Процес на апликација за виза еТА Канада

Канадска еТА, или електронско одобрение за патување, е задолжителна патна исправа за граѓаните на земјите со подобна еТА. Аплицирањето за еТА е едноставен процес, но сепак треба одредена подготовка.

еТА Канада виза, или канадско електронско овластување за патување, е задолжителна патна исправа за граѓаните на земји без визи. Ако сте државјанин на земја подобна за eTA во Канада или ако сте легален жител на Соединетите Американски Држави, ќе ви треба еТА канадска виза за престој or транзит, или за туризам и разгледување, или за бизнис цели, или за Медицински третман .

Аплицирањето за eTA Canada Visa е јасен процес и целиот процес може да се заврши онлајн. Сепак, добра идеја е да се разберат кои се основните барања за eTA на Канада пред да започнете со процесот. За да аплицирате за вашата eTA Canada Visa, ќе треба да го пополните формуларот за апликација на оваа веб-локација, да обезбедите податоци за пасош, вработување и патување и да платите онлајн.

Суштински барања

Пред да ја завршите вашата апликација за еТА Канада Виза, ќе треба да имате три (3) работи: валидна адреса за е-пошта, начин за плаќање преку Интернет (дебитна картичка или кредитна картичка или PayPal) и валидна пасош.

 1. Валидна адреса за е-пошта: Ќе ви треба валидна адреса за е-пошта за да аплицирате за апликација за eTA Canada Visa. Како дел од процесот на аплицирање, од вас се бара да ја наведете вашата е-адреса и целата комуникација во врска со вашата апликација ќе се врши преку е-пошта. Откако ќе ја пополните апликацијата за eTA на Канада, вашата eTA на Канада треба да пристигне на вашата е-пошта во рок од 72 часа.
 2. Онлајн форма на плаќање: Откако ќе ги дадете сите детали во врска со вашето патување во Канада, од вас се бара да извршите плаќање преку Интернет. Ние користиме Secure PayPal портал за плаќање за да ги обработиме сите плаќања. Ќе ви треба или валидна дебитна или кредитна картичка (Visa, Mastercard, UnionPay) или сметка на PayPal за да ја извршите вашата исплата.
 3. Важечки пасош: Мора да имате важечки пасош кој не е истечен. Ако немате пасош, тогаш мора веднаш да аплицирате за еден, бидејќи апликацијата eTA Canada Visa не може да се пополни без информациите за пасошот. Запомнете дека Canada eTA Visa е електронски поврзана со вашиот пасош.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
Дознајте за доаѓањето во Канада како турист или посетител.

Образец за апликација и јазична поддршка

Поддршка за јазик за виза еТА Канада

За да ја започнете вашата апликација, одете на www.canada-visa-online.org и кликнете на Аплицирај онлајн. Ова ќе ве доведе до Формуларот за апликација eTA во Канада. Оваа веб-локација обезбедува поддршка за повеќе јазици како француски, шпански, италијански, холандски, норвешки, дански и многу повеќе. Изберете го вашиот јазик како што е прикажано и можете да го видите формуларот за апликација преведен на вашиот мајчин јазик.

Ако имате проблем да го пополните формуларот за апликација, постојат повеќе ресурси кои ќе ви помогнат. Постои еден Најчесто поставувани прашања страница и општи барања за канадската еТА страница. Доколку ви треба каква било помош или ви требаат какви било појаснувања, контактирајте го нашиот helpdesk за поддршка и водство.

Потребно време за пополнување на апликацијата за еТА Канада Виза

Обично се потребни 10-30 минути за да се заврши апликацијата eTA. Ако ги имате подготвени сите информации, може да потрае само 10 минути за да го пополните формуларот и да ја извршите вашата уплата. Бидејќи eTA Canada Visa е 100% онлајн процес, повеќето резултати од апликацијата за eTA во Канада се испраќаат во рок од 24 часа на вашата адреса за е-пошта. Ако не ги имате подготвени сите информации, може да потрае до еден час за да се заврши апликацијата.

Прашања и делови од формуларот за апликација

Еве ги прашањата и деловите на формуларот за апликација за виза eTA Канада:

Лични податоци

 • Семејство / презиме
 • Име или дајте име
 • Пол
 • Дата на раѓање
 • Место на раѓање
 • Земја на раѓање
 • Е-мејл адреса
 • Воен статус

Детали за пасош

 • Тип на пасош (обичен или дипломатски или службен или службен)
 • Издавање на земја на пасош
 • Број на пасош
 • Датум на издавање на пасошот
 • Датум на истекување на пасош
 • Дали сте законски постојан жител на Соединетите држави со валидна картичка за регистрација на вонземјани (Зелена карта)? (изборен)*
 • Број на картичка за постојан престој во САД (по избор)*
 • Датум на истекување на зелениот картон (по избор)*

Детали за адреса и патување

 • Име на улица, град или град, поштенски или поштенски код
 • Цел на посета (туристички, транзитни или деловни)
 • Очекуван датум на пристигнување
 • Дали претходно аплициравте за Канада

Детали за вработување

 • Занимање (изберете од паѓачкото опаѓање)
 • Наслов на работа
 • Име на компанија / универзитет
 • Датум за почеток
 • Град или град
 • Држава

ЗАБЕЛЕШКА: Можеби ќе треба да ги внесете деталите за Зелената карта ако вашата земја на пасош автоматски не се квалификува за eTA во Канада

Прашања во позадина

 • Дали некогаш ви била одбиена виза или дозвола, не сте дозволиле влез или ви наредиле да ја напуштите Канада или друга земја?
 • Дали некогаш сте сториле, уапсени се, осудени за какво било кривично дело во која било земја?
 • Во изминатите две години, дали ви беше дијагностицирана туберкулоза?
 • Дали имате сериозна медицинска состојба за која редовно се лекувате?
 • Согласност и изјава

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
Водич за разбирање на канадската култура.

Внесување информации за пасош

Неопходно е да се внесе правилно Број на пасош Издавање на земја на пасош бидејќи вашата апликација eTA Canada Visa е директно поврзана со вашиот пасош и мора да патувате со овој пасош.

Број на пасош

 • Погледнете ја страницата со информации за вашиот пасош и внесете го бројот на пасошот на врвот на оваа страница
 • Броевите на пасошите се главно подолги од 8 до 11 знаци. Ако внесувате број кој е премногу краток или предолг или надвор од овој опсег, прилично е како да внесувате погрешен број.
 • Броевите на пасошот се комбинација од азбуки и броеви, затоа бидете особено внимателни со буквата О и бројот 0, буквата I и бројот 1.
 • Броевите на пасошот никогаш не треба да содржат специјални знаци како цртичка или празни места.
Број на пасош

Издавање на земја на пасош

 • Изберете го кодот на земјата точно прикажан на страницата со информации за пасош.
 • За да ја откриете земјата, побарајте „Код“ или „Земја што издава“ или „Овластување“

Код на земјата за пасош

Доколку информациите за пасошот т.е. Бројот на пасошот или кодот на државата се неточни во апликацијата за виза eTA Canada, можеби нема да можете да се качите на вашиот лет за Канада.

 • Може да дознаете на аеродромот само ако сте направиле грешка.
 • Needе треба повторно да аплицирате за виза за ЕТА Канада на аеродром.
 • Можеби не е можно да се добие канадска еТА во последен момент и може да потрае до 72 часа во одредени сценарија.

Што се случува по плаќањето

Откако ќе ја пополните страницата со Формулар за апликација, ќе ви биде побарано да извршите плаќање. Сите плаќања се обработуваат преку Secure PayPal платен портал. Откако ќе заврши вашата уплата, треба да ја добиете вашата eTA виза за Канада во вашето сандаче за е-пошта во рок од 72 часа.

Следни чекори: По аплицирање и плаќање за еТА на Канада


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.