Situs Warisan Dunia ing Kanada


Niagara Falls minangka kutha cilik sing nyenengake ing Ontario, Kanada, sing ana ing pinggir Kali Niagara, lan kang dikenal kanggo tontonan alam misuwur digawe dening telung grojogan diklompokaké bebarengan minangka Niagara Falls. Telu grojogan kasebut dumunung ing tapel wates antarane New York ing Amerika Serikat lan Ontario ing Kanada. Saka telu, mung ing sing paling gedhe, sing dikenal kanthi jeneng Horseshoe Falls, dununge ana ing Kanada, lan liyane loro sing luwih cilik, sing diarani American Falls lan Bridal Veil Falls, dumunung kabeh ing AS. Paling gedhé saka telung Air Terjun Niagara, Horseshoe Falls nduweni tingkat aliran sing paling kuat tinimbang grojogan ing Amerika Utara. Wilayah wisata ing kutha Air Terjun Niagara dipusatake ing Air Terjun nanging kutha kasebut uga akeh obyek wisata liyane, kayata menara observasi, hotel, toko cinderamata, museum, taman banyu, teater, lsp. Dadi nalika ngunjungi kutha ana. akeh panggonan kanggo turis kanggo ngunjungi loro saka Falls. Iki minangka dhaptar papan sing bisa dideleng Niagara Falls.

Nulis ing Watu, Alberta

Nulis ing Watu, Alberta

Suci kanggo Warga pribumi Niitsítapi Kanada uga kanggo sawetara suku aborigin liyane, Writing on Stone minangka Taman Provinsi ing Alberta, Kanada, sing misuwur minangka situs seni rock paling ditemokake ing Amerika Utara. Ora ana ing sistem taman Alberta sing akeh banget tanah prairie sing dilindhungi kaya ing Writing on Stone. Kajaba iku, taman iki ora mung nglindhungi lingkungan alam kanthi nglestarekake situs iki nanging uga menehi kontribusi kanggo nglestarekake. Seni Bangsa Pertama, kalebu lukisan rock lan ukiran, minangka artefak budaya lan sajarah. Iki kalebu akeh petroglif lan karya seni sing dadi ewonan. Saliyane nyekseni sawetara seni sejarah sing nggumunake, turis uga bisa melu kegiatan rekreasi ing kene kayata camping, hiking, lan kano lan kayaking ing Kali Susu sing ngliwati papan kasebut.

Pimachiowin Aki

Pimachiowin Aki

Pimachiowin Aki minangka bagéan saka Hutan Boreal, sing minangka alas salju utawa konifer ing Kanada, Pimachiowin Aki minangka tanah leluhur saka sawetara suku First Nations sing ditemokake ing bagean alas sing ana ing Manitoba lan Ontario. Kalebu uga loro taman provinsi, ing Taman Wilderness Provinsi Manitoba lan Taman Propinsi Ontario Woodland Caribbeanou, situs iki penting kanggo budaya lan sumber daya alam ing pembuangan. Tegese 'tanah sing menehi urip', situs iki minangka Situs Warisan Donya sing pertama campuran ing Kanada, sing tegese iku kalebu bab-bab sing ndadekake alam lan budaya lan wigati. Situs kasebut uga penting amarga isih ana pramugari pribumi, sing artine wong pribumi wis ora kudu ninggalake tanahe.

READ MORE:
Sinau babagan Cuaca Kanada kanggo ngrencanakake liburan paling utama ing Kanada..

Taman Provinsi Dinosaurus

Taman Provinsi Dinosaurus

Udakara 2 jam adoh saka kutha Calgary ing Kanada, Taman iki dununge ana ing Lembah Kali Kancil Abang, sawijining wilayah sing misuwur medan badland, yaiku dharatan sing garing, dumadi saka lereng sing curam, ora ana vegetasi, meh ora ana celengan padhet ing watu, lan sing paling penting, watu sedimen alus sing ana ing lempung kaya lemah sing kabeh wis erosi nganti cukup dening angin lan angin. banyu. Taman iki misuwur ing saindenging jagad lan minangka Situs Warisan Donya amarga minangka salah sawijining panggonan paling antropologis pinunjul ing donya . Iki amarga iku salah siji saka paling sugeh karo situs fosil dinosaurus ing jagad iki, dadi luwih saka 58 spesies dinosaurus wis ditemokake ing kene lan luwih saka 500 spesimen dicopot menyang museum, lan liya-liyane. Sinau luwih lengkap babagan sejarah lan geologi papan kasebut lan babagan umur nalika dinosaurus ana.

Old Town Lunenburg

Old Town Lunenburg

Iki minangka kutha plabuhan ing Nova Scotia sing dadi salah sawijine Pamukiman Protestan Inggris sing pertama ing Kanada, didegaké ing 1753. House kanggo pabrik pangolahan iwak paling gedhe ing Kanada, Old Town Lunenburg utamané misuwur kanggo abad ka-19 aran Town wis, utamané amarga arsitektur urip saka wektu. Luwih saka arsitektur sajarah, nanging dianggep minangka Situs Warisan Donya UNESCO amarga dianggep minangka salah sawijining kaping pisanan nyoba pemukiman kolonial sing direncanakake ing Amerika Utara dening Inggris. Status Situs Warisan Donya uga kanggo ngreksa tradhisi kutha, sing kalebu ora mung arsitektur lan bangunan sing diwarisake, nanging uga jinis ekonomi sing diwarisake, yaiku sing gumantung utamane ing nelayan, usaha ekonomi. kang masa depane durung mesthi ana ing jaman saiki. Iku uga a Situs Sejarah Nasional Kanada.

Lanskap Grand Pré

Lanskap Grand Pré

Komunitas deso ing Nova Scotia, jeneng Grand Pré tegese Great Meadow. Dumunung ing pinggir Lembah Annapolis, Grand Pré ngadeg ing semenanjung sing juts menyang Cekungan Minas. Iku kebak sawah tegalan, diubengi Kali Gaspereau lan Kali Cornwallis. Didegaké ing 1680, komunitas iki diadegaké déning wong Acadian, yaiku, sawijining pemukim Prancis saka wilayah Acadia ing Amerika Utara. Dheweke nggawa liyane Wong Acadians sing miwiti pemukiman tani tradisional ing Grand Pré, sing minangka tugas sing luar biasa amarga wilayah pesisir iki ana salah sawijining pasang paling dhuwur ing saindenging jagad. Tani mung ndadekake papan kasebut nduweni makna sejarah sing gedhe, nanging saliyane iku, Grand Pré minangka pemukiman sing apik banget amarga diaspora Acadian sing teka ing kene urip kanthi harmoni karo wong pribumi ing wilayah kasebut. Warisan multikulturalisme lan pertanian tradisional iki ndadekake papan kasebut minangka Situs Warisan Donya sing khusus.

READ MORE:
Lokasi Ski paling apik ing Kanada.


Sampeyan bisa nglamar Kanada eTA Visa Waiver kanthi online teng mriki. Aja maca babagan syarat kanggo eTA Kanada. lan yen sampeyan butuh bantuan utawa mbutuhake klarifikasi, sampeyan kudu hubungi kita helpdesk kanggo dhukungan lan tuntunan.