Канадска виза од Исланд

Канадска виза за исландски државјани

Аплицирајте за канадска виза од Исланд

еТА за исландските граѓани

Подобност за еТА

 • Исландските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Исланд беше лансирана членка на канадската еТА програма
 • Исландските граѓани уживаат во брзиот влез со помош на програмата eTA на Канада

Други барања за еТА

 • Исландските граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Исланд

Од исландските граѓани се бара да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Исланд не е изборна, но а задолжително барање за сите граѓани на Исланд патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Исланд?

Канадската виза за исландските граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за исландските граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја прими канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за граѓаните на Исланд. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за исландските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за исландските граѓани

За да влезат во Канада, граѓаните на Исланд ќе бараат валиден патен документ или пасош за да аплицираат за Канада eTA. Исландските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи канадската еТА ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Исландските граѓани исто така се должни да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго исландскиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на исландскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на исландски пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку исландските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Исландските граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се прават и места од интерес за исландските граѓани

 • Прекрасни глетки на езерото Гарибалди, Британска Колумбија
 • Едноставно парче земја - островот Хорнби, Британска Колумбија
 • Сведок е јасен одраз на планините, езерото Мореин
 • Подгответе се за авантура, национален парк Џаспер, канадски карпести планини, Алберта
 • Истражете ги највисоките водопади, водопадите Монморнси, Квебек
 • Остров принц Едвард, провинција Канада
 • Индиско кану околу заливот Ковехед, островот Принц Едвард
 • Пешачење и искачување во The Rockies, Алберта
 • Искачете се на планината Атабаска, Канадски карпи, Алберта
 • Нуркање на Клиф кај езерото Потковица, Национален парк Јаспер
 • Придружете се на работилницата за ноќна фотографија, Њу Бранзвик

Амбасада на Исланд во Канада

Адреса

360 Albert Street, Suite 710 Ottawa, Ontario K1R 7X7 Canada

телефон

+ 1-613-482-1944

Факс

-


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.