Udhëtim i Qëndrueshëm në Kanada Për Mbajtësit e Vizave Turistike - Udhëtoni në Mënyra Miqësore me Eko

Kanada Visa Online objekti është inicuar nga Qeveria e Kanadasë në dobi të udhëtarëve të biznesit dhe turistëve për të aplikuar për Kanada Visa Online (ose ETA / Autoriteti i Udhëtimeve Elektronike) nga Vendet e pranueshme për vizë në Kanada. Aplikimi për vizë në Kanada duhen më pak se 3 minuta për të përfunduar, dhe kërkesëtë keni një ID email, kartë pagese dhe pasaportë. Nuk ka asnjë kërkesë për të postuar, korrier ose skanuar pasaportën sepse Canada Visa Online regjistrohet në sistemin kompjuterik dhe lëshohet në mënyrë elektronike me email. Ju mund të aplikoni për biznes, udhëtim, punë ose vizitë në Kanada, referojuni llojet e Vizave të Kanadasë Online (ose ETA). Tavolinë Ndihme për Vizat e Kanadasë mund t'ju ofrojë udhëzime nëse keni nevojë për ngecje ose keni nevojë të pastroni dyshimet.

Ka shumë mënyra për të udhëtuar nëpër botë. Pra, pse të flasim vetëm për udhëtimin në Kanada në mënyra miqësore me mjedisin? Kanadaja me qytetet e saj ujore dhe hapësirat e hapura u jep shumë mundësi të lehta udhëtarëve që kërkojnë të ecin në harmoni me natyrën.

Ekoturizmi është një mënyrë për të udhëtuar ndërsa jeni të ndjeshëm ndaj burimeve natyrore, vlerës së tyre dhe gjurmimit të gjurmës sonë të karbonitndërsa udhëtojmë në vende të ndryshme të botës.

Ndërsa ekoturizmi mund të jetë një mënyrë më formale për të udhëtuar me një kuptim të thellë të ndërveprimit njeri-natyrë, udhëtarët e përgjithshëm mund të marrin ideja e një udhëtimi të qëndrueshëm në vend të kësaj dhe të krijojë një ndikim pozitiv në mjedis gjatë shkuarjes në vende.

Sa për një fillim shumë linja ajrore gjithashtu ofrojnë skema të kompensimit të karbonit për të ndihmuar në bashkëpunimin me çështjen e rritjes së emetimeve të karbonit.

Në disa kombe ekoturizmi është një mënyrë e përhapur gjerësisht për të udhëtuar ndërsa në vende të tjera koncepti nuk është i përhapur dhe kështu turistët mund të ndërmarrin hapa individualë drejt udhëtimit të vetëdijshëm për mjedisin.

Industria e turizmit në Kanada kontribuon me një pjesë të më shumë se 2 për qind në PBB -në e venditMe Ajo që është interesante është rritja e popullaritetit të jetës së ndërgjegjshme për mjedisin në vend, e cila automatikisht krijon mundësi udhëtimi miqësore me mjedisin.

Lexoni së bashku kur hasni në norma të ndryshme miqësore me mjedisin në Kanada dhe mënyra për udhëtime miqësore me mjedisinnë këtë vend.

LEXO MË SHUMË:
Kontrolloni udhëzuesin e vizitës për Kanadaja Ujëvara Niagara për turistët që vijnë në Kanada Visa Online.

Kanada Visa Online - Plastikë

Rasti i Plastikës

Qeveria kanadeze ka njoftuar kohët e fundit planin për të ndaluar plastikën njëpërdorimëshe deri në fund të vitit 2021. The ndalimi i përdorimit të plastikës njëpërdorimëshe në Kanada përfshin artikuj të caktuar të rregullt përfshirë paketimin e ushqimeve të llojeve të veçanta dhe është një hap drejt duke arritur zero mbetje plastike deri në vitin 2030.

Ky lloj ndalimi pritet të fillojë deri në fund të vitit 2021. Disa vende të tjera përfshirë Shtetet e Bashkuara dhe Kinën kanë ndërmarrë hapa për të zvogëluar mbeturinat plastike dhe kanë qenë të suksesshëm në marrjen e rezultateve të mira.

Normat miqësore me mjedisin në një vend nxisin bashkëpunimin drejt natyrës dhe për udhëtarët në përgjithësi ato janë një gjë e mirë që duhet mbajtur parasysh gjatë eksplorimit të vendeve të ndryshme.

Kuptoni Procesi i Vizave në Kanada Online.

Kanada Visa Online - Ruajtja e Liqeneve

Ruajtja e Liqeneve Kanadezë

Liqenet e Kanadasë, të cilët janë të famshëm në botë për sistemin e tij të Liqeneve të Mëdhenj dhe përbëjnë një përqindje të konsiderueshme të ujërat e ëmbla totale në sipërfaqen e tokës, janë më shumë se një gjë me bukuri natyrore për vendin. Disa iniciativa janë miratuar në vend për të mbrojtur burimet natyrore të vendit, përfshirë liqenet e tij të pastër dhe të izoluar.

Nisma për Mbrojtjen e Liqeneve të Mëdha 2020-21 njoftoi kohët e fundit miliona dollarë për të mbrojtur liqenet e Kanadasë. Përveç ndihmës për të mbajtur ujërat e pastër dhe të menaxhuar mirë, nisma të tilla ndihmojnë edhe në përballimin ngritjen e çështjeve mjedisore.

Pas një investimi të madh në projekte të tilla, perspektivat e turizmit rriten natyrshëm në një zonë, kështu që u jep udhëtarëve një kohë të mirë me natyrën.

LEXO MË SHUMË:
Hidhni një sy në Liqene të pabesueshëm në Kanada

Kanada Visa Online - Parqet Kombëtare

Parqe të bukura kombëtare

Pas krijimit të parkut të parë kombëtar në botë, Parkut Kombëtar Yellowstone në SHBA në Mars 1872, Shërbimi i parkut kombëtar të Kanadasë ishte një nga të parët në botëMe Sipas Aktit të Parqeve Kombëtare të vendit, zhvillimi brenda rezervave të parkut duhet të autorizohet nga Parks Canada, një agjenci e drejtuar nga Qeveria.

Qëllimi kryesor i parqeve që është përfitimi, kënaqësia dhe edukimi përmbushet siç duhet me programe të tilla të nivelit kombëtar të zbatuara në favor të njerëzve dhe natyrës.

Kanada Visa Online - Livadhe

A mund ta bëni këtë në Kanada?

Ka mënyra të ndryshme të udhëtimit dhe në një vend të hapur si Kanadaja, udhëtimi në një sezon të mirë është një mënyrë e shkëlqyeshme për të eksploruar vende në mënyra eko-miqësore. Udhëtimet me biçikleta nëpër qytet ose përgjatë një bregdeti janë një mënyrë unike për të eksploruar një vendMe Llojet e tilla të turneve organizohen zyrtarisht në vend dhe janë të famshëm si në mesin e udhëtarëve vendas ashtu edhe në turistët nga jashtë.

Kanadaja është një vend me rrugë të mrekullueshme dhe shumë qytete të bukura përgjatë liqeneve, gjë që e bën ngasjen e biçikletave në zonë një përvojë të këndshme. Për një përvojë të ndryshme, sigurohuni që të provoni këtë mënyrë eko-miqësore të udhëtimit për pak kohë.

Me Njerëzit Indigjenë

Të drejtat e njerëzve indigjenë kanë qenë gjithmonë të cenueshëm me rritjen e zhvillimit dhe ndërsa bota bëhet më e industrializuar, njerëzit autoktonë janë në rrezikun më të lartë për të humbur kulturën e tyre dhe traditat njëqind vjeçare.

Njerëzit autoktonë në Kanada, të njohur edhe si Aborigjenët ose Njerëzit e Parë,  përfshijnë Inuit dhe Metis njerëzit, me të drejtat e tyre që mbrohen nga Qeveria Kanadeze.

Njerëzit autoktonë kanë njohuri jetike për praktikat e qëndrueshme dhe praktikojnë metoda të ndryshme të bujqësisë tradicionale, e cila ndihmon në mbajtjen gjallë të praktikave shekullore, duke ruajtur një lidhje midis njerëzve dhe natyrës.

Duke vëzhguar njerëzit aborigjenë nga kjo anë e botës na kujton se rrënjët e qytetërimit tonë u bazuan në parimet e të jetuarit në harmoni me natyrën.

Viza e Kanadasë Online - Po shkon e gjelbër

Shkuarja e gjelbër

Ndërsa shpenzimet për hotele është diçka që vështirë se merret një mendim i dytë gjatë udhëtimeve, çfarë ndodh kur marrim një mundësi më të mirë të shpenzimit të parave, diçka që ka kthime personale dhe shoqërore?

Hotelet e gjelbërta, një koncept i ndërtuar për të inkurajuar hotelet të jenë më të qëndrueshëm dhe të ndërgjegjshëm për gjurmët e tyre të karbonit, është një praktikë në rritje e miratuar nga disa hotele në vende të ndryshme përfshirë Kanadanë.

Hotele të certifikuara nga Green Key Global, një organ ndërkombëtar i certifikimit mjedisor, janë përhapur në shumë qytete dhe qytete të mëdha si Toronto, Ontario, etj, duke dhënë kështu mundësinë e zvogëlimit të gjurmës së karbonit gjatë udhëtimit në të gjithë vendin.

Edhe vendet më të ngarkuara si aeroportet dhe zonat brenda qyteteve kanë këtë mundësi eko-miqësore në dispozicion, e cila mund të zgjidhet mbi hotelet e zakonshëm.

Ne eksplorojmë botën vetëm kur udhëtojmë, por nëse veprimet tona janë në sinkron me natyrën dhe jo kundër saj, atëherë udhëtimi mund të bëhet një proces i natyrshëm i afrimit me mjedisin.

Udhëtimi i qëndrueshëm është një nevojë e kohëve tona dhe kur udhëtoni në Kanada, në parqet e tij të hapura kombëtare, liqenet dhe qytetet bregdetare, opsionet e qëndrueshme të udhëtimit mund të jetë mënyra më e mirë për të ecur përpara.

Qytetarët britanikë, Qytetarët Australianë, Qytetarët Francez, Qytetarët gjermanë dhe disa të tjera kombësive mund të aplikoni për Aplikim Online për Vizë në Kanada.