Канадска виза од Монако

Канадска виза за монегаски граѓани

Аплицирајте за канадска виза од Монако

еТА за монегаски граѓани

Подобност за еТА

 • Монегаските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Монако беше членка за лансирање на канадската еТА програма
 • Граѓаните на Монегаски уживаат во брзиот влез со помош на канадската еТА програма

Други барања за еТА

 • Граѓаните на Монегаски можат да аплицираат за eTA онлајн
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Монако

Од граѓаните на Монегаски се бара да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Монако не е изборна, но а задолжително барање за сите монегаски граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Монако?

Канадската виза за монегаски граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за граѓаните на Монегаски може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за граѓаните на Монегаски. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за граѓаните на Монегаски ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за монегаски граѓани

За да влезат во Канада, на граѓаните на Монегаски ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за eTA на Канада. Граѓаните на Монегаски кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Граѓаните Монегаски исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго граѓанинот на Монегаски може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на монегаски граѓанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од сопствениците на монегаски пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку граѓаните на Монегаски имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Граѓаните на Монегаски можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се прават и места од интерес за граѓаните на Монегаски

 • Фан Тан Алеј, Викторија, Британска Колумбија
 • Најголемата брана на Бивер во светот, Подобрен округ број 24, Алберта
 • Провинциски парк Writing-on-Stone, Аден, Алберта
 • Шато Лориер, Отава, Онтарио
 • Стојан бран на Хабитат '67, Монтреал
 • Езерото Абрахам, Алберта
 • Музичка градина во Торонто, Торонто, Онтарио
 • Сноркел со китови Белугас, Манитоба
 • Каза Лома, Торонто
 • Висечки мост Капилано, Западен Ванкувер
 • Уживајте во Терма Спа во Винипег, Манитоба

Генерален конзулат на Монако во Торонто

Адреса

40 University Avenue - Suite 904 Toronto, Ontario - Canada M5J 1T1

телефон

+ 1-416-971-4848

Факс

+ 1-416-971-4849


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.