Llojet e vizave ose eTA për Kanada

Llojet e eTA të Kanadasë


Vizitorët ndërkombëtarë që udhëtojnë në Kanada duhet të kenë dokumentacionin e duhur në mënyrë që të mund të hyjnë në vend. Kanada përjashton disa shtetas të huaj nga mbajtja e një Vize të duhur udhëtimi kur vizitoni vendin përmes ajrit përmes fluturimeve tregtare ose me çarter. Këta shtetas të huaj mund të aplikojnë në vend të Autorizimi Elektronik i Udhëtimit i Kanadasë ose eTA e Kanadasë. Kanada eTA ju lejon të udhëtoni në Kanada pa Visa por është në dispozicion vetëm për qytetarët e disa vendeve të zgjedhura. Nëse kualifikoheni për eTA të Kanadasë sapo të aprovohet aplikimi juaj për të, ajo do të lidhet me pasaportën tuaj dhe do të jetë e vlefshme për pesë vjet ose më pak nëse pasaporta juaj skadon para pesë vjetësh. Megjithëse eTA e Kanadasë ka të njëjtin funksion si Visa e Kanadasë ndryshimi qëndron në faktin se eTA për Kanada është më e lehtë për tu marrë sesa Visa Standard për Kanada aplikimi dhe miratimi i së cilës zgjat më shumë se eTA Kanadeze për shtetasit e huaj që mund të miratohet zakonisht brenda disa minutave. Pasi tuaj aplikim për Kanada eTA është aprovuar ju mund të qëndroni në vend për një hark të shkurtër kohe që zgjat deri në gjashtë muaj megjithëse kohëzgjatja e saktë do të varet nga qëllimi juaj i vizitës dhe do të vuloset në pasaportën tuaj nga zyrtarët e kufirit.

Shtetasit e huaj mund të aplikojnë për eTA për Kanada për qëllime të ndryshme dhe të ndryshme, të tilla si për një largim ose tranzit, ose për turizëm dhe ndonjë gjë interesante, ose për qëllime biznesi, ose për trajtim mjekësor . ETA e Kanadasë do të shërbente si Dokumenti i Autorizimit të Udhëtimit për vizitorin në Kanada në të gjitha këto raste.

La katër lloje të eTA të Kanadasë janë të detajuara më poshtë:

Kanada eTA për Biznes

Si një nga vendet më të rëndësishme në tregun global, Kanada hap dyert për shumë vizitorë biznesi gjatë gjithë vitit. Cilido shtetas i huaj nga ato vende që kanë të drejtë për një eTA Kanadeze mund të vijë në Kanada për qëllime biznesi duke marrë ETA për Kanada. Këto qëllime biznesi mund të përfshijnë konferenca ose konventa biznesi, profesional, shkencor ose arsimor, takime biznesi ose konsultime me bashkëpunëtorët e biznesit, kërkimi i vendeve të lira të punës, aktivitete kërkimore në lidhje me biznesin tuaj, negocimi i një kontrate ose rregullimi i çështjeve të një pasurie . ETA e Kanadasë e bën vizitën në vend të lehtë dhe të përshtatshëm për të gjithë vizitorët e biznesit në Kanada.

Kanada eTA për Turizëm

Kanadaja është një nga më të mirat vendet e njohura në botë midis turistëve. Nga peisazhet e bukura te larmia kulturore, i ka marrë të gjitha. Ka disa vende me famë ndërkombëtare në Kanada si Ujëvarat Niagara, Malet Shkëmbore dhe qytete të tilla si Vancouver, Toronto, etj., Që sjellin turistë në vend nga e gjithë bota. Turistë ndërkombëtarë, të cilët janë shtetas të cilitdo prej vendeve të pranueshme për eTA të Kanadasë dhe që janë duke udhëtuar në Kanada për qëllime të turizmit, Që është, kalimi i pushimeve ose pushimi në ndonjë qytet kanadez, ndonjë gjë interesante, vizitë në familje ose miq, duke ardhur si pjesë e një grupi shkollor në një udhëtim në shkollë ose për ndonjë aktivitet tjetër shoqëror, ose duke ndjekur një kurs të shkurtër studimi që nuk jep asnjë kredite , ata mund të aplikojnë për eTA për Kanada si Dokumenti i Autorizimit të Udhëtimit për t'i lejuar ata të hyjnë në vend.

LEXO MË SHUMË:
Mësoni më shumë rreth ardhjes në Kanada si një turist ose vizitor.

Kanada eTA për Transit

Për shkak se aeroportet kanadeze ofrojnë fluturime lidhëse me një numër të madh të qyteteve në botë, shpesh shtetasit e huaj mund të gjenden në një aeroport kanadez ose në një qytet kanadez për qëllime pushimi ose tranziti në rrugën drejt destinacionit të tyre përfundimtar. Ndërsa presin fluturimin e tyre lidhës për në një vend ose destinacion tjetër, udhëtarët ndërkombëtarë të cilëve u duhet të qëndrojnë shumë pak në Kanada mund të përdorin eTA të Kanadasë për Transit për ta bërë këtë. Nëse jeni qytetar i a vendi i pranueshëm për eTA kanadeze dhe ju duhet të prisni në çdo aeroport kanadez për disa orë për të tranzituar në një fluturim në një vend tjetër ose duhet të prisni në ndonjë qytet kanadez për disa ditë derisa fluturimi tjetër në vendin e destinacionit tuaj, atëherë eTA kanadeze për Transit është Dokumenti i Autorizimit të Udhëtimit që ju nevojitet.

Kanada eTA për trajtim mjekësor

Nëse jeni një shtetas i huaj me shtetësi të ndonjë prej vendeve që kanë të drejtë për eTA për Kanada, atëherë mund të vini në Kanada për një trajtim mjekësor të planifikuar duke aplikuar për Kanada eTA. Përveç kërkesat e përgjithshme për eTA kanadeze do të duhet të ofroni prova të trajtimit mjekësor të planifikuar. Çdo dokumentacion që vërteton diagnozën tuaj mjekësore dhe pse duhet të mjekoheni në Kanada do të funksiononte si provë për tuajin planifikuar trajtim mjekësor në Kanada. Nëse jeni duke vizituar Kanada në eTA për një qëllim jo-mjekësor dhe ndodh që të kërkojë trajtim apo ndihmë mjekësore e paplanifikuar, ju do të trajtoheni nga personeli mjekësor lokal dhe ju ose kompania juaj e sigurimeve duhet të mbuloni shpenzimet për të njëjtën gjë.

LEXO MË SHUMË:
Ne kemi mbuluar gjerësisht Kanada Visa për pacientët mjekësorë këtu.

Të katër këta lloje eTA të Kanadasë e kanë bërë atë mjaft të lehtë dhe të përshtatshëm për të shtetas të Kanadasë vendet e pranueshme të eTA për të vizituar Kanada për një kohëzgjatje të shkurtër kohe që zgjat deri në gjashtë muaj. Sidoqoftë, duhet të keni parasysh se Emigracioni, Refugjatët dhe Shtetësia e Kanadasë (IRCC) mund t'ju refuzojë hyrjen në kufi edhe nëse jeni an miratuar mbajtësin e eTA të Kanadasë nëse nuk i keni në rregull të gjitha dokumentet, siç është pasaporta juaj, të cilat do të kontrollohen nga zyrtarët e kufirit; nëse paraqet ndonjë rrezik shëndetësor ose financiar; dhe nëse keni histori të mëparshme kriminale / terroriste ose çështje të mëparshme të imigracionit.

Nëse i keni gati të gjitha dokumentet e kërkuara për Kanada eTA dhe plotësoni të gjitha kushtet e pranueshmërisë për eTA për Kanada, atëherë duhet të jeni në gjendje të bëni shumë lehtë aplikoni në internet për eTA të Kanadasë formulari i aplikimit i të cilit është mjaft i thjeshtë dhe i drejtpërdrejtë. Nëse keni nevojë për ndonjë sqarim, duhet të kontaktoni me ndihmën tonë për ndihmë dhe udhëzim.