Канада виза од Бугарија

Канадска виза за бугарски државјани

Аплицирајте за канадска виза од Бугарија

еТА за бугарските граѓани

Подобност за еТА

 • Бугарските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Бугарија беше почетна членка на канадската програма за еТА
 • Бугарските граѓани уживаат брз влез користејќи ја канадската програма за еТА

Други барања за еТА

 • Бугарските граѓани можат да аплицираат за ЕТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канада виза од Бугарија

Бугарските граѓани треба да аплицираат за канадска eTA виза за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Бугарија не е изборна, но а задолжителен услов за сите бугарски државјани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Бугарија?

Канадската виза за бугарски државјани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за бугарските граѓани може да се аплицира онлајн на оваа веб-локација и може да ја добивате канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за бугарските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за бугарските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе се потврди плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за бугарски државјани

За да влезат во Канада, на бугарските граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за eTA на Канада. Бугарските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи канадската еТА ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Од бугарските државјани се бара и да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго бугарскиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на бугарскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од сопствениците на бугарски пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку бугарските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Бугарските граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) години важност на канадската еТА.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се направат и места од интерес за бугарските граѓани

 • Рај за фотографи, езерото Малињ, Националниот парк perаспер
 • Јама кај најстарите монолити, монолити во Минган, Квебек
 • Националниот парк езера Ватертон, Алберта
 • Одете на риболов на Големото Славејско езеро, северозападни територии
 • Одете Праисториски во Провинцискиот парк Диносаурус, Алберта Бадлендс
 • Спиј во леден хотел, Квебек
 • Имајте авантура со санки за кучиња, Јукон
 • Национално историско место на каналот Ридо, Смит Фолс, Онтарио
 • Пештери Сасквач, Хоуп, Британска Колумбија
 • Инсектариум од Монтреал, Монтреал, Квебек
 • Биг Рок непостојан, Окотокс, Алберта

Амбасада на Република Бугарија во Канада

Адреса

325 Стјуарт Стрит, Отава, Онтарио, К1Н 6К5, Канада

телефон

+ 1-613-789-3215

Факс

+ 1-613-789-3524


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.