Канадска виза од Финска

Канадска виза за фински граѓани

Аплицирајте за канадска виза од Финска

еТА за финските граѓани

Подобност за еТА

 • Финските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Финска беше лансирана членка на канадската еТА програма
 • Граѓаните на Финска уживаат во брзиот влез со помош на канадската еТА програма

Други барања за еТА

 • Финските граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Финска

Од финските граѓани се бара да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Финска не е изборна, но а задолжително барање за сите фински граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Финска?

Канадската виза за фински граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за фински граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за финските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за финските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за фински граѓани

За да влезат во Канада, на финските граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за eTA на Канада. Граѓаните на Финска кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Финските граѓани исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго финскиот граѓанин може да остане на канадската виза онлајн?

Датумот на заминување на финскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од сопствениците на фински пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку финските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Граѓаните на Финска можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на Канада eTA.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се прават и места од интерес за финските граѓани

 • Елизабетанскиот хеџ лавиринт од ВанДузен Гарден, Ванкувер
 • Пребарајте поларни мечки во Черчил, Манитоба
 • Висечки мост Капилано, Западен Ванкувер
 • Канализација на Торонто, Торонто, Онтарио
 • Болница Ривервју, Коквитлам, Британска Колумбија
 • Д-р Сун Јат-Сен класична кинеска градина, Ванкувер, Британска Колумбија
 • Базилика Нотр Дам, Монтреал, Квебек
 • Станица Долен Беј, Торонто, Онтарио
 • Национален парк Јохо, Филд, Британска Колумбија
 • Хотел де Глас, Сен-Габриел-де-Валкартие, Квебек
 • Игралиште на боговите, Бурнаби, Британска Колумбија

Амбасада на Финска во Канада

Адреса

55 Metcalfe Street, Suite 850 Ottawa, Ontario K1P 6L5 Canada

телефон

+ 1-613-288-2233

Факс

-


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.