Канадска виза од Хрватска

Канадска виза за хрватски државјани

Аплицирајте за канадска виза од Хрватска

еТА за хрватските граѓани

Подобност за еТА

 • Хрватските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Хрватска беше почетна членка на канадската програма за еТА
 • Хрватските граѓани уживаат брз влез користејќи ја канадската еТА програма

Други барања за еТА

 • Хрватските граѓани можат да аплицираат за ЕТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Хрватска

Од хрватските граѓани се бара да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Хрватска не е изборна, но а задолжително барање за сите хрватски граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Хрватска?

Канадската виза за хрватските граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за хрватските граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за хрватските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за хрватските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за хрватски граѓани

За да влезат во Канада, на хрватските граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за eTA на Канада. Хрватските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи канадската еТА ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Од хрватските граѓани се бара и да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго хрватскиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на хрватскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на хрватски пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку хрватските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Хрватските граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) години важност на канадската еТА.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се направат и места од интерес за хрватските граѓани

 • Висечки мост Капилано, Северен Ванкувер
 • Одете на риболов на Големото Славејско езеро, северозападни територии
 • Нуркање на Клиф кај езерото Потковица, Национален парк Јаспер
 • Крстоносните Мон Ројал, Монтреал
 • Земјата на чудата на Канада, Онтарио
 • Пазар Сент Лоренс, Торонто, Онтарио
 • Ред Рок Кули, Орион, Алберта
 • Биг Рок непостојан, Окотокс, Алберта
 • Провинциски парк Writing-on-Stone, Аден, Алберта
 • 9 часот Гаун, Ванкувер, Британска Колумбија
 • Светилникот Фисгард, Колвуд, Британска Колумбија

Амбасада на Република Хрватска во Отава

Адреса

229 Chapel Street, Отава, Онтарио K1N 7Y6 Канада

телефон

+ 1-613-562-7824

Факс

+ 1-613-562-7821


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.