Канадска виза од Литванија

Канадска виза за литвански државјани

Аплицирајте за канадска виза од Литванија

еТА за литвански граѓани

Подобност за еТА

 • Литванските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Литванија беше почетна членка на канадската програма за еТА
 • Граѓаните на Литванија уживаат брз влез користејќи ја канадската програма за еТА

Други барања за еТА

 • Литванските граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Литванија

Литванските граѓани треба да аплицираат за канадска eTA виза за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Литванија не е изборна, но а задолжително барање за сите граѓани на Литванија патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Литванија?

Канадската виза за литвански државјани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за граѓаните на Литванија може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е исклучително поедноставен за граѓаните на Литванија. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за граѓаните на Литванија ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе се потврди плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за литвански граѓани

За да влезат во Канада, на граѓаните на Литванија ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за Канада eTA. Литванските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи канадската еТА ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Литванските граѓани исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго литванскиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на литванскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на литвански пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку литванските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Литванските граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на Канада eTA.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се направат и места од интерес за литванските граѓани

 • Земјата на чудата на Канада, Онтарио
 • Музеј на Кралскиот Онтарио, Онтарио
 • Худусите од долината Драмелер, Драмелер, Алберта
 • Инсектариум од Монтреал, Монтреал, Квебек
 • Фан Тан Алеј, Викторија, Британска Колумбија
 • Buntzen Lake Powerhouses, Анмор, Британска Колумбија
 • Езерото Вотсон Знак Пост шума, езерото Вотсон, територијата Јукон
 • 9 часот Гаун, Ванкувер, Британска Колумбија
 • Езерото Абрахам, Алберта
 • Шепа на мајмунот, Торонто
 • Театар за зимска градина, Торонто

Амбасада на Република Литванија во Канада

Адреса

150 Metcalfe Str #1600, Отава, Онтарио, K2P 1P1, Канада

телефон

+ 1-613-567-5458

Факс

+ 1-613-567-5315


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.