Канада Виза за медицински пациенти

Посета на Канада за медицински третман

Патниците со клинички гаџети треба да знаат за правилата и упатствата кога одат во Канада преку авион или брод за крстарење. Добивањето канадска виза преку Интернет никогаш не било едноставно од ова Официјална виза за Канада веб-страница. Почетната фаза во циклусот на уредување е таквите патници да се јават кај својот лекар. Поставете барања за тоа дали ќе ви биде во ред да патувате и да поминете низ безбедносните детектори за метал што се користат на различни одредени места. Посетителите треба исто така да ги соберат своите клинички архиви, како докази за лекови или клинички хендикеп, бидејќи може да ги бараат за време на нивните движења.

Канада Виза онлајн позната и како Канада ЕТА

Аплицирајте за канадска виза преку Интернет за целите на медицински, бизнис и туризам. Канада има либерална визна политика за граѓаните на неколку земји. Ова се нарекува еТА канадска виза, можете да проверите Барања за виза еТА Канада овде.

План за Канада Виза онлајн за медицински третман

Медицински третман во Канада

Авиокомпаниите имаат строги аранжмани во однос на лесната опрема. На патниците вообичаено им е дозволено само да пренесат а граница на два лесни куфери. Во секој случај, оваа точка на прекршување не е важна за медицинските помагала, клиничкиот хардвер и залихите. За оние кои можеби ќе треба да одат со медицинска помош на батерии или инвалидски колички, ќе биде императив да се открие превозникот во врска со ова пред време. Истото важи и за поединци кои може да очекуваат помош да ја поминат мерката пред качување.

При слетување во воздушниот терминал, преминете кон Специјални потреби-Семејна безбедносна линија. Се предлага сите посетители со неспособност или вонредни барања да ја користат оваа линија бидејќи безбедносните службеници на овие станици се исклучителни за да понудат каква било дополнителна помош што може да биде основна. Погрижете се да им откриете на официјалните лица дека имате помош за преносливост, лажен додаток или клиничко вградување што може или да биде под влијание или да ги активира привлечните полиња присутни во безбедносните метални индикатори.

Пејсмејкери и други медицински помагала

Патниците што имаат инсулински сифони, пејсмејкери или потенцијално други клинички гаџети треба советувајте ги службените лица за скрининг од ова при нивното слетување во скрининг станиците. Клиничките податоци или писмото од вашиот лекар пред да се качите на летот, ќе ви бидат потребни за да ви овозможат да потврдите дека сигурно имате моментална болест. Онаму каде што понатамошниот скрининг се смета за значаен, службеникот за скрининг ќе го организира тоа да се случи во приватна просторија сместена во воздушниот терминал.

За помош со какви било прашања, можете да контактирате Биро за помош за визи во Канада.

Воздушно патување со шприцеви 

Одредени заболувања бараат пациентите да одат со игли. Во случај да имате таква состојба, погрижете се да имате пренесено клиничка изјава за да ја потврдите оваа состојба. Настрана од клиничко одобрување, исто така можете да дадете чекор појаснување од вашиот суштински лекар или канцеларија за медицински услуги. Во одредени нации, ан еТА канадска виза имателот веројатно ќе се обрати преку факултетот за безбедност на авиони или воздушни терминали. Во случај да се откријат одејќи со игли и игли без пристојно и дополнително разумно појаснување.

Доколку е потребно, од клинички причини, иглите може да се стават во лесниот багаж. За афирмација, проверете го Канадско тело за безбедност на воздушниот сообраќај сајт за да се одлучат потребните архиви. Исто така, размислете за проверка на упатствата за авиони бидејќи стратегиите може да варираат малку од еден транспортер до друг и од една земја до друга.

Пред-пансион Скрининг и Остомија

Пред да започнете со мерката пред-интернат, осигурете се дека имате деклариран до вработените во обезбедувањето на скрининг станицата дека имате остомија. Треба да им доставите белешка од ординацијата на специјалист или лекар. Иако оваа документација не е задолжителна, ако ја имате со вас помага да се изедначи циклусот на проверка. Како што беше претходно забележано, веднаш ќе биде даден приватен регион за испитување доколку е потребен дополнителен скрининг.

Можете да ги спакувате сите залихи за остомија, односно боцки и џебови во лесна опрема што потоа, во тој момент ќе помине низ скрининг на поставените назначени места. Боцките треба да се постават пред време со потврда дека сте ги исекле пред датумот на движење. Ова е особено значајно во случај да верувате дека можеби ќе треба да ги користите за време на летот.

Цевките за лепило се исклучени од ограничувањата на течностите. Патниците мора, во секој случај, да ги презентираат цилиндрите до персоналот за скрининг независно со тоа што прво ги елиминираат од лесните работи.

Дополнителни клинички работи и помагала за преносливост што е дозволено преку регионот за безбедносен скрининг вклучуваат: 

 • Инвалидски колички
 • Стил и запис
 • Скутери
 • Брајови нотектори
 • Патерици
 • Снабдувања, опрема и лекови поврзани со целиот дијабетес
 • Бастуни
 • Лекови
 • Walkers
 • Алатки за протетски гаџети
 • Протетски гаџети
 • Наѓи
 • Личен дополнителен кислород
 • Поддржува поддршка
 • Алатки за повторно составување / демонтирање на инвалидска количка
 • Машини за поддршка
 • Кохлеарни инсерти
 • Услужни суштества
 • Слухот помага
 • Респиратори и машини CPAP (непрекинат позитивен притисок во авионскиот правец). Водата во машината CPAP исто така е одбиена од ограничувањата на течностите во авионот.
 • Екрани за апнеа
 • Гаџети за зголемување
 • Ортопедски чевли
 • Адаптивна / асистивна опрема
 • Надворешни клинички гаџети
 • Било која друга опрема или гаџет во врска со хендикеп и сродни клинички материјали

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
Дознајте за подобноста на родителите / бабите и дедовците за Canda Super Visa.

Клиничко одобрување и претходна најава

Секој посетител кој доаѓа Канада Виза онлајн што бара користење на клинички гаџет или опрема контролирана од батерии за време на нивниот лет е потребна за да се контактира со работната област за резервации на превозникот во секој случај 48 часа пред патувањето. Потребна е клиничка потврда за вчитување на лет за одредени клинички уреди како вентилатори.

Од витално значење е да се напомене дека клиничкото одобрување не е потребно за патниците кои имаат BPAP или CPAP машина потребна за лекување на апнеја за одмор. Во секој случај, ве охрабруваме да се обратите до канцеларијата на резервацијата на вашиот оператор во случај да сакате да ја пречекате машината подготвена, без разлика дали не очекувате да ја користите.

Резервни батерии

Пријавете се со авионот за признаените типови на батерии и гаџети. За дополнителните батерии, погрижете се тие да се складираат на начин што ќе ги заштити од вистинска штета или краток спој. Размислете за поставување на секоја батерија во различна пластична вреќа или дефанзивен џеб и прислушување над сите откриени терминали. Нешто друго, размислете да ги оставите дополнителните батерии во нивниот уникатен пакет.

Батерии што се истураат

Проверен багаж - Батериите што се истураат што се очекува да се користат со клинички гаџет наполнет со батерии не се дозволени кај проверените работи. Ако е непрактично да се акумулира ако батеријата може да се истури, превозникот ќе ја смета за батерија што може да се истури.

Лесен багаж - Може да спакувате батерии што може да се истурат во вашата пренослива опрема. Вашите притиснати батерии треба постојано да останат под седиштето. Може да се применат дополнителни потреби за здружување. Јавете се во работната област за резервации за да побарате најдобар начин да ги спакувате батериите што се истураат.


Проверете ја вашата подобност за еТА Канада виза и аплицирајте за еТА Канада Виза 72 часа пред вашиот лет. Британски граѓани, Австралиски граѓани, Француски граѓани, и Португалци граѓани може да аплицира онлајн за eTA Canada Visa. Доколку ви треба помош или барате какви било појаснувања, контактирајте го нашиот helpdesk за поддршка и водство.