Канадска виза од Нов Зеланд

Канадска виза за државјани на Нов Зеланд

Аплицирајте за канадска виза од Нов Зеланд

еТА за граѓаните на Нов Зеланд

Подобност за еТА

 • Граѓаните на Нов Зеланд можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Нов Зеланд беше член на лансирање на програмата ETA на Канада
 • Граѓаните на Нов Зеланд уживаат во брз влез користејќи ја канадската еТА програма

Други барања за еТА

 • Граѓаните на Нов Зеланд можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Нов Зеланд

Од граѓаните на Нов Зеланд се бара да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Нов Зеланд не е изборна, но а задолжително барање за сите граѓани на Нов Зеланд патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Нов Зеланд?

Канадската виза за граѓаните на Нов Зеланд се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за граѓаните на Нов Зеланд може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е исклучително поедноставен за граѓаните на Нов Зеланд. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за граѓаните на Нов Зеланд ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за државјани на Нов Зеланд

За да влезат во Канада, на граѓаните на Нов Зеланд ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за eTA на Канада. Граѓаните на Нов Зеланд кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Граѓаните на Нов Зеланд исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго граѓанинот на Нов Зеланд може да остане на канадската виза преку Интернет?

Датумот на заминување на државјанин на Нов Зеланд мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на пасоши на Нов Зеланд се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку граѓаните на Нов Зеланд имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Граѓаните на Нов Зеланд можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се направат и интересни места за граѓаните на Нов Зеланд

 • Возете ги националните паркови Icefields Parkway, Jasper
 • Спиј во леден хотел, Квебек
 • Одете на скијачки одмор во Монт Тремблант, Квебек
 • Имајте авантура со санки за кучиња, Јукон
 • Земјата на чудата на Канада, Онтарио
 • Национално историско место на каналот Ридо, Смит Фолс, Онтарио
 • Тури на море во север, река Черчил
 • Пештери Сасквач, Хоуп, Британска Колумбија
 • Монт Тор, територија на Арктикот во Нунавут
 • Инсектариум од Монтреал, Монтреал, Квебек
 • Муралите на булеварот Сен Лоран, Монтреал, Квебек

Нова Зеландска висока комисија Канада

Адреса

Улица 99 Банка, пакет 727, К1П 6Г3, Отава, Канада

телефон

+ 1-613-238-5991

Факс

+ 1-613-238-5707


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.