Канадска виза од Соломонските Острови

Канадска виза за граѓаните на Соломонските Острови

Аплицирајте за канадска виза од Соломонските Острови

eTA за граѓаните на Соломонските Острови

Подобност за еТА

 • Граѓаните на Соломонските Острови можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Соломонските Острови беа лансирање членка на канадската еТА програма
 • Граѓаните на Соломонските Острови уживаат во брзиот влез со помош на канадската програма eTA

Други барања за еТА

 • Граѓаните на Соломонските Острови можат да аплицираат за eTA преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Соломонските Острови

Од граѓаните на Соломонските Острови се бара да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Соломонските Острови не е изборна, но а задолжително барање за сите граѓани на Соломонските Острови патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Соломонските Острови?

Канадската виза за граѓаните на Соломонските Острови се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за граѓаните на Соломонските Острови може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добијат канадската виза преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за граѓаните на Соломонските Острови. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за граѓаните на Соломонските Острови ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за граѓаните на Соломонските Острови

За да влезат во Канада, на граѓаните на Соломонските Острови ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за eTA на Канада. Граѓаните на Соломонските Острови кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Граѓаните на Соломонските Острови исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго граѓанинот на Соломонските Острови може да остане на канадска виза преку Интернет?

Датумот на заминување на граѓанинот на Соломонските Острови мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на пасоши на Соломонските Острови се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку граѓаните на Соломонските Острови имаат намера да останат подолго време, тогаш тие треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Граѓаните на Соломонските Острови можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се прават и места од интерес за граѓаните на Соломонските Острови

 • Едноставно парче земја - островот Хорнби, Британска Колумбија
 • Подгответе се за авантура, национален парк Џаспер, канадски карпести планини, Алберта
 • Остров принц Едвард, провинција Канада
 • Пешачење и искачување во The Rockies, Алберта
 • Нуркање на Клиф кај езерото Потковица, Национален парк Јаспер
 • Прославете ја геј гордоста во Монтреал
 • Birdwatch Над 350 видови птици, Њуфаундленд и Лабрадор
 • Рипли аквариум од Канада, Торонто, Онтарио
 • Худусите од долината Драмелер, Драмелер, Алберта
 • Островот Мекнаб, Халифакс, Нова Шкотска
 • Музеј на мини Британија, плажа Британија, Британска Колумбија

Соломон конзулат во Канада

Адреса

Suite 500-666, Burrard Street Vancouver, BC V6C 3P6 Canada

телефон

+ 1-604-638-6548

Факс

+ 1-604-637-9616


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.