimpiade Musim Dingin. Ana uga liga kapisah kanggo hoki wanita sing diarani Liga Hoki Wanita Kanada lan tim Hockey wanita uga ana ing tingkat kuliah, saéngga ndadékaké luwih akeh wanita sing melu ing game kasebut lan pungkasane tekan liga nasional lan internasional.

Hoki Es Internasional

Olahraga hoki es resmi Kanada uga minangka olahraga sing diakoni lan dimainake sacara internasional. Saka Federasi Hoki Es Internasional nganti Olimpiade Musim Dingin, Kanada wis bersaing karo negara-negara ing saindenging jagad, kanthi Amerika Serikat lan Rusia dadi saingan utama Kanada ing game kasebut.

READ MORE:
Sinau babagan teka ing Kanada minangka turis utawa pengunjung.


Priksa eligibility kanggo eTA Canada Visa lan aplikasi kanggo eTA Canada Visa 72 jam sadurunge pesawat. eTA Kanada Aplikasi Visa cukup straighforward lan yen sampeyan butuh bantuan utawa mbutuhake klarifikasi, sampeyan kudu hubungi kita helpdesk kanggo dhukungan lan tuntunan.