Канадска виза од Малта

Канадска виза за малтешки државјани

Аплицирајте за канадска виза од Малта

eTA за граѓаните на Малта

Подобност за еТА

 • Граѓаните на Малта можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Малта беше лансирана членка на канадската еТА програма
 • Граѓаните на Малта уживаат во брзиот влез со помош на канадската еТА програма

Други барања за еТА

 • Граѓаните на Малта можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Малта

Од граѓаните на Малта се бара да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Малта не е изборна, но а задолжително барање за сите државјани на Малта патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Малта?

Канадската виза за малтешки државјани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за граѓаните на Малта може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за граѓаните на Малта. Единствениот услов е да имате ИД на е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за граѓаните на Малта ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за малтешки државјани

За да влезат во Канада, на граѓаните на Малта ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за Канада eTA. Граѓаните на Малта кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Граѓаните на Малта исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго граѓанинот на Малта може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на државјанин на Малта мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на малтешки пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку граѓаните на Малта имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Граѓаните на Малта можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се прават и места од интерес за граѓаните на Малта

 • Упатете се кон Тофино, островот Ванкувер
 • Истражете го Сончевиот брег, Британска Колумбија
 • Часовник на китови во Ванкувер
 • Градини Бучарт, залив Брентвуд, Британска Колумбија
 • Лејк Луиз, Националниот парк Банф, Алберта
 • Езерото Чикамус за зачудувачки погледи, провинциски парк Гарибалди
 • Пешачете ги Нескротливите патеки, Националниот парк Форилон,
 • Подгответе се за авантура, национален парк Џаспер, канадски карпести планини, Алберта
 • Висечки мост Капилано, Северен Ванкувер
 • Скијачки активности, Мон Тремблант, Квебек
 • Пешачење и искачување во The Rockies, Алберта

Генерален конзулат на Малта во Канада

Адреса

3300 Bloor St W, Etobicoke, ON M8X 2X3, Канада

телефон

+ 1-416-207-0922

Факс

-


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.