Канадска виза од Германија

Канада Виза за германски граѓани

Аплицирајте за канадска виза од Германија

еТА за германски граѓани

Подобност за еТА

 • Германските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Германија беше членка на програмата на Канада еТА
 • Германските граѓани уживаат во брз влез користејќи ја програмата eTA на Канада

Други барања за еТА

 • Германските граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Германија

Германските граѓани треба да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Германија не е изборна, но а задолжително барање за сите германски граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Германија?

Канадската виза за германски граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за германски државјани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза преку електронска пошта. Процесот е крајно поедноставен за германските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за германските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за германски државјани

За да влезат во Канада, германските граѓани ќе бараат валиден патен документ или пасош за да аплицираат за Канада eTA. Германските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи канадската еТА ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Германските граѓани исто така се должни да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго германскиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на германскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од сопствениците на германски пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку германските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Германските граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се направат и места на интерес за германските граѓани

 • Висечки мост Капилано, Северен Ванкувер
 • Остров принц Едвард, провинција Канада
 • Скијачки активности, Мон Тремблант, Квебек
 • Крстоносните Yellowknife, северозападни територии
 • Пешачење и искачување во The Rockies, Алберта
 • Прошетка по глечерот Атабаска, Национален парк Јаспер
 • Искусете ја домородната култура од прва рака, Калгари
 • Нуркање на Клиф кај езерото Потковица, Национален парк Јаспер
 • Возете ги националните паркови Icefields Parkway, Jasper
 • Посетете го историското населено место „Кингс Лендинг“, Newу Бранзвик
 • Прославете ја геј гордоста во Монтреал

Амбасада на Сојузна Република Германија

Адреса

1 Waverley Street Отава, Онтарио K2P 0T8 Канада

телефон

+ 1-613-232-1101

Факс

+ 1-613-780-1527


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.