Канадска виза од Брунеи

Канадска виза за граѓаните на Брунеи

Аплицирајте за канадска виза од Брунеи

eTA за граѓаните на Брунеи

Подобност за еТА

 • Граѓаните на Брунеи можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Брунеи беше членка на канадската еТА програма
 • Граѓаните на Брунеи уживаат во брзиот влез со помош на канадската еТА програма

Други барања за еТА

 • Граѓаните на Брунеи можат да аплицираат за eTA онлајн
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Брунеи

Од граѓаните на Брунеи се бара да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Брунеи не е изборна, но а задолжително барање за сите граѓани на Брунеи патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Брунеи?

Канадската виза за граѓаните на Брунеи се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за граѓаните на Брунеи може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за граѓаните на Брунеи. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за граѓаните на Брунеи ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за граѓаните на Брунеи

За да влезат во Канада, граѓаните на Брунеи ќе бараат валиден патен документ или пасош за да аплицираат за Канада eTA. Граѓаните на Брунеи кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Граѓаните на Брунеи исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго граѓанинот на Брунеи може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на граѓанинот на Брунеи мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Имателите на пасоши во Брунеи се обврзани да добијат канадска електронска управа за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку граѓаните на Брунеи имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Граѓаните на Брунеи можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се прават и места од интерес за граѓаните на Брунеи

 • Националниот парк езера Ватертон, Алберта
 • Национален парк и резерват Клуан, Јукон
 • Индиско кану околу заливот Ковехед, островот Принц Едвард
 • Одете на риболов на Големото Славејско езеро, северозападни територии
 • Ледено скејт на езерото Луиз, Националниот парк Банф, Банф
 • Искачете се на планината Атабаска, Канадски карпи, Алберта
 • Одете Праисториски во Провинцискиот парк Диносаурус, Алберта Бадлендс
 • Крстоносните езера Ватертон, Алберта
 • Придружете се на работилницата за ноќна фотографија, Њу Бранзвик
 • Спиј во леден хотел, Квебек
 • Крстоносните Мон Ројал, Монтреал

Брунеи Дарусалам Високиот комесаријат, Канада

Адреса

395 Laurier Avenue Источна Отава, Онтарио KIN 6R4 Канада

телефон

+ 1-613-234-5656

Факс

+ 1-613-234-4397


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.