Moti Kanadez

Moti Kanadez


Moti i Kanadasë varet nga sezoni aktual që mbizotëron në vend, si dhe nga zona e vendit në fjalë. Isshtë një vend i stërmadh dhe moti në pjesët lindore të vendit shpesh mund të jetë krejtësisht i ndryshëm nga ai në pjesët perëndimore. Diferenca i atribuohet gjithashtu faktit që Kanadaja është një vend me dy Bregdeti, gjashtë zona kohore dhe një terren që varion nga plazhe të këndshme deri në male me dëborë, akullnajat dhe tundra arktike. Kjo do të thotë domosdoshmërisht që moti do të jetë i ndryshëm në vende të ndryshme në Kanada në pika të ndryshme kohore në ecurinë e stinëve. Por si rregull turistët duhet të vizitojnë Kanadanë ose kur koha është e këndshme për aktivitete të tilla si hiking, Janji, kayaking, etj, ose kur dimri ka mbërritur në vend, por nuk është akoma shumë ftohtë dhe sportet dimërore ose aktivitetet aventureske mund të jenë akoma shijuar Përndryshe, nëse dëshironi të vizitoni një qytet urban mund të jetë më e lehtë të vizitoni vendin në çdo moment të kohës. Por për t'ju ndihmuar të merrni vendimin tuaj se kur është koha më e mirë për të vizituar Kanadanë këtu është një udhëzues gjithëpërfshirës i motit për Kanadanë.

Moti Kanadez Në të gjithë Rajonet

Moti nëpër qytete dhe rajone të ndryshme në Kanada varet nga lloji i kushteve klimatike dhe temperaturave që ato vende përjetojnë gjatë gjithë vitit. Larg nga të qenit e ftohtë dhe me dëborë kudo, klima e Kanadasë varet nga peisazhet e ndryshme të ndryshme që gjenden në vend.

 • Përjetojnë qytete të tilla si Vancouver dhe Victoria klimat oqeanike ndërsa kufizohen me Mesdheun dhe kështu marrin verërat e thata. Ottawa, Montreal dhe Toronto gjithashtu kanë verërat e ngrohta dhe dimrat e Vancouver janë mjaft të butë në krahasim me qytetet e tjera të mëdha në Kanada.
 • Rajone malore si British Columbia përmbajnë zona me lartësi të ndryshme dhe të ndryshme që do të thotë se temperaturat dhe kushtet klimatike në qytete të ndryshme malore mund të ndryshojnë. Për shembull, duke ardhur menjëherë pas zonave të ngrohta të Vancouver dhe Kamloops, qafat malore të Kolumbisë Jugore Britanike i befasojnë njerëzit me Klima subarktike ose subalpine. Megjithatë, Kolumbia Britanike bregdetare ka shira të dendur, por verë dhe dimër të moderuar.
 • Rajonet e brendshme si Ontario jugor dhe Quebec përjetojnë klimë kontinentale. Vera është e nxehtë dhe e lagësht dhe dimri i ftohtë dhe me dëborë.
 • Kanada Qendrore Kanada Veriore, natyrisht, përvojë klimat e thata Arktike dhe Subarktike në to tundër si terrene. Kushtet e klimës shpesh janë të rënda këtu, me verë shumë të shkurtër, prandaj këto nuk janë rajonet më të populluara të Kanadasë.

Moti Kanadez në Stinë të Ndryshme

Se çfarë moti po përjetojnë zona të ndryshme në Kanada, varet edhe nga sezoni që po luan aktualisht në vend. Kanada ka katër stinë të përcaktuara mirë, pranverën, verën, vjeshtën dhe dimrin.

 • Dimri në Kanada
  Dimrat në Kanada janë të ftohtë në të gjithë vendin megjithëse ka ndryshime në varësi të gjerësisë dhe terreneve. Qytetet bregdetare si Vancouver kanë dimra më të butë me temperatura të larta deri në 4 gradë Celsius ndërsa kudo tjetër temperaturat bien nën zero. Në zonat e rrafshëta si Montreal, Toronto dhe Otava temperaturat bien rreth -20 gradë Celsius. Është Sidoqoftë, rajonet veriore në Kanada, kanë dimrat më të flluskuar dhe të ashpër. Sezoni i dimrit në Kanada zgjat nga muajt dhjetor deri në muajin shkurt, ndonjëherë edhe mars. Nëse nuk ju shqetëson moti i ftohtë dhe dëshironi të shijoni sportet dimërore dhe shumë festivale dimërore që Kanada ka për të ofruar, atëherë duhet të vizitoni vendin në fund të nëntorit ose dhjetorit.
 • Pranvera në Kanada
  Pranvera në Kanada zgjat nga marsi në maj, megjithëse arrin gjatë muajit shkurt në rajonet bregdetare perëndimore dhe shumë rajone të tjera e shohin atë vetëm pas prillit. temperaturat më në fund fillojnë të ngrihen mbi zero në këto muaj, duke shkuar deri në 10 gradë Celsius. Në vende si Alberta dhe rajone me lartësi të mëdha të tilla si Banff dhe Whistler janë akoma mjaft të ftohta, por kudo tjetër është vetëm ftohtë. Turistët që po vizitojnë vendin nga rajone me klimë më të ngrohtë janë ata që e gjejnë veçanërisht të ftohtë, por është sezoni që përjeton motin më të këndshëm në Kanada përndryshe dhe kështu është një kohë e mirë për turistët të vizitojnë vendin, veçanërisht muaji maj. Shtë koha më e mirë për të shkuar në parqe kombëtare, liqene dhe lugina dhe për të shijuar aktivitete të tilla argëtuese në natyrë si peshkimi, golfi, hiking, Janji can, kampe, etj. Ju gjithashtu mund të shijoni shikimin e zogjve pasi kjo është sezoni migrues për zogjtë.
 • Vera në Kanada
  Vera në Kanada zgjat nga muajt korrik deri në gusht dhe është sezoni i pikut në Kanada me temperaturat më të ngrohta që vendi përjeton gjatë gjithë vitit. Toronto përjeton temperatura më të larta ndërsa Vancouver dhe rajone të tjera të butë përjetojnë temperatura disi më të ulta dhe moti fillon të ftohet atje në fund të gushtit. Por përndryshe është perfekt pothuajse kudo në Kanada gjatë këtyre muajve dhe kjo është arsyeja pse është sezoni i verës gjatë të cilit numri më i madh i turistëve dynden në Kanada. Ka shumë gjëra që ju mund të bëni në Kanada gjatë verës të tilla si biçikleta, sportet ujore, kampe, etj, dhe ju mund të vizitoni vende të tilla si Niagara Falls, Rockies, parqet kombëtare, dhe qytetet e Torontos dhe Montrealit.
 • Vjeshta në Kanada
  Shtatori deri në Tetor është vjeshta në Kanada, i njohur gjithashtu si Verë indiane. Temperatura fillon të ulet në shkallë të ndryshme pas muajve të verës, veçanërisht duke i bërë mbrëmjet të ftohta, por përndryshe moti është i këndshëm me gjethe krokante që bien kudo. Ashtë një kohë e mirë për të vizituar vendin nëse doni të shmangni turmat e turistëve që janë të pranishëm në verë dhe gjithashtu përjetojnë një mot të këndshëm para se të fillojë të ftohtit e dimrit. Ju prapë mund të bëni shëtitje, të shkoni në destinacione të tilla turistike si Niagara Falls dhe parqe të caktuara kombëtare, vizitoni qytete të vogla dhe çuditëse kanadeze, ose qytetet e Quebec dhe Montreal.

Nëse po planifikoni të vizitoni Kanadanë, atëherë aplikoni për Kanada eTA Visa Waiver në internet këtu.

Nëse keni nevojë për ndihmë ose kërkoni sqarime, duhet të kontaktoni me ne Helpdesk për mbështetje dhe udhëzim.