Канадска виза од Белгија

Канадска виза за белгиски граѓани

Аплицирајте за канадска виза од Белгија

еТА за белгиските граѓани

Подобност за еТА

 • Белгиските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Белгија беше членка на програмата на Канада еТА
 • Белгиските граѓани уживаат во брз влез користејќи ја програмата ЕТА Канада

Други барања за еТА

 • Белгиските граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Белгија

Од белгиските граѓани се бара да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Белгија не е изборна, но а задолжително барање за сите белгиски граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Белгија?

Канадската виза за белгиските граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за белгиските граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за белгиските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за белгиските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за белгиски граѓани

За да влезат во Канада, на белгиските граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за Канада eTA. Белгиските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Белгиските граѓани исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго белгискиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на белгискиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на белгиски пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку белгиските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Белгиските граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на Канада eTA.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се направат и места на интерес за белгиските граѓани

 • Музеј на мини Британија, плажа Британија, Британска Колумбија
 • Најголемата брана на Бивер во светот, Подобрен округ број 24, Алберта
 • Крива Плесанвил, Виччич-Стуфвил, Онтарио
 • Провинциски парк Writing-on-Stone, Аден, Алберта
 • Езерото Вотсон Знак Пост шума, езерото Вотсон, територијата Јукон
 • Шато Лориер, Отава, Онтарио
 • Мер Блуе Бог, Отава, Онтарио
 • Стојан бран на Хабитат '67, Монтреал
 • Табеландските острови, fуфаундленд и Лабрадор
 • Езерото Абрахам, Алберта
 • Светилникот Фисгард, Колвуд, Британска Колумбија

Генерален конзулат на Белгија во Монтреал

Адреса

1000 rue Sherbrooke Ouest, Suite 1400 H3A 3G4 Montreal, QC, Канада

телефон

+ 1 514-849-7394

Факс

-


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.