Канадска виза од Норвешка

Канадска виза за норвешки граѓани

Аплицирајте за канадска виза од Норвешка

еТА за норвешките граѓани

Подобност за еТА

 • Норвешките граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Норвешка беше почетна членка на канадската програма за еТА
 • Норвешките граѓани уживаат брз влез користејќи ја канадската програма за еТА

Други барања за еТА

 • Норвешките граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Норвешка

Норвешките граѓани треба да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Норвешка не е изборна, но а задолжително барање за сите норвешки граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Норвешка?

Канадската виза за норвешките граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за норвешките граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е исклучително поедноставен за норвешките граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за норвешките граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за норвешки граѓани

За да влезат во Канада, на норвешките граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за Канада eTA. Норвешките граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Норвешките граѓани исто така се должни да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго норвешкиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на норвешкиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена по пристигнувањето. Од имателите на норвешки пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку норвешките граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Норвешките граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се направат и места од интерес за норвешките граѓани

 • Театар за зимска градина, Торонто
 • Висечки мост Капилано, Западен Ванкувер
 • Конзерваториумот Алан Гарденс, Торонто
 • Грото на полуостровот Брус, Тобемори, Онтарио
 • Станица Долен Беј, Торонто, Онтарио
 • Мерил колекција на научна фантастика, шпекулации и фантазија, Торонто, Онтарио
 • Хотел Банф Спрингс, Банф, Алберта
 • Тура во зградите на парламентот во Канада, Отава
 • Упатете се кон Тофино, островот Ванкувер
 • Крстоносните до езерото Кини во провинцискиот парк Маунт Робсон, Британска Колумбија
 • Свети Јован, fуфаундленд и Лабрадор

Кралската амбасада на Норвешка во Канада

Адреса

150 Metcalfe Street, Suite 1300 K2P 1P1, Отава, Канада

телефон

+ 1-613-238-6571

Факс

+ 1-613-238-2765


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.