Канада Виза од Barbados

Канадска виза за граѓаните на Барбадос

Аплицирајте за канадска виза од Barbados

eTA за граѓаните на Барбадос

Подобност за еТА

 • Граѓаните на Барбадос можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Barbados беше лансиран член на канадската еТА програма
 • Граѓаните на Барбадос уживаат во брзото влегување користејќи ја програмата eTA на Канада

Други барања за еТА

 • Граѓаните на Барбадос можат да аплицираат за eTA онлајн
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канада Виза од Barbados

Граѓаните на Барбадос треба да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Barbados не е изборен, но а задолжително барање за сите граѓани на Барбадос патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Barbados?

Канадската виза за граѓаните на Барбадос се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за граѓаните на Барбадос може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за граѓаните на Барбадос. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за граѓаните на Барбадос ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за граѓаните на Барбадос

За да влезат во Канада, граѓаните на Барбадос ќе бараат валиден патен документ или пасош за да аплицираат за Канада eTA. Граѓаните на Барбадос кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Граѓаните на Барбадос исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго граѓанинот на Барбадос може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на граѓанинот од Барбадос мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на пасоши од Барбадос се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку граѓаните на Барбадос имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Граѓаните на Барбадос можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се прават и места од интерес за граѓаните на Барбадос

 • Часовник на китови во Ванкувер
 • Свети Јован, fуфаундленд и Лабрадор
 • Градини Бучарт, залив Брентвуд, Британска Колумбија
 • Провинцискиот парк Алгонкин, Онтарио
 • Лејк Луиз, Националниот парк Банф, Алберта
 • Волшебно задоволство, Јукон, северозападен правец
 • Езерото Чикамус за зачудувачки погледи, провинциски парк Гарибалди
 • Едноставно парче земја - островот Хорнби, Британска Колумбија
 • Пешачете ги Нескротливите патеки, Националниот парк Форилон,
 • Восхитувајте се на природната убавина на Перс Рок, Квебек
 • Подгответе се за авантура, национален парк Џаспер, канадски карпести планини, Алберта

Генерален конзулат на Barbados во Торонто

Адреса

110 Sheppard Avenue East, Suite 205 Toronto, Ontario M2N 6Y8 Canada

телефон

+ 1-416-214-9805

Факс

+ 1-416-214-9815


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.