Канадска виза од Бахамите

Канадска виза за граѓаните на Бахамите

Аплицирајте за канадска виза од Бахамите

eTA за граѓаните на Бахамите

Подобност за еТА

 • Граѓаните на Бахамите можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Бахамите беа лансирање членка на канадската еТА програма
 • Граѓаните на Бахамите уживаат во брзиот влез со помош на канадската еТА програма

Други барања за еТА

 • Граѓаните на Бахамите можат да аплицираат за eTA онлајн
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Бахамите

Од граѓаните на Бахам се бара да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Бахамите не е изборна, но а задолжително барање за сите граѓани на Бахамите патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Бахамите?

Канадската виза за граѓаните на Бахам се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за граѓаните на Бахамите може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за граѓаните на Бахамите. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за граѓаните на Бахамите ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за граѓаните на Бахамите

За да влезат во Канада, на граѓаните на Бахам ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за eTA на Канада. Граѓаните на Бахамите кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Граѓаните на Бахамите исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго може да остане граѓанинот на Бахам на канадска виза преку Интернет?

Датумот на заминување на граѓанинот на Бахам мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на бахамски пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку граѓаните на Бахамите имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Граѓаните на Бахамите можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се прават и места од интерес за граѓаните на Бахамите

 • Национален парк Јохо, Филд, Британска Колумбија
 • Мерил колекција на научна фантастика, шпекулации и фантазија, Торонто, Онтарио
 • Музеј Редпат, Монтреал, Квебек
 • Игралиште на боговите, Бурнаби, Британска Колумбија
 • Водопади на Нијагара, Онтарио
 • Џиновска патека во провинцискиот парк заспаниот џин, Онтарио
 • Тура во зградите на парламентот во Канада, Отава
 • Возете по патот на Светилникот, Нова Шкотска
 • Пијте вино во долината Оканаган, Британска Колумбија
 • Гризли мечка часовник во дождовната шума Големата мечка, островот Ванкувер
 • Крстарење по внатрешниот премин, островот Ванкувер

Високиот комесаријат на Бахамите, Канада

Адреса

50 O'Connor Street, Suite 1313 Ottawa, Ontario K1N 6A3 Canada

телефон

+ 1-613-789-3709

Факс

+ 1-613-789-4365


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.