Çfarë është Kanada Super Visa?

Ndryshe njihet si Visa e Prindit në Kanada ose Super Visa e Prindit dhe Gjyshit, isshtë një autorizim udhëtimi që u jepet ekskluzivisht prindërve dhe gjyshërve të një shtetasi kanadez ose banor i përhershëm i Kanadasë.

Jasper, Alberta

Super viza i përket Vizave të Rezidencës së Përkohshme. Kjo i lejon prindërit dhe gjyshërit të qëndrojnë deri në 2 vjet në Kanada për vizitë. Ashtu si një vizë e rregullt me ​​shumë hyrje, Super Visa është gjithashtu e vlefshme deri në 10 vjet. Sidoqoftë viza me hyrje të shumëfishtë lejon qëndrime deri në 6 muaj për vizitë. Super Visa është ideale për prindërit dhe gjyshërit që jetojnë në vendet që kërkojnë një Viza e Përkohshme e Rezidentit (TRV) për hyrje në Kanada.

Me marrjen e super vizës, ata do të jenë në gjendje të udhëtojnë lirshëm midis Kanadasë dhe vendit të tyre të qëndrimit pa u shqetësuar dhe sherr për të aplikuar rregullisht për një TRV. Ju lëshohet një letër zyrtare nga Emigracioni, Refugjatët dhe Shtetësia e Kanadasë (IRCC) që do të autorizojë vizitën e tyre deri në dy vjet në hyrjen e tyre fillestare.

Ki kujdes që nëse dëshiron të vizitosh ose të qëndrosh në Kanada për 6 muaj ose më pak, këshillohet të aplikosh për një Visa Turistike të Kanadasë ose viza online eTA Kanada përjashtimi. Procesi i vizave eTA Kanada është i automatizuar, i thjeshtë dhe plotësisht në internet. Mund të përfundojë brenda disa minutash.

LEXO MË SHUMË:
Llojet eTA të Kanadasë.

Kush mund të aplikojë për Super Visa?

Prindërit dhe gjyshërit e banorëve të përhershëm ose shtetas kanadezë kanë të drejtë të aplikojnë për Super Visa. Vetëm prindërit ose gjyshërit, së bashku me bashkëshortët ose partnerët e tyre të zakonshëm, mund të përfshihen në një kërkesë për Super Visa. Ju nuk mund të përfshini asnjë person tjetër të varur në aplikacion

Aplikantët duhet të konsiderohen të pranueshëm në Kanada. Një oficer nga Imigracioni, Refugjatët dhe Shtetësia e Kanadasë (IRCC) do të vendosë nëse jeni i pranueshëm në Kanada kur të aplikoni për vizë. Ju mund të gjendeni të papranueshëm për një numër arsyesh, të tilla si:

 • Siguria - Terrorizmi ose dhuna, spiunazhi, përpjekjet për të përmbysur një qeveri, etj
 • Shkeljet e të drejtave ndërkombëtare - krime lufte, krime kundër njerëzimit
 • Kushtet mjekësore - mjekësore që rrezikojnë shëndetin ose sigurinë publike
 • Keqpërfaqësimi - dhënia e informacionit të rremë ose mbajtja e informacionit

Kërkesat e përshtatshmërisë për Super Visa Canada

 • Prindërit ose gjyshërit e shtetasve kanadezë dhe banorëve të përhershëm - kështu që një kopje e fëmijëve ose nipërve tuaj nenshtetësi kanadeze ose dokument i qëndrimit të përhershëm
 • A letër ftesë nga fëmija ose nipi që banon në Kanada
 • Një premtim i shkruar dhe i nënshkruar i juaji mbeshtetje financiare nga fëmija juaj ose fëmija i madh për të gjithë qëndrimin tuaj në Kanada
 • Dokumentet që vërtetojnë se fëmija ose nipi mbushen me Ndërprerja e të ardhurave të ulëta (LICO) minimum
 • Aplikantët gjithashtu duhet të blejnë dhe të tregojnë prova të Sigurimi mjekësor kanadez
  • i mbulon ato për të paktën 1 vit
  • të paktën mbulim kanadez 100,000 dollarë

Ju gjithashtu duhet të:

 • Jini jashtë Kanadasë kur aplikoni për një të tillë.
 • Të gjithë aplikantëve do t'u kërkohet t'i nënshtrohen një kontrolli mjekësor.
 • Nëse prindërit apo gjyshërit do të mbajnë lidhje të mjaftueshme me vendin e tyre të lindjes

LEXO MË SHUMË:
Udhëzues për kulturën kanadeze.

Unë jam nga një vend i përjashtuar nga Visa, a mund të aplikoj akoma për Super Visa?

Nëse i përkisni një vendi i përjashtuar nga vizat mund të merrni akoma një super vizë për të qëndruar në Kanada deri në 2 vjet. Pas paraqitjes dhe miratimit të suksesshëm të Super Visa, do t'ju lëshohet një letër zyrtare nga Imigracioni, Refugjatët dhe Shtetësia e Kanadasë (IRCC). Këtë letër do t'ia paraqisni oficerit të shërbimeve kufitare kur të mbërrini në Kanada.

Nëse planifikoni të vini me një aeroplan, do t'ju duhet gjithashtu të aplikoni për një Autorizim Elektronik të Udhëtimit të quajtur eTA Canada Visa veçmas për t'ju lejuar të udhëtoni dhe të hyni në Kanada. ETA Canada Visa është e lidhur në mënyrë elektronike me pasaportën tuaj, kështu që ju duhet të udhëtoni me pasaportën që keni përdorur për të aplikuar për eTA tuaj, dhe letrën tuaj për të lehtësuar udhëtimin tuaj në Kanada.


Kontrolloni tuajin kualifikimi për eTA Kanada Visa dhe aplikoni për eTA Canada Visa 72 orë përpara fluturimit tuaj. Qytetarë britanikë, Qytetarët Australianë, Qytetarë francezë, dhe Qytetarët gjermanë mund të aplikoni në internet për eTA Kanada Visa. Nëse keni nevojë për ndonjë ndihmë ose kërkoni sqarime, duhet të kontaktoni me ne Helpdesk për mbështetje dhe udhëzim.