Канадска виза од Швајцарија

Канадска виза за швајцарски државјани

Аплицирајте за канадска виза од Швајцарија

еТА за швајцарските граѓани

Подобност за еТА

 • Носители на швајцарски пасоши се имаат право да аплицираат за eTA во Канада
 • Швајцарија беше основач на канадската програма eTA
 • Сопствениците на швајцарски пасоши уживаат во брз и бесплатен влез во Канада користејќи ја програмата eTA на Канада

Други канадски eTA карактеристики

 • Швајцарските граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада eTA е потребна само за пристигнување по воздушен пат
 • Канада eTA е потребна за кратки деловни, туристички и транзитни посети
 • Сите иматели на пасоши се обврзани да аплицираат за eTA во Канада, вклучувајќи доенчиња и малолетници

Канадска виза од Швајцарија

Од швајцарските граѓани се бара да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Швајцарија не е изборна, но а задолжително барање за сите граѓани на Швајцарија патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Швајцарија?

Канадската виза за швајцарски граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за швајцарските граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е исклучително поедноставен за швајцарските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за швајцарските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за швајцарски државјани

За да влезат во Канада, на швајцарските граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за Канада eTA. Швајцарските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Од швајцарските граѓани исто така се бара да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго швајцарскиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на швајцарскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на швајцарски пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку швајцарските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Швајцарските граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на Канада eTA.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се направат и места на интерес за швајцарските граѓани

 • Град на духови Вал-alалберт, Метабетхуан-Лак-ла-Кроа, Квебек
 • Стариот жичник Квебек, градот Квебек, Квебек
 • Оратоар Свети Јосиф, Монтреал, Квебек
 • Античка шума / Чун Тох Вудујут, Пени, Британска Колумбија
 • 9 часот Гаун, Ванкувер, Британска Колумбија
 • Меморијален центар и музеј на холокаустот во Монтреал, Монтреал, Квебек
 • Руина на СС Валенсија, плажа Пачена, Британска Колумбија
 • Волшебната шума, Малаква
 • Театар за зимска градина, Торонто
 • Биосфера на Монтреал, Монтреал
 • Канализација на Торонто, Торонто, Онтарио

Амбасада на Швајцарија во Канада

Адреса

5 авенија Марлборо, К1Н 8Е6, Отава, Канада

телефон

+ 1-613-235-1837

Факс

+ 1-613-563-1394


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.