Канада виза од Шведска

Канадска виза за шведски граѓани

Аплицирајте за канадска виза од Шведска

еТА за шведски граѓани

Подобност за еТА

 • Шведските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Шведска беше членка на програмата на Канада еТА
 • Шведските граѓани уживаат во брз влез користејќи ја програмата eTA на Канада

Други барања за еТА

 • Шведските граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канада виза од Шведска

Шведските граѓани треба да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Шведска не е изборна, но а задолжително барање за сите граѓани на Шведска патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Шведска?

Канадската виза за шведски граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за шведски граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добивате канадската виза преку електронска пошта. Процесот е исклучително поедноставен за шведските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за шведските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за шведски граѓани

За да влезат во Канада, на шведските граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за eTA на Канада. Шведските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Шведските граѓани исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго шведскиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на шведскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на шведски пасоши се бара да добијат канадска електронска управа за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку шведските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Шведските граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се направат и места на интерес за шведски граѓани

 • Муралите на булеварот Сен Лоран, Монтреал, Квебек
 • Биг Рок непостојан, Окотокс, Алберта
 • Најголемата брана на Бивер во светот, Подобрен округ број 24, Алберта
 • Оратоар Свети Јосиф, Монтреал, Квебек
 • Езерото Вотсон Знак Пост шума, езерото Вотсон, територијата Јукон
 • Опсерваторија Садбери Неутрино, Садбери, Онтарио
 • Стојан бран на Хабитат '67, Монтреал
 • Меморијален центар и музеј на холокаустот во Монтреал, Монтреал, Квебек
 • Светилникот Фисгард, Колвуд, Британска Колумбија
 • Шепа на мајмунот, Торонто
 • Библиотека за ретки книги на Томас Фишер, Торонто

Амбасада на Шведска

Адреса

Улица Далхози 377, пакет 305, К1Н 9Н8, Отава, Канада

телефон

+ 1-613-244-8200

Факс

+ 1-613-241-2277


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.