Kanadaja nis Dëshminë e Vaksinimit COVID-19 për udhëtime

Ndërsa normat e vaksinimit COVID-19 rriten në pjesën më të madhe të botës dhe udhëtimet ndërkombëtare rifillojnë, vendet përfshirë Kanadanë kanë filluar të kërkojnë dëshmi të vaksinimit si kusht i udhëtimit.

Kanadaja po lançon një dëshmi standarde të sistemit të vaksinimit kundër COVID-19 dhe këtë do ta bëjë bëhet e detyrueshme për kanadezët që duan të udhëtojnë jashtë nga 30 nëntori 2021Me Deri më tani, dëshmia e vaksinimit COVID-19 në Kanada ka ndryshuar nga krahina në provincë dhe ka nënkuptuar faturat ose kodet QR.

Një dëshmi e standardizuar e vaksinimit

Kjo certifikatë e re e standardizuar e vërtetimit të vaksinimit do të tregojë emrin e shtetasit kanadez, datën e lindjes dhe historinë e vaksinës COVID-19-përfshirë cilat doza të vaksinës janë marrë dhe kur janë vaksinuar. Nuk do të përmbajë asnjë informacion tjetër shëndetësor për mbajtësin e kartës.

Dëshmia e re e certifikatës së vaksinimit është zhvilluar nga territoret dhe provincat që punojnë së bashku me Qeverinë federale të Kanadasë. Do të njihet kudo brenda Kanadasë. Qeveria e Kanadasë po bisedon me kombet e tjera të njohura me udhëtarët kanadezë për t'i informuar ata mbi standardin e ri të certifikimit.

Dëshmia e re e certifikatës së vaksinimit është zhvilluar nga territoret dhe provincat që punojnë së bashku me Qeverinë federale të Kanadasë. Do të njihet kudo brenda Kanadasë. Qeveria e Kanadasë po bisedon me kombet e tjera të njohura me udhëtarët kanadezë për t'i informuar ata mbi standardin e ri të certifikimit.

Që nga 30 tetori 2021, do t'ju kërkohet të tregoni dëshminë tuaj të vaksinimit kur udhëtoni brenda Kanadasë me ajër, hekurudhë ose lundrim. Dëshmia e re e certifikatës së vaksinës është tashmë e disponueshme në Newfoundland dhe Labrador, Nova Scotia, Ontario, Quebec dhe së shpejti do të vijë në Alberta, British Columbia, Manitoba, New Brunswick dhe pjesa tjetër e krahinave dhe territoreve.

Ja se si do të duket Dëshmia e Vaksinimit COVID-19:

Vërtetimi i vaksinimit kanadez Covid-19

Vetë Kanadaja ka kohët e fundit lehtësoi kufizimet e Covid-19 dhe rihapi kufijtë e saj për udhëtarët ndërkombëtarë duke pasur dëshmi të vaksinimit duke përdorur aplikacionin ArriveCan dhe ka hequr dorë nga kërkesat e karantinës për udhëtarët kanadezë të kthyer, si dhe udhëtarët ndërkombëtarë të cilët mund të dëshmojnë se janë plotësisht të vaksinuar. Kufizimi i udhëtimit COVID-19 në Kanada është vendosur të ulet më tej nga 8 nëntori 2021 me kufirin tokësor midis Kanadasë dhe SHBA-së të rihapur për udhëtarët e vaksinuar plotësisht që bëjnë udhëtime jo thelbësore.

Vizita në Kanada nuk ka qenë kurrë më e lehtë pasi Qeveria e Kanadasë ka prezantuar procesin e thjeshtuar dhe të thjeshtuar të marrjes së autorizimit elektronik të udhëtimit ose viza eTA e Kanada. viza eTA e Kanada është një autorizim elektronik i udhëtimit ose leje udhëtimi për të vizituar Kanadanë për një periudhë kohe më pak se 6 muaj. Vizitorët ndërkombëtarë duhet të kenë një eTA kanadeze për të qenë në gjendje të vizitojnë këto vende epike të izolimit në Kanada. Qytetarët e huaj mund të aplikojnë për një eTA Kanada Visa në internet brenda pak minutash. Procesi i vizave eTA Kanada është i automatizuar, i thjeshtë dhe plotësisht në internet.


Nëse keni nevojë për ndonjë ndihmë ose kërkoni ndonjë sqarim, ju duhet të kontaktoni qendrën tonë Helpdesk për mbështetje dhe udhëzim.