Aplikimi për vizë në Kanada

Procedura online e aplikimit për vizë në Kanada është shumë e përshtatshme dhe e realizueshme. Vizitorët që kanë të drejtë për Aplikimin për Vizë eTA në Kanada mund të marrin lejen e kërkuar duke u ulur nga shtëpia në çdo kohë të ditës pa pasur nevojë të udhëtojnë në ndonjë ambasadë ose konsullatë për këtë çështje.

Vizita e Kanadasë nuk ka qenë kurrë më e lehtë pasi qeveria e Kanadasë ka prezantuar procesin e thjeshtuar dhe të thjeshtë të marrjes së autorizimit elektronik të udhëtimit ose Kanada Visa Online. Kanada Visa Online është një autorizim elektronik udhëtimi ose leje udhëtimi për të vizituar Kanadanë për një periudhë kohore më pak se 6 muaj. Vizitorët ndërkombëtarë duhet të kenë një eTA kanadeze për të qenë në gjendje të hyjnë në Kanada dhe të eksplorojnë këtë vend të mahnitshëm. Shtetasit e huaj mund të aplikojnë për një Aplikimi për vizë në Kanada brenda pak minutash. Procesi i aplikimit për vizë në Kanada është i automatizuar, i thjeshtë dhe plotësisht në internet.

Aplikimi për një vizë në Kanada është mjaft i mundshëm dhe i përshtatshëm tani… mund ta bëni thjesht online. Nëse dëshironi të vizitoni Kanadanë dhe keni të drejtë për vizën e vizitorëve eTA Canada, mund ta merrni lejen përmes një aplikacioni për vizë kanadeze në internet nga komoditeti i shtëpisë tuaj në çdo kohë. Tani nuk keni pse të udhëtoni në një konsullatë apo ambasadë për të plotësuar tuajin Formulari i aplikimit për vizë në Kanada. 

Nëse jeni duke vizituar Kanadanë për qëllime biznesi, turizmi ose tranziti, me Aplikimi online për vizë për vizitorë në Kanada ju mund të merrni aplikacionin tuaj për vizë eTA Kanada. Procesi i aplikimit për vizë në Kanada tani është bërë më efikas dhe më i lehtë për ju. Për t'u njohur me llojin e përgjigjeve të formularin e aplikimit për vizë do të kërkojë, kaloni pyetje të shpeshta vendosur në faqen e internetit. Kjo do t'ju ndihmojë të përgatiteni për aplikimin për vizë në Kanada, pasi do të njihni llojin e pyetjeve që bëhen. Pasi të dini gjithçka rreth Formulari i aplikimit për vizë në Kanada, ndihmon për të eliminuar të gjitha gabimet e mundshme në Formulari i aplikimit për vizë në Kanada si dhe e bën më të shpejtë procesin e aplikimit për vizë në Kanada. 

Thënë kjo, bëhet vetëm me qëllim të paraqitjes së një formulari të detajuar dhe të duhur në faqen e internetit. Në çdo rast, nëse ka ndonjë lloj informacioni të gabuar dhe gabime në formularin tuaj në faqen e internetit, ka mundësi që aplikimi juaj për vizë të refuzohet nga Imigrimi, Refugjatët dhe Shtetësia në Kanada (IRCC). 

Është gjithmonë më mirë të njiheni me pyetjet e kërkuara në këtë shkrim dhe të kuptoni të gjithë procesin. Ne nuk do të refuzojmë aplikimin tuaj për vizë në Kanada dhe për këtë arsye ne do t'ju udhëzojmë gjatë gjithë procesit të aplikimit. Thjesht duhet të vini re ose të mbani parasysh çdo gjë që përmendet këtu. Një gjë që duhet të dini është të paktën 72 orë para nisjes suaj të gjitha pyetjet në Formulari i aplikimit për vizë në Kanada duhet të përgjigjet dhe të dorëzohet. 

LEXO MË SHUMË: 

 Në pak minuta, shtetasit e huaj mund të aplikojnë për një eTA Kanada Visa në internetProcesi i vizave eTA Kanada është plotësisht online, i thjeshtë dhe i automatizuar. 

Çfarë është një vizë e Kanadasë në internet ose eTA e Kanadasë? 

eTA do të thotë Autorizimi Elektronik i Udhëtimit. Kohët e fundit, eTA Canada Visa ka zëvendësuar aplikacionet për vizë në Kanada. E mira është se ka të njëjtat kritere, është po aq e rëndësishme dhe ofron të njëjtën leje për vizitorët. 

Nëse dëshironi të fluturoni për në Kanada pa pasur me vete një vizë turistike, një vizë EtA Canada, do të nevojitet një autorizim udhëtimi. Ju lehtë mund të aplikoni për një eTA pa ndonjë problem në procedurë nëse Formulari i aplikimit për vizë në Kanada është në dispozicion për ju. Ajo funksionon shpesh dhe ju sjell përfitime në një kohë të shkurtër. Një eTA nuk është një kopje fizike e dokumentit, por një leje elektronike për udhëtarët që lëvizin në Kanada pa vizë.

Ka disa ekzaminime dhe vlerësime zyrtare që duhen bërë përpara se të lejohet Viza e eTA Canada. Ju informojmë se çdo aplikim shqyrtohet nga IRCC, i cili quhet ndryshe edhe “Imigrimi, Refugjatët dhe Shtetësia në Kanada”. Formulari juaj i aplikimit për vizë do të miratohet nëse ata zbulojnë se nuk jeni aspak një kërcënim për sigurinë. 

Bazuar në numrin e pasaportës suaj, nëse keni një vizë të vlefshme eTA Kanada ose jo, do të kontrollohet në momentin e kontrollit në aeroport. Për të ruajtur protokollet e sigurisë së personave të autorizuar në bord, kjo bëhet për të eliminuar të gjithë udhëtarët e paautorizuar/të padëshiruar nga hipja në fluturim. 

Pse kërkohet viza eTA në Kanada? 

A po planifikoni të zhvendoseni në një komb tjetër, apo thjesht dëshironi të udhëtoni në Kanada me aeroplan, për një udhëtim pushimi ose ndonjë punë zyrtare? Ju duhet të aplikoni për një vizë eTA Kanada. Nuk është e detyrueshme vetëm për të rriturit, por edhe për fëmijët e mitur. Ata gjithashtu duhet të tregojnë vizën e tyre eTA Kanada gjatë check-in.

Duke thënë këtë, një vizë eTA Canada nuk do të mjaftojë në disa skenarë dhe ju duhet të aplikoni për një vizë për të udhëtuar. Për shembull, nëse kriteri juaj për vizë eTA Canada nuk plotësohet ose dëshironi të qëndroni në Kanada për më shumë se gjashtë muaj, atëherë duhet të aplikoni për një vizë vizitori ose turistike.

Në përgjithësi, siç e dimë se procesi i aplikimit për një vizë turistike normale është shumë më i komplikuar, më i kushtueshëm dhe kërkon më shumë kohë në krahasim me vizën eTA Canada. Dhe ka kufizime të ndryshme që gjithmonë pengojnë procesin e pranimit të vizave dhe procedurat për të studiuar ose punuar në Kanada. Për më tepër, eTA Canada Visa përpunohet dhe miratohet shumë më herët dhe pa asnjë kufizim. Një vizë eTA Kanada zakonisht miratohet brenda vetëm 3 ditëve dhe nëse është urgjente, atëherë në më pak se një orë. Ju mund të merrni çdo detaj rreth kualifikimi për eTA Kanada Visa këtu.

Një vizë eTA Canada nuk është e nevojshme nëse tashmë keni një vizë ose edhe nëse keni një pasaportë amerikane ose kanadeze për qëllime udhëtimi. Dhe nëse arrini në Kanada me rrugë tokësore, atëherë eTA Canada Visa nuk zbatohet. 

Kërkesat e përshtatshmërisë për vizën eTA në Kanada

Nëse dëshironi të aplikoni për vizë eTA Canada pa asnjë kufizim, duhet të plotësoni kërkesat e mëposhtme:

 • Ju i përkisni një vendi evropian si MB ose Irlanda ose ndonjë shteti të përmendur në faqen e internetit. Shikoni listën e plotë të vendet e pranueshme për vizën eTA në Kanada.
 • Ju nuk jeni aspak një kërcënim i sigurisë për shëndetin publik.
 • Ju po zhvendoseni në një vend, po planifikoni një pushim ose një udhëtim me familjen ose për qëllime studimi.
 • Ju nuk keni ndonjë histori kriminale dhe nuk keni pësuar kurrë ndonjë vjedhje të lidhur me viza ose imigrim të paligjshëm.
 • Ju qëndroni pranë Rregullat kanadeze parandaluese të COVID 19.

LEXO MË SHUMË:

Nëse jeni gati për një aventurë kaq emocionuese për të përjetuar diçka që besoni se është përtej zakonshme, duhet të vizitoni vendet e përhumbura rrëqethëse të vendosura në vendin e Kanadasë. Mësoni rreth Dhjetë vendet më të fantazuara për t'u vizituar në Kanada.

Vlefshmëria e vizës eTA Kanada 

Kur të miratohet aplikimi juaj, viza juaj eTA në Kanada bëhet e vlefshme menjëherë. Sapo skadon pasaporta juaj kundër së cilës është aplikuar viza juaj eTA Canada, skadon edhe vlefshmëria e eTA-s tuaj. Në rast se përdorni një pasaportë të re. Nëse jeni duke përdorur një pasaportë të re, ju duhet të vendosni një aplikim të ri për një vizë të re eTA Online. Mos harroni se ju duhet viza juaj eTA Canada në momentin e check-in dhe gjatë mbërritjes në Kanada. 

Për të gjithë periudhën e qëndrimit tuaj në Kanada, pasaporta juaj duhet të jetë gjithashtu e vlefshme. Në një vizitë të vetme, qëndrimi juaj është i vlefshëm deri në gjashtë muaj. Sa herë të doni, mund të zgjidhni të udhëtoni në Kanada gjatë kësaj periudhe. Kohëzgjatja prej gjashtë muajsh nënkupton muaj të njëpasnjëshëm; nuk mund të zgjatet duke anashkaluar muaj qëndrimi. 

Një nga kërkesat më të rëndësishme dhe primare të Kanadasë për eTA është një pasaportë biometrike për të aplikuar për një Aplikimi për vizë në Kanada. Për të verifikuar përshtatshmërinë, aplikantët duhet të japin të dhënat e plota të pasaportës së tyre. Ai do të vendosë nëse ju lejohet të hyni në vend apo jo.

Disa pyetje që vizitorët duhet t'u përgjigjen janë:

 • Cili komb ju ka lëshuar pasaportë? 
 • Cili është numri i pasaportës? 
 • Data e lindjes së aplikantit?  
 • Cili është emri i plotë i vizitorit? 
 • Cilat janë datat dhe datat e skadencës në fjalëkalimin tuaj?  

Përpara plotësimit të formularit, aplikantëve u kërkohet të sigurohen që të gjitha gjërat e sipërpërmendura janë në rregull. Nuk duhet të ketë gabime ose gabime në informacionin e dhënë dhe ai duhet të jetë i përditësuar. Edhe gabimi ose gabimi më i vogël në formë mund të bëhet shkak për vonesa dhe ndërprerje në marrjen e vizës apo edhe anulim të vizës.

 

Për të kontrolluar historinë e aplikantit, disa pyetje të sfondit gjenden në formularin e aplikimit për vizë në Kanada eTA. Ajo vjen në foto pasi të gjitha informacionet përkatëse të pasaportës janë vënë në dispozicion në formular. Nëse ndonjëherë ju është refuzuar hyrja ose ju është kërkuar të dilni nga vendi ose ju është refuzuar ndonjëherë viza ose leje gjatë udhëtimit në Kanada, do të ishte pyetja e parë e mundshme që do të bëhet. Pyetje të mëtejshme do të bëhen nëse aplikanti thotë po dhe dikush do të duhet të japë çdo hollësi që kërkohet. 

 

Nëse ka ndonjë histori kriminale të gjetur të aplikantit, ata duhet të tregojnë se cila është vepra e kryer; natyra e krimit si dhe vendndodhja dhe data e krimit. Megjithatë, nuk është se nuk mund të hyhet në Kanada me precedentë penalë; nëse natyra e krimit nuk është kërcënuese për popullin kanadez, atëherë mund të hyni në vend. Por, nëse një krim i natyrës së tillë që përbën një kërcënim për publikun, atëherë nuk do të hyni në Kanada. 


Janë disa pyetje të bëra nga formulari i aplikimit për vizë në Kanada eTA për qëllime mjekësore dhe shëndetësore. Këto do të jenë si - ju si aplikant a jeni diagnostikuar me tuberkuloz? Apo keni qëndruar në kontakt me dikë që vuante nga tuberkulozi për dy vitet e fundit? Ashtu si këto pyetje, do të gjeni gjithashtu një listë të kushteve mjekësore që ju ndihmon të identifikoni dhe deklaroni llojin e sëmundjes tuaj nga lista (në rast se ka ndonjë). Por kjo nuk do të thotë që aplikimi juaj do të refuzohet menjëherë edhe nëse vuani nga ndonjë nga sëmundjet e përmendura në listë. Faktorë të shumtë hyjnë në pamje pasi të gjitha aplikacionet vlerësohen rast pas rasti. 

LEXO MË SHUMË:
Nëse ideja e dimrave kanadezë është jashtëzakonisht e ftohtë për ju, atëherë mund t'ju duhet një kujtesë e disa prej destinacioneve të përsosura dimërore në vend. Mësoni rreth Vendet kryesore për t'u vizituar në Kanada në dimër.

Disa pyetje të tjera të bëra në formularin e aplikimit për vizë në Kanada

Përpara se kërkesa të mund të përpunohet për shqyrtim, bëhen disa pyetje të tjera:

Këto pyetje mund të kategorizohen si më poshtë: 

 • planet e udhëtimit të aplikantit 
 • detajet e kontaktit të aplikantit
 • statusi martesor dhe i punës i aplikantit

Për aplikimin eTA, kërkohen gjithashtu detajet e kontaktit: 

Një adresë e vlefshme emaili duhet të sigurohet nga aplikantët e eTA. Duhet mbajtur parasysh se procesi i Kanadasë eTA kryhet në internet dhe ju do të merrni një rikthim vetëm në email. Sapo autorizimi elektronik i udhëtimit të miratohet, një njoftim dërgohet përmes emailit. Prandaj, një adresë e vlefshme dhe aktuale është thelbësore për komunikim të qetë. 

Kërkohet edhe adresa e banimit!

Ju duhet t'i përgjigjeni disa pyetjeve në lidhje me statusin tuaj martesor dhe punësimin. Për të zgjedhur nga lista rënëse në seksionin e statusit të tyre martesor, aplikantit do t'i ofrohen mjaft opsione. 

Nga profesioni juaj, emri i kompanisë, emri i kompanisë ku punoni dhe titulli aktual i punës, merrni disa detaje të punësimit që kërkohen nga formulari. Aplikanti duhet të përmend vitin në të cilin ai/ajo ka filluar të punojë. Opsionet e ofruara janë pensionist ose i papunë ose shtëpiak ose nuk keni pasur kurrë punë ose nuk jeni më aktualisht i punësuar. 

Pyetje për informacionin e fluturimit si data e mbërritjes: 

Nuk ka nevojë të blini bileta fluturimi paraprakisht; pasagjerët mund të zgjedhin të marrin biletat e tyre pasi të përfundojë procesi i përzgjedhjes së eTA. Prandaj, askush nuk do t'ju kërkojë të tregoni prova të biletës derisa të fillojë procesi i aplikimit. 

Duke thënë këtë, data e mbërritjes duhet të sigurohet nga udhëtarët që tashmë kanë një orar të paracaktuar dhe oraret e fluturimit nëse kërkohet. 

LEXO MË SHUMË: 

 Dëshironi të dini hapat e ardhshëm pas përfundimit dhe kryerjes së pagesës për vizën eTA Canada? Pasi të aplikoni për vizë eTA Kanada: Hapat e mëtejshëm.  

Aplikimi për vizë në Kanada në internet ka bërë procesin e Aplikimi për vizë në Kanada thjeshtë. Kjo ju lejon të plotësoni formularin e aplikimit për vizë nga komoditeti i shtëpisë tuaj. Është një proces mjaft i thjeshtë për të aplikuar për një vizë vizitori në Kanada; ju vetëm duhet të jeni të kualifikuar për eTA dhe të jepni të gjithë informacionin e kërkuar. Pra, çfarë po prisni? Thjesht plotësoni tuajin Aplikimi online për vizë për vizitorë në Kanada dhe merrni viza pa probleme.


Kontrolloni tuajin kualifikimi për eTA Kanada Visa dhe aplikoni për eTA Canada Visa 72 orë përpara fluturimit tuaj. Qytetarë britanikë, Qytetarë italianë, Qytetarët spanjollë, Qytetarë francezë, Qytetarët izraelitë, Qytetarët e Koresë së Jugut, Qytetarë portugezëdhe Qytetarët kilianë mund të aplikoni në internet për eTA Kanada Visa. Nëse keni nevojë për ndonjë ndihmë ose kërkoni sqarime, duhet të kontaktoni me ne Helpdesk për mbështetje dhe udhëzim.