eTA për qytetarët grekë

Pranueshmëria eTA

 • Qytetarët grekë munden aplikoni për Kanada eTA
 • Greqia ishte një anëtare fillestare e programit të Kanadasë eTA
 • Qytetarët grekë gëzojnë hyrjen e shpejtë duke përdorur programin eTA të Kanadasë

Kërkesat e tjera të eTA

 • Qytetarët grekë mund të aplikojnë për eTA online
 • Kanada eTA është e vlefshme vetëm për mbërritje nga ajri
 • Kanada eTA është për vizita të shkurtra turistike, biznesi dhe tranziti
 • Ju duhet të jeni mbi 18 vjeç për të aplikuar për eTA përndryshe të kërkoni një prind / kujdestar

Viza kanadeze nga Greqia

Qytetarëve grekë u kërkohet të aplikojnë për një vizë eTA të Kanadasë për të hyrë në Kanada për vizita deri në 90 ditë për qëllime turizmi, biznesi, tranziti ose mjekësore. Viza eTA Kanada nga Greqia nuk është fakultative, por a kërkesë e detyrueshme për të gjithë qytetarët grekë udhëtimi në vend për qëndrime të shkurtra. Përpara se të udhëtojë në Kanada, një udhëtar duhet të sigurohet që vlefshmëria e pasaportës është të paktën tre muaj pas datës së pritshme të nisjes.

ETA Canada Visa po zbatohet me qëllim të përmirësimit të sigurisë kufitare. Programi eTA e Kanadasë u miratua në vitin 2012 dhe u deshën 4 vjet për t'u zhvilluar. Programi eTA u prezantua në vitin 2016 për të kontrolluar udhëtarët që vijnë nga jashtë si një përgjigje ndaj rritjes globale të aktiviteteve terroriste.

Si mund të aplikoj për vizë kanadeze nga Greqia?

Viza e Kanadasë për qytetarët grekë përfshin një formular aplikimi online që mund të plotësohet për më pak se pesë (5) minuta. Është e nevojshme që aplikantët të fusin informacione në faqen e pasaportës së tyre, të dhënat personale, detajet e kontaktit të tyre, si emaili dhe adresa, dhe detajet e punësimit. Aplikanti duhet të jetë në gjendje të mirë shëndetësore dhe nuk duhet të ketë histori kriminale.

Viza e Kanadasë për qytetarët grekë mund të aplikohet online në këtë faqe interneti dhe mund të merrni Vizën e Kanadasë në internet me email. Procesi është jashtëzakonisht i thjeshtuar për qytetarët grekë. Kërkesa e vetme është të keni një ID Email, një kartë krediti/debiti në 1 nga 133 monedhat ose Paypal.

Pasi të keni paguar tarifat, fillon përpunimi i aplikimit eTA. Kanada eTA dërgohet me email. Viza e Kanadasë për qytetarët grekë do të dërgohet me email, pasi ata të kenë plotësuar formularin e aplikimit online me informacionin e nevojshëm dhe pasi të jetë verifikuar pagesa online me kartë krediti. Në rrethana shumë të rralla, nëse kërkohet dokumentacion shtesë, aplikanti do të kontaktohet përpara miratimit të eTA të Kanadasë.


Kërkesat e vizës së Kanadasë për qytetarët grekë

Për të hyrë në Kanada, qytetarët grekë do të kërkojnë një dokument udhëtimi ose pasaportë të vlefshme për të aplikuar për Kanada eTA. Shtetasit grekë që kanë një pasaportë të një shtetësie shtesë duhet të sigurohen që të aplikojnë me të njëjtën pasaportë me të cilën do të udhëtojnë, pasi eTA e Kanadasë do të shoqërohet me pasaportën që u përmend në momentin e aplikimit. Nuk ka nevojë të printoni ose të paraqisni asnjë dokument në aeroport, pasi eTA ruhet në mënyrë elektronike kundrejt pasaportës në sistemin e imigracionit në Kanada.

Aplikantët gjithashtu do të kërkojnë një kartë krediti ose debiti të vlefshëm ose llogari PayPal për të paguar për eTA të Kanadasë. Qytetarëve grekë kërkohet gjithashtu të japin një adresë e vlefshme email, to receive the Canada eTA in their inbox. It will be your responsibility to carefully double-check all the data entered so there are no issues with the Canada Electronic Travel Authority (eTA), otherwise you may have to apply for another Canada eTA.

Lexoni në lidhje me Kërkesat e Vizave të plota eTA Kanada

Sa kohë mund të qëndrojë shtetasi grek në Kanada Visa Online?

Data e nisjes së shtetasit grek duhet të jetë brenda 90 ditëve nga mbërritja. Mbajtësve të pasaportës greke u kërkohet të marrin një Autoritet Elektronik të Udhëtimit të Kanadasë (Canada eTA) edhe për një kohëzgjatje të shkurtër prej 1 dite deri në 90 ditë. Nëse shtetasit grekë synojnë të qëndrojnë për një kohë më të gjatë, atëherë ata duhet të aplikojnë për një vizë përkatëse në varësi të rrethanave të tyre. ETA e Kanadasë është e vlefshme për 5 vjet. Qytetarët grekë mund të hyjnë disa herë gjatë vlefshmërisë pesë (5) vjeçare të eTA të Kanadasë.

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me eTA Canada Visa


Gjërat për të bërë dhe vendet me interes për qytetarët grekë

 • Kaloni një pushim të skive në Mont Tremblant, Quebec
 • Rideau Canal Site Historik Kombëtar, Smith Falls, Ontario
 • Mali Thor, territori Arktik i Nunavut
 • Big Rock çrregullt, Okotoks, Alberta
 • Liqeni Watson Sign Forest Forest, Liqeni Watson, Territori i Yukon
 • Qendra dhe Muzeu Memorial i Holokaustit në Montreal, Montreal, Québec
 • Snorkel me Belugas Whales, Manitoba
 • Tunelet Othello, Hope, British Columbia
 • Grotto e gadishullit Bruce, Tobermory, Ontario
 • Vizitoni Parkun Kombëtar Grasslands, Saskatchewan
 • Gjurmë gjigante në Parkun Provincial të Fjetur, Ontario

Ambasada e Greqisë në Kanada

Adresa

80 MacLaren Street Otava, Ontario K2P 0K6 Kanada

Numri telefonit

+ 1-613-238-6271

faks

-


Ju lutemi aplikoni për një eTA të Kanadasë 72 orë përpara fluturimit tuaj.