Канадска виза од Хонг Конг

Канадска виза за граѓаните на Хонг Конг

Аплицирајте за канадска виза од Хонг Конг

еТА за граѓаните на Хонг Конг

Подобност за еТА

 • Граѓаните на Хонг Конг можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Хонг Конг беше членка за лансирање на канадската еТА програма
 • Граѓаните на Хонг Конг уживаат во брзиот влез користејќи ја програмата eTA на Канада

Други барања за еТА

 • Граѓаните на Хонг Конг можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Хонг Конг

Од граѓаните на Хонг Конг се бара да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Хонг Конг не е изборна, но а задолжително барање за сите граѓани на Хонг Конг патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Хонг Конг?

Канадската виза за граѓаните на Хонг Конг се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за граѓаните на Хонг Конг може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е исклучително поедноставен за граѓаните на Хонг Конг. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за граѓаните на Хонг Конг ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за граѓаните на Хонг Конг

За да влезат во Канада, на граѓаните на Хонг Конг ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за eTA на Канада. Граѓаните на Хонг Конг кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи канадската еТА ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Граѓаните на Хонг Конг исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго граѓанинот на Хонг Конг може да остане на канадска виза преку Интернет?

Датумот на заминување на граѓанинот на Хонг Конг мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на пасоши во Хонг Конг се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку граѓаните на Хонг Конг имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Граѓаните на Хонг Конг можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се прават и места од интерес за граѓаните на Хонг Конг

 • Биосфера на Монтреал, Монтреал
 • L'Anse Aux Meadows, Сент Лунер-Грикет, fуфаундленд и Лабрадор
 • Челтенхем Бадлендс, Каледон, Онтарио
 • Водопади на Нијагара, Онтарио
 • Упатете се кон Тофино, островот Ванкувер
 • Истражете го Француското влијание, градот Квебек
 • Волшебно задоволство, Јукон, северозападен правец
 • Јама кај најстарите монолити, монолити во Минган, Квебек
 • Скијачки активности, Мон Тремблант, Квебек
 • Одете Праисториски во Провинцискиот парк Диносаурус, Алберта Бадлендс
 • Одете на скијачки одмор во Монт Тремблант, Квебек

Генерален конзулат на НР Кина

Адреса

240 Џорџ улица, Торонто, Онтарио M5R 2N5 Канада

телефон

+ 1-416-964-7260

Факс

+ 1-416-324-6468


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.