Откако ќе аплицирате за еТА Канада Виза: Следни чекори

Што понатаму по завршувањето и плаќањето за еТА Канада виза?

Наскоро ќе добиете е-пошта од нас со која ќе потврдите Апликацијата е завршена статус за вашата апликација eTA Canada Visa. Погрижете се да ја проверите папката за несакана или спам пошта на адресата за е-пошта што ја наведовте во формуларот за апликација eTA Canada. Повремено филтрите за спам може да блокираат автоматизирани е-пошта од Канада Виза онлајн особено лични карти за корпорации.

Повеќето апликации се потврдуваат во рок од неколку часа по завршувањето. Некои апликации може да потраат подолго и да бараат дополнително време за обработка. Исходот од вашата eTA ќе ви биде испратен автоматски на истата адреса на е-пошта.

Проверете го бројот на пасошот
Слика на писмо за одобрување и страница со информации за пасош

Бидејќи eTA Canada Visa е директно и електронски поврзана со пасошот, проверете дали бројот на пасошот вклучен во е-поштата за одобрување на eTA Canada точно се совпаѓа со бројот во вашиот пасош. Ако не е исто, треба повторно да аплицирате.

Ако внесовте погрешен број на пасош, можеби нема да можете да се качите на летот за Канада.

  • Може да дознаете на аеродромот само ако сте направиле грешка.
  • Willе мора повторно да аплицирате за еТА Канада виза.
  • Во зависност од вашата ситуација, можеби не е можно да се добие еТА канадска виза во последен момент.
Ако сакате да ја ажурирате адресата за е-пошта за комуникација, проверете дали контактирате визна помошна служба или испратете ни е-пошта на [заштитена по е-пошта].

Доколку ви е одобрена визата за еТА Канада

Recе добиете Потврда за одобрување еТА Канада е-пошта. Е-поштата за одобрување ја вклучува вашата еТА статус, број на еТА датум на истекување на еТА испратено од Имиграција, бегалци и државјанство на Канада (IRCC)

Е-пошта за одобрување виза на Канада е-пошта за одобрување на виза еТА Канада која содржи информации од IRCC

вашиот Canada eTA е автоматски и електронски поврзан со пасошот што сте ги користеле за вашата апликација. Проверете дали бројот на вашиот пасош е точен и мора да патувате со истиот пасош. Од вас ќе се бара да го презентирате овој пасош на персоналот за пријавување на авиокомпанијата и Агенција за гранични услуги на Канада при влез во Канада.

eTA Canada Visa важи до пет години од датумот на издавање, се додека пасошот поврзан со апликацијата е сè уште валиден. Можете да ја посетите Канада до 6 месеци со eTA Canada Visa. Ќе треба да аплицирате за продолжување на вашето електронско овластување за патување доколку сакате да останете подолго во Канада.

Дали ми е загарантиран влезот во Канада ако ми е издадена визата еТА Канада?

на Орган за електронски патувања (еТА) дозвола или важечка виза за посетители, не ви гарантира влез во Канада. А Агентот за гранични служби во Канада (CBSA) го задржува правото да ве прогласи за недопуштен од следниве причини:

  • Има голема промена во вашите околности
  • Добиени се нови информации за вас

Што да направам ако мојата апликација за еТА не биде одобрена во рок од 72 часа?

Додека повеќето eTA визи во Канада се издаваат во рок од 24 часа, некои може да потраат неколку дена за обработка. Во такви случаи, имиграција, бегалци и државјанство Канада (IRCC) може да бара дополнителни информации пред да се одобри апликацијата. Ќе ве контактираме преку е-пошта и ќе ве известиме за следните чекори.

Е-поштата од Имиграција, бегалци и државјанство на Канада (IRCC) може да содржи барање за:

  • Медицински преглед - Понекогаш се бара да се изврши медицински преглед за посета на Канада
  • Проверка на криминална евиденција - Во ретки околности, канцеларијата за канадски визи ќе ве информира дали е потребен полициски сертификат или не.
  • интервју - Доколку агентот за канадска виза смета дека е неопходно интервју во лице, ќе треба да ја посетите најблиската канадска амбасада/конзулат.

Што ако треба да аплицирам за друга еТА Канада виза?

За да аплицирате за член на семејство или некој друг што патува со вас, користете го Образец за апликација за виза еТА Канада повторно.

Што ако мојата апликација за еТА е одбиена?

Во случај вашата eTA Canada да не е издадена, ќе добиете преглед на причината за одбивање. Може да се обидете да поднесете традиционална или хартиена канадска виза за посетители во најблиската канадска амбасада или конзулат.