Видови виза или еТА за Канада

Видови еТА на Канада


Меѓународните посетители кои патуваат во Канада треба да носат соодветна документација за да можат да влезат во земјата. Канада ослободува одредени странски државјани од носење соодветна патна виза при посета на земјата преку воздух преку комерцијални или чартер летови. Овие странски државјани можат да аплицираат наместо за Овластување за електронско патување од Канада или еТА на Канада. Канадската еТА ви дозволува да патувате во Канада без виза, но е достапна само за граѓани од одредени неколку земји. Ако ги исполнувате условите за канадската eTA откако вашата апликација ќе биде одобрена, таа ќе биде поврзана со вашиот пасош и ќе важи пет години или помалку ако вашиот пасош истече пред пет години. Иако канадската еТА ја има истата функција како и канадската виза, разликата лежи во фактот дека еТА за Канада е полесно да се добие од Стандардната виза за Канада за чија апликација и одобрување е потребно подолго време отколку канадската еТА за странски државјани кои можат обично се одобруваат во рок од неколку минути. Откако вашиот апликација за ЕТА во Канада е одобрено, можете да останете во земјата за краток временски период до шест месеци, иако точното времетраење ќе зависи од вашата цел на посета и ќе биде печатено на вашиот пасош од граничните службеници.

Странски државјани можат да аплицираат за еТА за Канада за различни и различни намени, како на пр одмор или транзит, или за туризам и разгледување, или за деловни цели или за медицински третман . Канадската eTA ќе служи како документ за овластување за патување за посетителот во Канада во сите овие случаи.

на четири типа канадски еТА се детални подолу:

Канада еТА за бизнис

Како една од најважните земји на глобалниот пазар, Канада ги отвора вратите за многу деловни посетители во текот на целата година. Секој странски државјанин од оние земји кои се подобни за канадска eTA можат да дојдат во Канада за деловни цели со добивање на eTA за Канада. Овие деловни цели може да вклучуваат деловни, професионални, научни или едукативни конференции или конвенции, деловни состаноци или консултации со деловни соработници, барање слободни работни места, истражувачки активности поврзани со вашиот бизнис, преговарање за договор или решавање на работите на имотот . Канадската eTA ја прави посетата на земјата лесна и погодна за сите деловни посетители во Канада.

Канада еТА за туризам

Канада е една од најпознатите популарни земји во светот меѓу туристите. Од прекрасни пејсажи до културна разновидност, има се. Постојат некои меѓународно познати места во Канада како што се Нијагарините водопади, Карпестите Планини и такви градови како Ванкувер, Торонто итн., кои носат туристи во земјата од целиот свет. Меѓународни туристи кои се државјани на која било од земјите што ги исполнуваат условите за eTA на Канада и кои се патување во Канада за целите на туризмот, тоа е, поминување на празниците или одмор во кој било канадски град, разгледување знаменитости, посета на семејството или пријателите, доаѓање како дел од училишна група на училишна екскурзија или за некоја друга општествена активност, или посетување на краток курс на студии што не доделува никакви кредити , тие можат да аплицираат за eTA за Канада како документ за овластување за патување за да им се дозволи влез во земјата.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
Дознајте повеќе за доаѓањето во Канада како турист или посетител.

Канада еТА за транзит

Бидејќи канадските аеродроми нудат поврзувачки летови до голем број градови во светот, честопати странските државјани може да се најдат на канадски аеродром или во канадски град за преоѓање или транзит на патот до нивната крајна дестинација. Додека го чекаат нивниот лет за поврзување до друга земја или дестинација, меѓународните патници кои би морале многу кратко да останат во Канада можат да ја користат канадската eTA за транзит за да го сторат тоа. Доколку сте државјанин на а земја подобна за канадската еТА и треба да чекате на кој било канадски аеродром неколку часа за да транзитирате до лет во друга земја или треба да чекате во кој било канадски град неколку дена до следниот лет во земјата на вашата дестинација, потоа канадската eTA за транзит е документот за овластување за патување што ќе ви треба.

Канада еТА за медицински третман

Ако сте странски државјанин со државјанство на која било од земјите кои се подобни за eTA за Канада, тогаш можете да дојдете во Канада за планиран медицински третман со аплицирање за eTA на Канада. Освен на општи барања за канадската еТА исто така ќе треба да обезбедите доказ за закажаниот медицински третман. Секоја документација што ја докажува вашата медицинска дијагноза и зошто треба да се лекувате во Канада би работела како доказ за вашиот планиран медицински третман во Канада. Ако ја посетувате Канада на eTA за немедицинска цел и случајно барате непланиран медицински третман или помош, ќе ве лекува локалниот медицински персонал и вие или вашата осигурителна компанија ќе треба да ги покриете трошоците за истото.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
Ние опширно ја опфативме канадската виза за медицински пациенти овде.

Сите овие четири типа канадски еТА го направија прилично лесен и лесен за нив државјани на Канада еТА кои ги исполнуваат условите да ја посетите Канада на кратко време кое трае до шест месеци. Сепак, треба да го имате на ум тоа Имиграција, бегалци и државјанство на Канада (IRCC) може да ви забрани влез на граница дури и ако сте одобрен носител на еТА од Канада ако ги немате во ред сите ваши документи, како што е пасошот, кои ќе бидат проверени од граничните службеници; ако претставувате некаков здравствен или финансиски ризик; и ако имате претходна криминална/терористичка историја или претходни проблеми со имиграцијата.

Ако ги имате подготвени сите документи потребни за еТА на Канада и ги исполнувате сите услови за подобност за еТА за Канада, тогаш би требало да можете многу лесно аплицирајте преку Интернет за еТА во Канада чија форма на апликација е прилично едноставна и јасна. Доколку ви требаат какви било појаснувања, треба да контактирате со нашата служба за помош за поддршка и водство.