Канадска виза од Холандија

Канадска виза за холандски државјани

Аплицирајте за канадска виза од Холандија

еТА за холандските граѓани

Подобност за еТА

 • Холандските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Холандија беше членка на програмата на Канада еТА
 • Холандските граѓани уживаат во брз влез користејќи ја програмата eTA на Канада

Други барања за еТА

 • Холандските граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Холандија

Од холандските граѓани се бара да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Холандија не е изборна, но а задолжително барање за сите холандски граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Холандија?

Канадската виза за холандски граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за холандски граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза преку е-пошта. Процесот е исклучително поедноставен за холандските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за холандските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за холандски граѓани

За да влезат во Канада, на холандските граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за eTA на Канада. Холандските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи канадската еТА ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Холандските граѓани исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго холандскиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на холандскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од сопствениците на холандски пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку холандските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Холандските граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се направат и места на интерес за холандските граѓани

 • Елизабетанскиот хеџ лавиринт од ВанДузен Гарден, Ванкувер
 • Слободни духовни сфери, плажа Кваликум
 • Хабитат 67, Монтреал, Квебек
 • Болница Ривервју, Коквитлам, Британска Колумбија
 • Грото на полуостровот Брус, Тобемори, Онтарио
 • Луда куќа за кукли на Лесливил, Торонто, Онтарио
 • Национален парк Јохо, Филд, Британска Колумбија
 • Музеј Редпат, Монтреал, Квебек
 • Водопади на Нијагара, Онтарио
 • Тура во зградите на парламентот во Канада, Отава
 • Пијте вино во долината Оканаган, Британска Колумбија

Амбасада на Холандија во Отава

Адреса

350 улица Алберт | Suite 2020, K1R 1A4, Отава, Канада

телефон

+ 1-613-237-5031

Факс

+ 1-613-237-6471


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.