Канадска виза од Полска

Канадска виза за полски граѓани

Аплицирајте за канадска виза од Полска

еТА за полските граѓани

Подобност за еТА

 • Полските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Полска беше членка на програмата на Канада еТА
 • Полските граѓани уживаат во брз влез користејќи ја програмата ETA на Канада

Други барања за еТА

 • Полските граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Полска

Полските граѓани треба да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Полска не е изборна, но а задолжително барање за сите полски граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Полска?

Канадската виза за полските граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за полски граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја прими канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е исклучително поедноставен за полските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за полските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за полски граѓани

За да влезат во Канада, полските граѓани ќе бараат валиден патен документ или пасош за да аплицираат за Канада eTA. Полските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи канадската еТА ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Полските граѓани исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго полскиот државјанин може да остане на канадската виза преку Интернет?

Датумот на заминување на полскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на полски пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку полските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Полските граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на канадската еТА.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се направат и интересни места за полските граѓани

 • Одете на риболов на Големото Славејско езеро, северозападни територии
 • Искачете се на планината Атабаска, Канадски карпи, Алберта
 • Крстоносните езера Ватертон, Алберта
 • Спиј во леден хотел, Квебек
 • Прошетка по леден тек, територија на Арктикот во Нунавут
 • Градини Бучарт, Викторија, Британска Колумбија
 • Национално историско место на каналот Ридо, Смит Фолс, Онтарио
 • Пазар Сент Лоренс, Торонто, Онтарио
 • Минијатурен свет, Викторија, Британска Колумбија
 • Инсектариум од Монтреал, Монтреал, Квебек
 • Град на духови Вал-alалберт, Метабетхуан-Лак-ла-Кроа, Квебек

Амбасада на Република Полска во Отава

Адреса

Авенија Дали 443, K1N 6H3, Отава, Канада

телефон

+ 1-613-789-6542

Факс

+ 1-613-789-1218


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.