Канадска виза од Австралија

Канада Виза за австралиски граѓани

Аплицирајте за канадска виза од Австралија

еТА за австралиските граѓани

Подобност за еТА

 • Австралиските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Австралија беше член на лансирање на програмата ETA на Канада
 • Австралиските граѓани уживаат во брз влез користејќи ја програмата ETA на Канада

Други барања за еТА

 • Австралиските граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Австралија

Австралиските граѓани треба да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Австралија не е изборна, но а задолжително барање за сите австралиски граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Австралија?

Канадската виза за австралиски граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за австралиските граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добивате канадската виза преку електронска пошта. Процесот е крајно поедноставен за австралиските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за австралиските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за австралиски граѓани

За да влезат во Канада, на австралиските граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за Canada eTA. Австралиските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Австралиските граѓани исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго австралискиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на австралискиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на австралиски пасоши се бара да добијат канадска електронска управа за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку австралиските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Австралиските граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на Канада eTA.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се направат и места на интерес за австралиските граѓани

 • Плови на заливските острови, островот Ванкувер
 • Истражете го Француското влијание, градот Квебек
 • Откријте шарм на стариот свет, стар Монтреал
 • Национален парк Грос Морн, fуфаундленд и Лабрадор
 • CN Tower, Торонто
 • Сведок на океанското искуство, Bay Of Fundy, Newу Брансвик
 • Прекрасни глетки на езерото Гарибалди, Британска Колумбија
 • Рај за фотографи, езерото Малињ, Националниот парк perаспер
 • Кејп Бретон - неистражена земја, Нова Шкотска
 • Сведок е јасен одраз на планините, езерото Мореин
 • Јама кај најстарите монолити, монолити во Минган, Квебек

Австралија Висока комисија Канада

Адреса

Апартман 710 - Улица 50 О'Конор K1P 6L2 Отава Онтарио Канада

телефон

+ 1-613-236-0841

Факс

+ 1-613-216-1321


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.