Канадска виза од Словачка

Канада виза за словачки граѓани

Аплицирајте за канадска виза од Словачка

еТА за словачките граѓани

Подобност за Канада еТА

 • Словачки пасоши се имаат право да аплицираат за eTA во Канада
 • Slovakia was one of the original member of the Canada eTA program
 • Сопствениците на словачки пасоши уживаат во брз и бесплатен влез во Канада со помош на канадската еТА програма

Други канадски eTA карактеристики

 • Словачките граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада eTA е потребна само за пристигнување по воздушен пат
 • Канада eTA е потребна за кратки деловни, туристички и транзитни посети
 • Сите иматели на пасоши се обврзани да аплицираат за eTA во Канада, вклучувајќи доенчиња и малолетници

What is Canada eTA for Slovak citizens?

The Electronic Travel Authorization (ETA) is an automated system introduced by the Government of Canada to facilitate the entry of foreign nationals from visa-exempt countries like Slovakia into Canada. Наместо да добиете традиционална виза, квалификувани патници може да аплицира за ЕТА онлајн, што го прави процесот брз и јасен. ЕТА на Канада е електронски поврзана со пасошот на патникот и останува валиден за одреден период, дозволувајќи му да влезат во Канада повеќе пати во текот на неговата важност.

Do Slovak citizens need to apply for eTA Canada Visa?

Словачките граѓани треба да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Словачка не е изборна, но а задолжително барање за сите словачки граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

Главната цел на eTA Canada Visa е да ја подобри безбедноста и ефикасноста на канадскиот имиграциски систем. Со претходна проверка на патниците пред да пристигнат во земјата, канадските власти можат да ги идентификуваат потенцијалните ризици и да ја осигураат безбедноста на нивните граници.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Словачка?

Канадската виза за словачки граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Canada Visa for Slovak citizens can be applied online on this website and can receive the Canada Visa Online by Email. The process is extremely simplified for the Slovak citizens. The only requirement is to have an Email Id and a Credit or Debit card.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за словачките граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе се потврди плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


What are requirements of eTA Canada Visa for Slovak citizens?

To enter Canada, Slovak citizens will require a valid Патнички документ or Пасош in order to apply for Canada eTA. Slovak citizens who have a Пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Dual Canadian citizens and Canadian Permanent Residents are not eligible for Canada eTA. If you have dual citizenship from Slovakia as well as Canada, then you must use your Canadian passport to enter Canada. You are not eligible to apply for Canada eTA on your Slovakia Пасош.

Апликантите исто така бара валидна кредитна или дебитна картичка да платите за eTA на Канада. Словачките граѓани исто така се должни да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго словачкиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на словачкиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на словачки пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку словачките граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Словачките граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза

How early can Slovak citizens apply for eTA Canada Visa?

Додека повеќето канадски eTA се издаваат во рок од 24 часа, препорачливо е да се применуваат најмалку 72 часа (или 3 дена) пред вашиот лет. Бидејќи Canada eTA важи до 5 (пет години), можете да аплицирате Canada eTA дури и пред да ги резервирате вашите летови како во ретки околности, Canada eTA може да потрае и до еден месец за да се издаде и може да биде побарано да обезбедите дополнителни документи . Дополнителни документи може да бидат:

 • Медицински преглед - Понекогаш се бара да се изврши лекарски преглед за да се посети Канада.
 • Проверка на криминална евиденција - Доколку сте претходно осудувани, канцеларијата за канадски виза ќе ве информира дали е потребен полициски сертификат или не.

Кои се некои вообичаени грешки што треба да се избегнуваат во формуларот за апликација за еТА во Канада?

Додека Процес на апликација за eTA во Канада е исклучително јасна, вреди да се разберат суштинските барања и да се избегнат вообичаените грешки наведени подолу.

 • Броевите на пасошот се скоро секогаш од 8 до 11 знаци. Ако внесувате број кој е премногу краток или предолг или надвор од овој опсег, прилично е како да внесувате погрешен број.
 • Друга честа грешка е замена на буквата О и бројот 0 или буквата I и бројот 1.
 • Проблем поврзан со името како
  • Полно име: Името ставено во Canada eTA апликацијата мора да одговара на името точно како што е дадено во Пасош. Можете да погледнете МРЗ лента на страницата со информации за пасош за да бидете сигурни дека сте го внеле целото име, вклучувајќи ги и средните имиња.
  • Не вклучувајте претходни имиња: Не вклучувајте ниту еден дел од тоа име во загради или претходни имиња. Повторно, консултирајте се со лентата MRZ.
  • Неанглиско име: Вашето име мора да биде внесено англиски ликови. Не користете неанглиски знаци како кинески/хебрејски/грчки азбуки за да го пишувате вашето име.
Пасош со лента MRZ

Activities to do and places to visit in Canada for Slovak Citizens

 • Слободни духовни сфери, плажа Кваликум
 • Болница Ривервју, Коквитлам, Британска Колумбија
 • Луда куќа за кукли на Лесливил, Торонто, Онтарио
 • Музеј Редпат, Монтреал, Квебек
 • Тура во зградите на парламентот во Канада, Отава
 • Крстарење по внатрешниот премин, островот Ванкувер
 • Откријте шарм на стариот свет, стар Монтреал
 • Прекрасни глетки на езерото Гарибалди, Британска Колумбија
 • Јама кај најстарите монолити, монолити во Минган, Квебек
 • Национален парк и резерват Клуан, Јукон
 • Искачете се на планината Атабаска, Канадски карпи, Алберта

Словачка амбасада во Отава, Канада

Адреса

50, Rideau Terrace, Отава, Онтарио K1M 2A1 Канада

телефон

+ 1-613-749-4442

Факс

+ 1-613-749-4989

Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.