Pandhuan Wisata Taman Nasional Banff

Taman nasional pisanan ing Kanada. Taman nasional iki diwiwiti minangka sumber panas 26 km persegi nganti saiki jembar 6,641 kilometer persegi. Taman iki ditetepake minangka situs warisan donya UNESCO minangka bagéan saka Taman Rocky Mountain Kanada ing taun 1984.

Taman Nasional Banff Taman Nasional Banff

Lokasi taman

Taman iki dununge ana ing Pegunungan Rocky Alberta, ing sisih kulon Calgary. Taman nasional wewatesan British Columbia ing sisih wétan ing ngendi Taman Nasional Yoho lan Kootenay jejer karo Taman Nasional Banff. Ing sisih kulon, taman iki wewatesan karo Taman Nasional Jasper sing uga ana ing Alberta.

Njupuk ana

Taman kasebut yaiku bisa diakses liwat dalan saka Calgary lan njupuk biasane jam kanggo jam lan setengah kanggo nggawe 80 mil aneh travel. Calgary duwe bandara internasional sing nglayani operator utama nasional lan internasional sing ngidini lelungan sing trep lan ora repot menyang taman kasebut. Sampeyan bisa nyewa mobil lan nyopir dhewe utawa numpak bis utawa njupuk layanan antar-jemput menyang kana.

eTA Kanada Visa minangka wewenang lelungan elektronik utawa ijin lelungan kanggo ngunjungi Kanada sajrone wektu kurang saka 6 sasi lan ngunjungi wilayah Banff National lan Lake Louise. Pengunjung internasional kudu duwe eTA Kanada supaya bisa ngunjungi Taman Nasional Banff ing Alberta. Warga negara manca bisa nglamar eTA Kanada Visa online ing sawetara menit. eTA Kanada proses Visa otomatis, sederhana, lan online kabeh.

Wektu paling apik kanggo ngunjungi

Taman iki mbukak saben taun lan nawakake petualangan musim khusus tanpa preduli saka wektu sing sampeyan pilih. Musim panas ing taman kasebut dianggep minangka wektu paling apik kanggo hiking, sepedaan, lan pendakian. Wektu paling apik kanggo kagum karo warna taman yaiku nalika musim gugur nalika wit larch ilang jarum lan dadi kuning.

Nanging mangsan sing ora ditemtokake kanggo musim salju karo malang gunung nyediakake basa sampurna kanggo pengunjung ski. Ing musim ski ing taman diwiwiti ing wulan November lan nganti Mei lan paling dawa ing Amerika Utara. Sajrone sasi mangsa, aktivitas liyane kaya es mlaku, snowshoeing, lan dogsled, lan sleigh jaran uga banget populer ing antarane turis.

READ MORE:
Priksa manawa wis diwaca Pandhuan kanggo Cuaca Kanada lan rencanakake perjalanan sampeyan sing sampurna menyang Kanada.

Kudu duwe pengalaman

Lake Louise lan Moraine Lake

Chateau Lake Louise Fairmont Chateau Lake Louise

Lake Louise lan Tlaga Moraine dumunung watara 55kms saka Taman Nasional lan panggonan nawakake pemandangan Taman Nasional sing apik banget lan trek hiking lan ski. Tlaga Louise lan Tlaga Moraine minangka tlaga gletser lan lebur ing wulan Mei saben taun. Hiking alpine ing wilayah kasebut diwiwiti ing pungkasan Juni lan awal Juli. Musim ski diwiwiti ing pungkasan November lan nganti Mei. Ing Lake Louise, a dolan menyang tlaga lan desa dideleng minangka a kudu ing antarane turis. Babak taun minangka wektu sing apik kanggo ngunjungi Lake Louise, dene Tlaga Moraine paling apik dibukak wiwit pertengahan Mei nganti pertengahan Oktober. Sajrone sasi iki, numpak gondola cukup populer ing antarane turis.

Situs Sejarah Nasional Gua lan Basin

Situs bersejarah nyedhiyakake kabeh informasi babagan gunung lan wiwitan Taman Nasional Kanada pisanan. Sampeyan uga sinau babagan sejarah lan budaya gunung ing Alberta.

Guwa lan Basin Hot Springs lan Springs Panas Banff

Titik iki saiki dadi situs Bersejarah Nasional lan nawakake luwih akeh tinimbang keajaiban alam ing wilayah kasebut. Sampeyan bisa nonton film HD, pengalaman bio-diversity ing satwa lan marshlands kang bakal dipimpin dening ranger lan tur lantern uga.

Ing icing ing ndhuwur jajan punika Banff Upper Hot Springs punika uncalan watu saka kene dumunung mung 10 menit. Iku spa modern karo blumbang ruangan kanggo turis kanggo ngendhokke lan nyilem ing lali kabeh kuwatir.

Desa Banff

Desa Banff Desa Banff alias Desa Sunshine

Desa iki wis berkembang dadi papan sing kedadeyan amarga Taman Nasional sing rame karo wong-wong ing sadawane taun lan nyebabake akeh kafe, restoran, lan liya-liyane kanggo dijelajahi.

Pusat Pengunjung Taman Nasional Banff

Pusat Pengunjung minangka papan kanggo informasi babagan kegiatan, wisata, lan liya-liyane. Iki minangka solusi siji-mandeg kanggo pitakon lan keprihatinan sing ana gandhengane karo Taman Nasional.

Situs Sejarah Nasional Museum Banff Park

Museum minangka papan sing nggumunake kanggo ngunjungi amarga rong alasan, minangka keajaiban arsitektur lan uga gudang saka macem-macem spesimen sing bali menyang abad kepungkur.

READ MORE:
Sinau luwih lengkap babagan Lake Louise, Great Lakes lan liya-liyane Tlaga Luar Biasa ing Kanada.

Skiing

Taman Nasional Banff nawakake kalorone lintas negara uga ski mudhun. Telu wilayah sing ana ing taman ski yaiku Sungkang, Lake Louise, Lan Persimpangan Kastil. Dianjurake yen awal November utawa pungkasan April iku wektu paling apik kanggo ski ing wilayah Lake Louise. Ing wilayah Banff, sawetara jalur sing misuwur yaiku Tunnel Mountain Winter Trail (disetujui kanggo pemain ski pisanan), Spray River East Trail, lan Castle Junction. Ing Lake Louise Area, sawetara trek sing Moraine Lake Road, Lake Louise Loop, lan kali Bow daur ulang.

Hiking

Taman nasional kasebut bangga banget liwat 1600km jalur sing dikelola ngliwati dawa lan jembar taman. Turis bisa milih lan njelajah macem-macem rute saka pinggir kali nganti trek alpine. Umume rute ing taman kasebut bisa digayuh saka Desa Banff utawa Desa Lake Louise. Musim pendakian utama ing Taman Nasional Banff yaiku ing sasi panas sajrone Juli nganti September utamane kanggo nyekseni warna musim gugur. Sasi mangsa nganti Juni ora dianjurake kanggo hiking amarga bebaya longsor.

Lintasan kisaran saka Gampang, Sedheng nganti angel. Sawetara tilase sing gampang lan cendhak yaiku Ngarai Johnston padha nggawa sampeyan ing tumiba ngisor lan ndhuwur, Canyon Sundance, ing trek iki sampeyan bisa gumun karo kaendahan ing Kali Bow, Kali semprotan track punika trek daur ulang sing njupuk sampeyan kajawi kali, Lake Louise Lakeshore, kajawi misuwur lan ayu Lake Louise, daur ulang kali Bow, iku stroll dawa nanging gampang kajawi Kali Bow. Sawetara trek sing moderat lan luwih dawa yaiku Cascade Amphitheatre minangka trek sing yen sampeyan menehi sedina muput bakal menehi maneh kabeh kaendahane kanggo sampeyan, wektu paling apik kanggo njupuk trek iki yaiku antarane Juli nganti Agustus ing ngendi sampeyan bakal disambut dening karpet kembang. Healy Creek trek iki nawakake tampilan paling apik lan pengalaman saka werna tiba saka wit larch, Stanley Glacier trek iki nawakake views narik ati saka gletser Stanley lan dawah dumunung tengen cedhak.

Sawetara trek sing angel lan dawa yaiku Cory Pass Loop sing menehi pemandangan Gunung Louis sing apik lan angel amarga munggah gunung. Fairview Mountain lan Paradise Valley lan langkah buta loro-lorone minangka trek sing kudu ditindakake nalika munggah gunung.

READ MORE:
Kasengsem ing ski? Kanada wis nawakake akeh, sinau luwih lengkap ing Lokasi Ski paling apik ing Kanada.

Ngepit menyang nggunung

Pengalaman Kursi Abang Kursi Abang ing Lake Minnewanka ing Taman Nasional Banff

Taman Nasional Banff pamer liwat Trek sepedaan 360km kang cara banget kanggo njelajah taman. Primetime kanggo sepedaan dianggep ing mangsa panas antarane Mei kanggo Oktober. Trek sepeda gunung uga kalebu saka Gampang, Sedheng nganti angel. Ana trek ing wilayah Banff lan wilayah Lake Louise. Ana jalur Ramah Keluarga sing dikurasi khusus sing ngidini kulawarga njelajah taman kasebut kanthi aman lan nyenengake.

Taman iki nduweni akeh aktivitas liyane, olahraga petualangan sing bisa ditawakake, nonton luwih saka 260 spesies manuk ing Taman Nasional lan wektu paling apik kanggo nonton yaiku saka 9-10 am. Lembah Bow ngisor minangka papan sing paling apik kanggo nonton manuk. Taman iki minangka papan kanggo nikmati prahu ing Lake Minnewanka. Taman iki uga misuwur amarga mlaku-mlaku ing musim salju amarga musim longsor ndadekake akeh jalur ora aman nalika musim dingin, nanging dirancang kanggo njamin keamanan turis ing trek anyar nalika musim dingin. Sawetara jalur mlaku-mlaku ing musim dingin yaiku Tunnel Mountain Summit, Fenland trail, lan Stewart Canyon.

Taman iki uga misuwur kanthi rong kegiyatan banyu kayuh lan kayak. Paddling ditindakake dening turis ing wilayah Banff, Area Lake Louise, lan Icefield Parkway ing tlaga kaya Moraine, Louise, Bow, Herbert, lan Johnson. Kanggo kano sing duwe pengalaman, Kali Bow minangka papan kanggo pengalaman kano sing paling apik. Ing musim salju Snowshoeing uga dadi favorit ing antarane turis ing kene lan ana jalur sing dirancang khusus ing wilayah Banff lan Lake Louise.

Banff uga duwe pengalaman Kursi Abang khusus, ing ngendi kursi abang diselehake ing macem-macem lokasi sing apik kanggo wong-wong sing mung lungguhan lan santai lan dadi siji karo alam lan nikmati pengalaman urip ing gunung kanthi wujud sing paling murni.

Nginep ing kana

Hotel Banff Springs minangka properti nasional sing bersejarah lan papan sing apik kanggo nginep ing Taman Nasional.

Chateau Lake Louise minangka papan populer sing sering dikunjungi para turis amarga ora bisa ndeleng Lake Louise sing misuwur. Dununge udakara 45 menit saka Taman Nasional.

Gunung Baker Creek Resor kondhang amarga pondokan log lan suite outdoor sing deso.

Taman Nasional uga dadi papan perkemahan kanggo para camper lan sing pengin manggon ing lingkungan alam. Sawetara yaiku Perkemahan Rampart Creek, Perkemahan Waterfowl Lake, lan Perkemahan Lake Louise.

READ MORE:
Rencanakake liburan sing sampurna ing Kanada, priksa manawa sampeyan wis rampung maca munggah ing Cuaca Kanada.


Priksa eligibility kanggo eTA Canada Visa lan aplikasi kanggo eTA Canada Visa 72 jam sadurunge pesawat. Warga Inggris, Warga Australia, Warga Chili, lan Warga Meksiko bisa nglamar online kanggo Visa Kanada eTA. Yen sampeyan butuh bantuan utawa mbutuhake klarifikasi, sampeyan kudu hubungi kita helpdesk kanggo dhukungan lan tuntunan.