Канадска виза од Папуа Нова Гвинеја

Канадска виза за граѓаните на Папуа Нова Гвинеја

Аплицирајте за канадска виза од Папуа Нова Гвинеја

eTA за граѓаните на Папуа Нова Гвинеја

Подобност за еТА

 • Граѓаните на Папуа Нова Гвинеја можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Папуа Нова Гвинеја беше членка за лансирање на канадската еТА програма
 • Граѓаните на Папуа Нова Гвинеја уживаат во брзиот влез користејќи ја програмата eTA на Канада

Други барања за еТА

 • Граѓаните на Папуа Нова Гвинеја можат да аплицираат за eTA преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Папуа Нова Гвинеја

Граѓаните на Папуа Нова Гвинеја треба да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Папуа Нова Гвинеја не е изборна, но а задолжително барање за сите граѓани на Папуа Нова Гвинеја патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Папуа Нова Гвинеја?

Канадската виза за граѓаните на Папуа Нова Гвинеја се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за граѓаните на Папуа Нова Гвинеја може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за граѓаните на Папуа Нова Гвинеја. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за граѓаните на Папуа Нова Гвинеја ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за граѓаните на Папуа Нова Гвинеја

За да влезат во Канада, граѓаните на Папуа Нова Гвинеја ќе бараат валиден патен документ или пасош за да аплицираат за Канада eTA. Граѓаните на Папуа Нова Гвинеја кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Граѓаните на Папуа Нова Гвинеја исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго може граѓанинот на Папуа Нова Гвинеја да остане на канадска виза преку Интернет?

Датумот на заминување на граѓанинот на Папуа Нова Гвинеја мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Имателите на пасоши на Папуа Нова Гвинеја се обврзани да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку граѓаните на Папуа Нова Гвинеја имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Граѓаните на Папуа Нова Гвинеја можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се прават и места од интерес за граѓаните на Папуа Нова Гвинеја

 • Водопади на Нијагара, Онтарио
 • Пронајдете го Светилникот на прериите, Саскачеван
 • Гризли мечка часовник во дождовната шума Големата мечка, островот Ванкувер
 • Чопер во глечер, Вистлер, Британска Колумбија
 • Откријте шарм на стариот свет, стар Монтреал
 • Лејк Луиз, Националниот парк Банф, Алберта
 • Рај за фотографи, езерото Малињ, Националниот парк perаспер
 • Восхитувајте се на природната убавина на Перс Рок, Квебек
 • Истражете ги највисоките водопади, водопадите Монморнси, Квебек
 • Скијачки активности, Мон Тремблант, Квебек
 • Ледено скејт на езерото Луиз, Националниот парк Банф, Банф


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.