Канадска виза од Луксембург

Канадска виза за луксембуршки граѓани

Аплицирајте за канадска виза од Луксембург

eTA за луксембуршки граѓани

Подобност за еТА

 • Луксембуршките граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Луксембург беше лансирана членка на канадската еТА програма
 • Граѓаните на Луксембург уживаат во брзиот влез користејќи ја канадската еТА програма

Други барања за еТА

 • Луксембуршките граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Луксембург

Од луксембуршките граѓани се бара да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Луксембург не е изборна, но а задолжително барање за сите луксембуршки граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Луксембург?

Канадската виза за луксембуршки граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за луксембуршките граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е исклучително поедноставен за луксембуршките граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за луксембуршките граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за луксембуршки граѓани

За да влезат во Канада, на луксембуршките граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за eTA на Канада. Луксембуршките граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи канадската еТА ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Од луксембуршките граѓани исто така се бара да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго луксембуршкиот граѓанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на луксембуршки граѓанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на луксембуршки пасоши се бара да добијат канадска електронска управа за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку луксембуршките граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Граѓаните на Луксембур можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се прават и места од интерес за луксембуршките граѓани

 • Театар за зимска градина, Торонто
 • Биосфера на Монтреал, Монтреал
 • Канализација на Торонто, Торонто, Онтарио
 • Одете на зимско пешачење во североисточниот дел, Онтарио
 • Морската зграда, Ванкувер, Британска Колумбија
 • Станица Долен Беј, Торонто, Онтарио
 • Посетете го Националниот парк Grasslands, Саскачеван
 • Крстоносниот мермерен кањон, Националниот парк Котенеј, Британска Колумбија
 • Посетете турнеја со колички во Кингстон, Кингстон, Онтарио
 • Пронајдете го Светилникот на прериите, Саскачеван
 • Упатете се кон Тофино, островот Ванкувер


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.