Kërkesat eTA e Kanadasë

Kërkesat eTA e Kanadasë

Disa shtetas të huaj lejohen nga Kanadaja të vizitojnë vendin pa pasur nevojë të kalojnë procesin e gjatë të aplikimit për kanadez Shih. Në vend të kësaj, këta shtetas të huaj mund të udhëtojnë në vend duke aplikuar për Autorizimin Elektronik të Udhëtimit në Kanada ose Kanada eTA, i cili funksionon si heqje vizash dhe lejon udhëtarët ndërkombëtarë që vijnë në vend nëpërmjet fluturimeve komerciale ose charter të vizitojnë vendin me lehtësi dhe lehtësi. . ETA e Kanadasë shërben për të njëjtin qëllim si Viza e Kanadasë, por është shumë më e shpejtë dhe më e lehtë për t'u marrë se viza, e cila kërkon një kohë të gjatë dhe shumë më telashe sesa eTA e Kanadasë, rezultati i aplikimit të së cilës jepet shpesh brenda pak minutash. Pasi eTA juaj për Kanada të jetë miratuar, ajo do të lidhet me pasaportën tuaj dhe do të jetë e vlefshme për një maksimum pesë vjet nga data e lëshimit ose një periudhë më e vogël se ajo nëse pasaporta juaj skadon para pesë vjetësh. Mund të përdoret në mënyrë të përsëritur për të vizituar vendin për kohëzgjatje të shkurtra, që nuk zgjasin më shumë se gjashtë muaj, megjithëse kohëzgjatja aktuale do të varet nga qëllimi i vizitës suaj dhe do të vendoset nga zyrtarët e kufirit dhe do të vuloset në pasaportën tuaj.

Por së pari duhet të jeni i sigurt se i plotësoni të gjitha kërkesat për eTA të Kanadasë, të cilat ju bëjnë të pranueshëm për eTA për Kanada.

Kërkesat e përshtatshmërisë për Kanada eTA

Meqenëse Kanadaja lejon vetëm disa shtetas të huaj të vizitojnë vendin pa vizë, por në eTA të Kanadasë, ju do të keni të drejtë për eTA të Kanadasë vetëm nëse jeni shtetas i një prej vendet që janë të pranueshëm për eTA të Kanadasë. Për t'u kualifikuar për eTA të Kanadasë, ju kërkohet të jeni:

 • Qytetar i ndonjërës nga këto vendet e përjashtuara nga vizat:
  Andorra, Antigua dhe Barbuda, Australi, Austri, Bahamas, Barbados, Belgjikë, Brunei, Kili, Kroaci, Qipro, Republika Çeke, Danimarka, Estonia, Finlanda, Franca, Gjermania, Greqia, Selia e Shenjtë (poseduesit e një pasaporte ose dokumenti udhëtimi të lëshuar nga Selia e Shenjtë), Hungari, Islandë, Irlandë, Izrael (poseduesit e pasaportës kombëtare izraelite), Italia, Japonia, Korea (Republika e), Letonia, Lihtenshtajni, Lituani (poseduesit e një pasaporte biometrike/e-pasaportë të lëshuar nga Lituania), Luksemburgu, Malta, Meksika, Monako, Holanda, Zelanda e Re , Norvegji, Papua Guinea e Re, Poloni (mbajtës të një pasaporte biometrike/e-pasaportë të lëshuar nga Polonia), Portugali, Samoa, San Marino, Singapor, Sllovaki, Slloveni, Ishujt Solomon, Spanjë, Suedi, Zvicër, Tajvan (mbajtës të pasaportë të zakonshme të lëshuar nga Ministria e Punëve të Jashtme në Tajvan që përfshin numrin e tyre personal të identifikimit).
 • Shtetas britanik ose shtetas britanik jashtë shtetit. Territoret britanike përtej detit përfshijnë Anguilën, Bermudat, Ishujt e Virgjër Britanikë, Ishujt Kajman, Ishujt Falkland, Gjibraltar, Montserrat, Pitcairn, Shën Helena ose Ishujt Turk dhe Kaikos.
 • Mbajtësi i një pasaporte të Kombëtares Britanike (Jashtë) lëshuar nga Mbretëria e Bashkuar për personat e lindur, të natyralizuar ose të regjistruar në Hong Kong.
 • Subjekti Britanik ose mbajtësi i një pasaporte të Subjektit Britanik lëshuar nga Mbretëria e Bashkuar e cila i jep mbajtësit të drejtën e qëndrimit në Mbretërinë e Bashkuar.
 • Mbajtësi i pasaportës së Rajonit Special Administrativ të lëshuar nga Rajoni Special Administrativ i Hong Kongut i Republikës Popullore të Kinës.
 • Qytetar ose banor i përhershëm i ligjshëm i Shteteve të Bashkuara me një Green Card ose ndonjë provë tjetër të qëndrimit të përhershëm.

Nëse vendi juaj nuk është në listën e vendeve të përjashtuara nga vizat për Kanada, atëherë mund të keni të drejtë për Visa Kanadeze në vend të kësaj.

Kërkesat për pasaportë për Kanada eTA

ETA e Kanadasë do të lidhet me pasaportën tuaj dhe lloji i pasaportës keni gjithashtu do të përcaktojë nëse jeni kualifikohen për të aplikuar për eTA për Kanada ose jo. Mbajtësit e mëposhtëm të pasaportave mund të aplikojnë për eTA kanadeze:

 • Mbajtësit e Pasaportat e zakonshme lëshuar nga vendet e pranueshme për eTA të Kanadasë.
 • Mbajtësit e Pasaporta Diplomatike, Zyrtare ose e Shërbimit të vendeve të pranueshme nëse nuk përjashtohen fare nga aplikimi dhe mund të udhëtojnë pa eTA.
 • Mbajtësit e Pasaportat e urgjencës / të përkohshme të vendeve të pranueshme.

Ju nuk mund të hyni në Kanada edhe nëse eTA juaj për Kanada është aprovuar nëse nuk po mbani me vete dokumentacionin e duhur. Pasaporta juaj është më e rëndësishmja nga dokumentet e tilla që duhet të mbani me vete kur hyni në Kanada dhe mbi të cilat do të vuloset kohëzgjatja e qëndrimit tuaj në Kanada nga zyrtarët e kufirit.

Kërkesa të tjera për aplikimin e eTA të Kanadasë

Kur aplikoni për Kanada eTA online do të kërkohet të keni sa vijon:

 • Pasaportë
 • Detajet e kontaktit, punësimit dhe udhëtimit
 • Një kartë debiti ose krediti për të paguar tarifat e aplikimit eTA

Nëse i plotësoni të gjitha këto kualifikime dhe kërkesa të tjera për eTA të Kanadasë, atëherë do të jeni shumë lehtë në gjendje të merrni dhe të njëjtat dhe të vizitoni vendin. Megjithatë, duhet të keni parasysh se Emigracioni, Refugjatët dhe Shtetësia e Kanadasë (IRCC) mund t'ju ndalojë hyrjen në kufi edhe nëse jeni një miratuar mbajtësin e eTA të Kanadasë nëse në momentin e hyrjes nuk i keni në rregull të gjitha dokumentet, si për shembull pasaportën, të cilat do të kontrollohen nga zyrtarët e kufirit; nëse paraqet ndonjë rrezik për shëndetin ose financiar; dhe nëse keni histori të mëparshme kriminale/terroriste ose çështje të mëparshme imigrimi.

Nëse i keni gati të gjitha dokumentet e kërkuara për eTA të Kanadasë dhe i plotësoni të gjitha kushtet e pranueshmërisë për eTA për Kanada, atëherë duhet të jeni në gjendje të aplikoni në internet për eTA të Kanadasë të cilit Formulari i aplikimit eTA është mjaft e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë.

Nëse keni nevojë për ndonjë sqarim, ju duhet të kontaktoni tonë Helpdesk për mbështetje dhe udhëzim.