Pembukaan tapel wates tanah Kanada AS kanggo para wisatawan Kanada sing divaksinasi

Watesan sejarah disetel kanggo angkat Senin tanggal 8 November sing mbatesi lelungan menyang Amerika Serikat.

Pembalap ngenteni kanggo nyabrang adat Kanada ing tapel wates Kanada-AS cedhak ing British Columbia ing taun 2020. Tapel wates kasebut dibukak maneh kanggo lelungan sing ora penting tanggal 8 November

Wiwit tapel wates Kanada-AS ditutup kanggo lelungan sing ora penting udakara 18 wulan kepungkur amarga wedi karo pandemik Covid-19, Amerika Serikat ngrencanakake nyuda larangan kanggo wong Kanada sing wis divaksinasi kanthi lengkap tanggal 8 November 2021. Wong Kanada lan pengunjung internasional liyane sing mabur saka negara kaya China, Brazil lan India bisa maneh nyawiji karo kulawarga lan kanca-kanca sawise 18 sasi utawa malah mung teka ing Amerika Serikat kanggo blanja lan rekreasi. Ing Watesan Kanada dibukak maneh ing wulan Agustus kanggo warga Amerika Serikat sing wis divaksinasi kanthi lengkap.

Penting kanggo Kanada planning nglintasi wates tanah menyang AS kanggo nindakake a bukti vaksinasi standar. Sertifikat bukti vaksinasi standar anyar iki kudu ngemot jeneng nasional Kanada, tanggal lair lan riwayat vaksin COVID-19 - kalebu dosis vaksin sing ditampa lan nalika disuntik.

Ana hubungan kulawarga lan bisnis sing kuat ing tapel wates Kanada-AS lan akeh wong Kanada sing nganggep Detroit minangka tambahan ing latar mburi. Nalika tapel wates Kanada-AS tetep dibukak kanggo transit bisnis - lelungan sing ora penting utawa discretionary kabeh mung mandheg mandhegake liburan lintas wates, kunjungan kulawarga lan lelungan blanja. Coba deleng kasus Point Roberts, Washington, kutha ing sisih kulon AS sing dikubengi banyu ing telung sisih lan mung disambungake menyang Kanada. Kira-kira 75 persen sing duwe omah ing wilayah kasebut yaiku wong Kanada sing ora duwe akses menyang properti kasebut kanthi penutupan tapel wates.

Dikira ing taun 2019 udakara 10.5 yuta wong Kanada nyabrang saka Ontario menyang AS liwat jembatan Buffalo/Niagara sing mudhun dadi 1.7 yuta, mudhun luwih saka 80% ing lalu lintas non-komersial.

Sawetara bisnis AS ing tapel wates wis siyap kanggo turis Kanada. Sayange, nggawa bukti tes reaksi berantai polimerase bisa regane $200 lan bisa nyegah akeh wong Kanada nyabrang tapel wates tanah contone nyopir saka Ontario menyang Michigan.

Kathy Hochul, gubernur Demokrat New York nampani kabar kasebut "Aku memuji mitra federal kita amarga mbukak maneh tapel wates menyang Kanada, sing dakkarepake wiwit wiwitan penutupan," ujare ing pratelan. "Kanada ora mung mitra dagang kita, nanging sing luwih penting, wong Kanada minangka tangga teparo lan kanca-kanca."

Vaksin apa sing ditampa lan kapan dianggep divaksinasi kanthi lengkap?

Sampeyan wis divaksinasi kanthi lengkap 14 dina sawise vaksin dosis siji, dosis kaping pindho saka vaksin rong dosis. Vaksin sing ditampa kalebu sing disetujoni lan diwenehake dening Administrasi Pangan lan Narkoba AS, lan sing duwe dhaptar panggunaan darurat saka Organisasi Kesehatan Dunia.

Kepiye babagan bocah-bocah Kanada?

Nalika bocah-bocah ora kudu divaksinasi kanggo lelungan menyang Amerika Serikat amarga larangan kasebut dicabut, dheweke isih kudu nggawa bukti tes koronavirus negatif sadurunge mlebu.

Pembayaran Detroit-Windsor Tunnel?

Ing sisih Kanada saka Detroit-Windsor Tunnel bakal njupuk tol awis ing pungkasan taun. Sistem cashless gumantung ing kertu kredit, kertu debit lan pembayaran seluler. Departemen Keamanan Tanah Air nyaranake nggunakake aplikasi digital, uga dikenal minangka Aplikasi Mobile CBP One, kanggo nyepetake nyebrang wates. Aplikasi gratis iki dirancang kanggo ngidini para wisatawan sing layak ngirim informasi paspor lan deklarasi pabean.


Priksa eligibility kanggo eTA Canada Visa lan aplikasi kanggo eTA Canada Visa 72 jam sadurunge pesawat. Warga Inggris, Warga Italia, Warga Spanyol, Warga Israel lan nduwèni US Green Card bisa nglamar online kanggo Visa Kanada eTA. Yen sampeyan butuh bantuan utawa mbutuhake klarifikasi, sampeyan kudu hubungi kita helpdesk kanggo dhukungan lan tuntunan.