Viza e Kanadasë nga Franca

Visa Kanadeze për Qytetarët Francezë

Aplikoni për vizë në Kanada nga Franca

eTA për qytetarët francezë

Pranueshmëria e Kanada eTA

 • Mbajtësit e pasaportave franceze janë të drejtë për të aplikuar për Kanada eTA
 • France was one of the original member of the Canada eTA program
 • Mbajtësit e pasaportave franceze gëzojnë një hyrje të shpejtë dhe pa probleme në Kanada duke përdorur programin eTA të Kanadasë

Karakteristika të tjera eTA të Kanadasë

 • Qytetarët francezë mund të aplikojnë për eTA online
 • Kanada eTA kërkohet vetëm për mbërritjen me ajër
 • ETA e Kanadasë kërkohet për vizita të shkurtra biznesi, turistike dhe tranzite
 • Të gjithë mbajtësit e pasaportave duhet të aplikojnë për eTA të Kanadasë duke përfshirë foshnjat dhe të miturit

What is Canada eTA for French citizens?

The Electronic Travel Authorization (ETA) is an automated system introduced by the Government of Canada to facilitate the entry of foreign nationals from visa-exempt countries like France into Canada. Në vend që të merrni një vizë tradicionale, udhëtarët e kualifikuar mund të aplikoni për ETA online, duke e bërë procesin të shpejtë dhe të drejtpërdrejtë. ETA e Kanadasë është e lidhur në mënyrë elektronike me pasaportën e udhëtarit dhe mbetet e vlefshme për një periudhë të caktuar, duke i lejuar ata të hyjnë në Kanada disa herë gjatë vlefshmërisë së saj.

Do French citizens need to apply for eTA Canada Visa?

Qytetarëve francezë u kërkohet të aplikojnë për një vizë eTA të Kanadasë për të hyrë në Kanada për vizita deri në 90 ditë për qëllime turizmi, biznesi, tranziti ose mjekësore. Viza eTA Kanada nga Franca nuk është fakultative, por a kërkesë e detyrueshme për të gjithë qytetarët francezë udhëtimi në vend për qëndrime të shkurtra. Përpara se të udhëtojë në Kanada, një udhëtar duhet të sigurohet që vlefshmëria e pasaportës është të paktën tre muaj pas datës së pritshme të nisjes.

Qëllimi kryesor i eTA Canada Visa është të rrisë sigurinë dhe efikasitetin e sistemit kanadez të imigracionit. Duke kontrolluar paraprakisht udhëtarët përpara se të mbërrijnë në vend, autoritetet kanadeze mund të identifikojnë rreziqet e mundshme dhe të sigurojnë sigurinë e kufijve të tyre.

Si mund të aplikoj për vizë kanadeze nga Franca?

Visa e Kanadasë për qytetarët francezë përmban një formular aplikimi online që mund të plotësohet për më pak se pesë (5) minuta. Është e nevojshme që aplikantët të fusin informacione në faqen e pasaportës së tyre, të dhënat personale, detajet e kontaktit të tyre, si emaili dhe adresa, dhe detajet e punësimit. Aplikanti duhet të jetë në gjendje të mirë shëndetësore dhe nuk duhet të ketë histori kriminale.

Canada Visa for French citizens can be applied online on this website and can receive the Canada Visa Online by Email. The process is extremely simplified for the French citizens. The only requirement is to have an Email Id and a Credit or Debit card.

Pasi të keni paguar tarifat, fillon përpunimi i aplikimit eTA. Kanada eTA dërgohet me email. Viza e Kanadasë për shtetasit francezë do të dërgohet me email, pasi ata të kenë plotësuar formularin e aplikimit online me informacionin e nevojshëm dhe pasi të jetë verifikuar pagesa me kartë krediti online. Në rrethana shumë të rralla, nëse kërkohet dokumentacion shtesë, aplikanti do të kontaktohet përpara miratimit të eTA të Kanadasë.


What are requirements of eTA Canada Visa for French citizens?

To enter Canada, French citizens will require a valid Dokument udhëtimi or Pasaportë in order to apply for Canada eTA. French citizens who have a Pasaportë të një shtetësie shtesë duhet të sigurohen që të aplikojnë me të njëjtën pasaportë me të cilën do të udhëtojnë, pasi eTA e Kanadasë do të shoqërohet me pasaportën që u përmend në kohën e aplikimit. Nuk ka nevojë të printoni ose të paraqisni asnjë dokument në aeroport, pasi eTA ruhet në mënyrë elektronike kundrejt pasaportës në sistemin e imigracionit në Kanada.

Dual Canadian citizens and Canadian Permanent Residents are not eligible for Canada eTA. If you have dual citizenship from France as well as Canada, then you must use your Canadian passport to enter Canada. You are not eligible to apply for Canada eTA on your France Pasaportë.

Aplikantët gjithashtu do të kërkojnë një kartë krediti ose debiti të vlefshme për të paguar për eTA të Kanadasë. Qytetarëve francezë kërkohet gjithashtu të japin një adresë e vlefshme email, për të marrë eTA e Kanadasë në kutinë e tyre hyrëse. Do të jetë përgjegjësia juaj të kontrolloni me kujdes të gjitha të dhënat e futura në mënyrë që të mos ketë probleme me Autoritetin Elektronik të Udhëtimit të Kanadasë (eTA), përndryshe mund t'ju duhet të aplikoni për një tjetër eTA të Kanadasë.

Lexoni në lidhje me Kërkesat e Vizave të plota eTA Kanada

Sa kohë mund të qëndrojë shtetasi francez në Kanada Visa Online?

Data e nisjes së shtetasit francez duhet të jetë brenda 90 ditëve nga mbërritja. Mbajtësve të pasaportës franceze u kërkohet të marrin një Autoritet Elektronik të Udhëtimit të Kanadasë (Kanada eTA) edhe për një kohëzgjatje të shkurtër prej 1 dite deri në 90 ditë. Nëse shtetasit francezë synojnë të qëndrojnë për një kohë më të gjatë, atëherë ata duhet të aplikojnë për një vizë përkatëse në varësi të rrethanave të tyre. ETA e Kanadasë është e vlefshme për 5 vjet. Qytetarët francezë mund të hyjnë disa herë gjatë vlefshmërisë pesë (5) vjeçare të eTA të Kanadasë.

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me eTA Canada Visa

How early can French citizens apply for eTA Canada Visa?

Ndërsa shumica e eTA-ve në Kanada lëshohen brenda 24 orëve, këshillohet që të aplikoni të paktën 72 orë (ose 3 ditë) përpara fluturimit tuaj. Meqenëse eTA e Kanadasë është e vlefshme deri në 5 (pesë vjet), ju mund të aplikoni eTA në Kanada edhe para se të keni rezervuar fluturimet tuaja, si në raste të rralla, eTA e Kanadasë mund të marrë deri në një muaj për t'u lëshuar dhe mund t'ju kërkohet të siguroni dokumente shtesë . Dokumentet shtesë mund të jenë:

 • Një ekzaminim mjekësor - Ndonjëherë kërkohet që të kryhet një ekzaminim mjekësor për të vizituar Kanadanë.
 • Kontrolli i rekordeve penale - Nëse keni një dënim të mëparshëm, zyra e vizave kanadeze do t'ju informojë nëse kërkohet ose jo një certifikatë policie.

Cilat janë disa gabime të zakonshme që duhen shmangur në Formularin e Aplikimit eTA në Kanada?

Ndërsa Procesi i aplikimit eTA në Kanada është jashtëzakonisht e drejtpërdrejtë, ia vlen të kuptoni kërkesat thelbësore dhe të shmangni gabimet e zakonshme të renditura më poshtë.

 • Numrat e pasaportave janë pothuajse gjithmonë 8 deri në 11 karaktere. Nëse po futni një numër që është shumë i shkurtër ose shumë i gjatë ose jashtë këtij diapazoni, është sikur po futni një numër të gabuar.
 • Një gabim tjetër i zakonshëm është ndërrimi i shkronjës O dhe numrit 0 ose shkronjës I dhe numrit 1.
 • Çështje lidhur me emrin si
  • Emri i plotë: Emri i vendosur në aplikacionin eTA të Kanadasë duhet të përputhet me emrin saktësisht siç është dhënë në Pasaportë. Mund të shikoni Rrip MRZ në faqen tuaj të informacionit të pasaportës për t'u siguruar që keni futur emrin e plotë, duke përfshirë çdo emër të mesëm.
  • Mos përfshini emrat e mëparshëm: Mos përfshini asnjë pjesë të atij emri në kllapa ose emra të mëparshëm. Përsëri, konsultohuni me shiritin MRZ.
  • Emër jo anglisht: Emri juaj duhet të jetë në Anglisht personazhet. Mos përdorni shkronja jo-anglisht si alfabetet kineze/hebraike/greke për të shqiptuar emrin tuaj.
Pasaportë me shirit MRZ

Activities to do and places to visit in Canada for French Citizens

 • Cheltenham Badlands, Caledon, Ontario
 • Vizitoni Parkun Kombëtar Grasslands, Saskatchewan
 • Hotel de Glace, Saint-Gabriel-de-Valcartier, Québec
 • Hike Marble Canyon, Parku Kombëtar Kootenay, Kolumbia Britanike
 • Hotel Banff Springs, Banff, Alberta
 • Merrni një turne me karrocë Kingston, Kingston, Ontario
 • Gëzoni ushqim meksikan në Aylmer,
 • Gjeni farin në preri, Saskatchewan
 • Shkoni Tidal Bore Rafting, Nova Scotia
 • Shkoni në Tofino, Vancouver Island
 • Kanoe në Emerald Lake, British Columbia

Ambasada Franceze në Kanada

Adresa

42 Drive Sussex, Ottawa, ON K1M 2C9

Numri telefonit

+ 1-613-789-1795

faks

1-613-562 3735-

Ju lutemi aplikoni për një eTA të Kanadasë 72 orë përpara fluturimit tuaj.