Канадска виза од Јапонија

Канадска виза за јапонски граѓани

Аплицирајте за канадска виза од Јапонија

еТА за јапонските граѓани

Подобност за еТА

 • Јапонските граѓани можат аплицирајте за ЕТА во Канада
 • Јапонија беше членка за лансирање на канадската еТА програма
 • Јапонските граѓани уживаат во брзиот влез со помош на канадската еТА програма

Други барања за еТА

 • Јапонските граѓани можат да аплицираат за еТА преку Интернет
 • Канада еТА важи само за пристигнување со авион
 • Канада еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
 • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за еТА, во спротивно, потребен е родител / старател

Канадска виза од Јапонија

Јапонските граѓани треба да аплицираат за eTA виза за Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. eTA Canada Visa од Јапонија не е изборна, но а задолжително барање за сите јапонски граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

eTA Canada Visa се спроведува со цел да се подобри безбедноста на границите. Канадската еТА програма беше одобрена во 2012 година и беа потребни 4 години за да се развие. Програмата eTA беше воведена во 2016 година за проверка на патниците кои пристигнуваат од странство како одговор на глобалното зголемување на терористичките активности.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Јапонија?

Канадската виза за јапонски граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, детали за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за јапонските граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза преку е-пошта. Процесот е исклучително поедноставен за јапонските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта, кредитна/дебитна картичка во 1 од 133 валути или Paypal.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за јапонските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Барања за канадска виза за јапонски граѓани

За да влезат во Канада, на јапонските граѓани ќе им треба валиден патен документ или пасош за да аплицираат за Канада eTA. Јапонските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Апликантите исто така потребна е валидна кредитна или дебитна картичка или сметка на PayPal да платите за eTA на Канада. Јапонските граѓани исто така се должни да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Canada Electronic Travel Authority (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA на Канада.

Прочитајте за целосните услови за виза за еТА Канада

Колку долго јапонскиот државјанин може да остане на канадската виза преку Интернет?

Датумот на заминување на јапонскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на јапонски пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку јапонските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Јапонските граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза


Работи што треба да се прават и места од интерес за јапонските граѓани

 • Искачете се на планината Атабаска, Канадски карпи, Алберта
 • Спиј во леден хотел, Квебек
 • Градини Бучарт, Викторија, Британска Колумбија
 • Пазар Сент Лоренс, Торонто, Онтарио
 • Инсектариум од Монтреал, Монтреал, Квебек
 • Стариот жичник Квебек, градот Квебек, Квебек
 • Античка шума / Чун Тох Вудујут, Пени, Британска Колумбија
 • Меморијален центар и музеј на холокаустот во Монтреал, Монтреал, Квебек
 • Волшебната шума, Малаква
 • Биосфера на Монтреал, Монтреал
 • Одете на зимско пешачење во североисточниот дел, Онтарио

Амбасада на Јапонија во Канада

Адреса

255 Сасекс Драјв, Отава, Онтарио K1N 9E6 Канада

телефон

+ 1-613-241-8541

Факс

-


Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.