Viza e Kanadasë nga Portugalia

Viza e Kanadasë për shtetasit portugez

Aplikoni për vizë në Kanada nga Portugalia

eTA për qytetarët portugezë

Pranueshmëria e Kanada eTA

 • Mbajtësit e pasaportës portugeze janë të drejtë për të aplikuar për Kanada eTA
 • Portugalia ishte një nga anëtarët fillestarë të programit eTA të Kanadasë
 • Mbajtësit e pasaportave portugeze gëzojnë një hyrje të shpejtë dhe pa probleme në Kanada duke përdorur programin eTA të Kanadasë

Karakteristika të tjera eTA të Kanadasë

 • Qytetarët portugezë mund të aplikojnë për eTA në internet
 • Kanada eTA kërkohet vetëm për mbërritjen me ajër
 • ETA e Kanadasë kërkohet për vizita të shkurtra biznesi, turistike dhe tranzite
 • Të gjithë mbajtësit e pasaportave duhet të aplikojnë për eTA të Kanadasë duke përfshirë foshnjat dhe të miturit

Çfarë është Kanadaja eTA për qytetarët portugez?

Autorizimi Elektronik i Udhëtimit (ETA) është një sistem i automatizuar i prezantuar nga Qeveria e Kanadasë për të lehtësuar hyrjen në Kanada të shtetasve të huaj nga vendet e përjashtuara nga viza si Portugalia. Në vend që të merrni një vizë tradicionale, udhëtarët e kualifikuar mund të aplikoni për ETA online, duke e bërë procesin të shpejtë dhe të drejtpërdrejtë. ETA e Kanadasë është e lidhur në mënyrë elektronike me pasaportën e udhëtarit dhe mbetet e vlefshme për një periudhë të caktuar, duke i lejuar ata të hyjnë në Kanada disa herë gjatë vlefshmërisë së saj.

A duhet të aplikojnë shtetasit portugez për vizë eTA Canada?

Qytetarëve portugez u kërkohet të aplikojnë për një vizë eTA të Kanadasë për të hyrë në Kanada për vizita deri në 90 ditë për qëllime turizmi, biznesi, tranziti ose mjekësore. Viza eTA Canada nga Portugalia nuk është fakultative, por a kërkesë e detyrueshme për të gjithë qytetarët portugezë udhëtimi në vend për qëndrime të shkurtra. Përpara se të udhëtojë në Kanada, një udhëtar duhet të sigurohet që vlefshmëria e pasaportës është të paktën tre muaj pas datës së pritshme të nisjes.

Qëllimi kryesor i eTA Canada Visa është të rrisë sigurinë dhe efikasitetin e sistemit kanadez të imigracionit. Duke kontrolluar paraprakisht udhëtarët përpara se të mbërrijnë në vend, autoritetet kanadeze mund të identifikojnë rreziqet e mundshme dhe të sigurojnë sigurinë e kufijve të tyre.

Si mund të aplikoj për vizë kanadeze nga Portugalia?

Visa e Kanadasë për qytetarët portugezë përmban një formular aplikimi online që mund të plotësohet për më pak se pesë (5) minuta. Është e nevojshme që aplikantët të fusin informacione në faqen e pasaportës së tyre, të dhënat personale, detajet e kontaktit të tyre, si emaili dhe adresa, dhe detajet e punësimit. Aplikanti duhet të jetë në gjendje të mirë shëndetësore dhe nuk duhet të ketë histori kriminale.

Viza e Kanadasë për qytetarët portugez mund të aplikohet në internet në këtë faqe interneti dhe mund të merrni Vizën e Kanadasë në internet me email. Procesi është jashtëzakonisht i thjeshtuar për qytetarët portugez. Kërkesa e vetme është të keni një ID Email dhe një kartë krediti ose debiti.

Pasi të keni paguar tarifat, fillon përpunimi i aplikimit eTA. Kanada eTA dërgohet me email. Viza e Kanadasë për qytetarët portugez do të dërgohet me email, pasi ata të kenë plotësuar formularin e aplikimit në internet me informacionin e nevojshëm dhe pasi të jetë verifikuar pagesa në internet me kartë krediti. Në rrethana shumë të rralla, nëse kërkohet dokumentacion shtesë, aplikanti do të kontaktohet përpara miratimit të eTA të Kanadasë.


Cilat janë kërkesat e vizës eTA Canada për qytetarët portugez?

Për të hyrë në Kanada, shtetasit portugez do të kërkojnë një të vlefshme Dokument udhëtimi or Pasaportë në mënyrë që të aplikoni për Kanada eTA. Shtetasit portugez që kanë një Pasaportë të një shtetësie shtesë duhet të sigurohen që të aplikojnë me të njëjtën pasaportë me të cilën do të udhëtojnë, pasi eTA e Kanadasë do të shoqërohet me pasaportën që u përmend në kohën e aplikimit. Nuk ka nevojë të printoni ose të paraqisni asnjë dokument në aeroport, pasi eTA ruhet në mënyrë elektronike kundrejt pasaportës në sistemin e imigracionit në Kanada.

Qytetarët e dyfishtë kanadezë dhe banorët e përhershëm kanadezë nuk kanë të drejtë për eTA të Kanadasë. Nëse keni shtetësi të dyfishtë nga Portugalia si dhe nga Kanadaja, atëherë duhet të përdorni pasaportën tuaj kanadeze për të hyrë në Kanada. Ju nuk keni të drejtë të aplikoni për Kanada eTA në Portugalinë tuaj Pasaportë.

Aplikantët gjithashtu do të kërkojnë një kartë krediti ose debiti të vlefshme për të paguar për eTA të Kanadasë. Qytetarëve portugez u kërkohet gjithashtu të japin një adresë e vlefshme email, për të marrë eTA e Kanadasë në kutinë e tyre hyrëse. Do të jetë përgjegjësia juaj të kontrolloni me kujdes të gjitha të dhënat e futura në mënyrë që të mos ketë probleme me Autoritetin Elektronik të Udhëtimit të Kanadasë (eTA), përndryshe mund t'ju duhet të aplikoni për një tjetër eTA të Kanadasë.

Lexoni në lidhje me Kërkesat e Vizave të plota eTA Kanada

Sa kohë mund të qëndrojë shtetasi portugez në Kanada Visa Online?

Data e nisjes së shtetasit portugez duhet të jetë brenda 90 ditëve nga mbërritja. Mbajtësve të pasaportës portugeze u kërkohet të marrin një Autoriteti Elektronik të Udhëtimit të Kanadasë (Kanada eTA) edhe për një kohëzgjatje të shkurtër prej 1 dite deri në 90 ditë. Nëse shtetasit portugez synojnë të qëndrojnë për një kohë më të gjatë, atëherë ata duhet të aplikojnë për një vizë përkatëse në varësi të rrethanave të tyre. ETA e Kanadasë është e vlefshme për 5 vjet. Qytetarët portugez mund të hyjnë disa herë gjatë vlefshmërisë pesë (5) vjeçare të eTA të Kanadasë.

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me eTA Canada Visa

Sa herët mund të aplikojnë qytetarët portugez për vizë eTA Canada?

Ndërsa shumica e eTA-ve në Kanada lëshohen brenda 24 orëve, këshillohet që të aplikoni të paktën 72 orë (ose 3 ditë) përpara fluturimit tuaj. Meqenëse eTA e Kanadasë është e vlefshme deri në 5 (pesë vjet), ju mund të aplikoni eTA në Kanada edhe para se të keni rezervuar fluturimet tuaja, si në raste të rralla, eTA e Kanadasë mund të marrë deri në një muaj për t'u lëshuar dhe mund t'ju kërkohet të siguroni dokumente shtesë . Dokumentet shtesë mund të jenë:

 • Një ekzaminim mjekësor - Ndonjëherë kërkohet që të kryhet një ekzaminim mjekësor për të vizituar Kanadanë.
 • Kontrolli i rekordeve penale - Nëse keni një dënim të mëparshëm, zyra e vizave kanadeze do t'ju informojë nëse kërkohet ose jo një certifikatë policie.

Cilat janë disa gabime të zakonshme që duhen shmangur në Formularin e Aplikimit eTA në Kanada?

Ndërsa Procesi i aplikimit eTA në Kanada është jashtëzakonisht e drejtpërdrejtë, ia vlen të kuptoni kërkesat thelbësore dhe të shmangni gabimet e zakonshme të renditura më poshtë.

 • Numrat e pasaportave janë pothuajse gjithmonë 8 deri në 11 karaktere. Nëse po futni një numër që është shumë i shkurtër ose shumë i gjatë ose jashtë këtij diapazoni, është sikur po futni një numër të gabuar.
 • Një gabim tjetër i zakonshëm është ndërrimi i shkronjës O dhe numrit 0 ose shkronjës I dhe numrit 1.
 • Çështje lidhur me emrin si
  • Emri i plotë: Emri i vendosur në aplikacionin eTA të Kanadasë duhet të përputhet me emrin saktësisht siç është dhënë në Pasaportë. Mund të shikoni Rrip MRZ në faqen tuaj të informacionit të pasaportës për t'u siguruar që keni futur emrin e plotë, duke përfshirë çdo emër të mesëm.
  • Mos përfshini emrat e mëparshëm: Mos përfshini asnjë pjesë të atij emri në kllapa ose emra të mëparshëm. Përsëri, konsultohuni me shiritin MRZ.
  • Emër jo anglisht: Emri juaj duhet të jetë në Anglisht personazhet. Mos përdorni shkronja jo-anglisht si alfabetet kineze/hebraike/greke për të shqiptuar emrin tuaj.
Pasaportë me shirit MRZ

Aktivitetet për të bërë dhe vendet për t'u vizituar në Kanada për Qytetarët Portugez

 • Pini Verë në Luginën Okanagan, Kolumbia Britanike
 • Lundrim në pasazh brenda, ishulli Vancouver
 • Lundroni në Ishujt e Gjirit, në Ishullin Vancouver
 • Zbuloni një Sharm të Botës së Vjetër, Montrealin e Vjetër
 • Kulla CN, Toronto
 • Pamje të mrekullueshme në liqenin Garibaldi, Kolumbia Britanike
 • Kepi ​​Breton - Një tokë e pashkelur, Nova Scotia
 • Gape Në Monolitët më të Vjetër, Monolitë Mingan, Quebec
 • Eksploroni Ujëvarat më të Larta, Montmorency Falls, Québec
 • Parku Kombëtar i Kluane dhe Rezervat, Yukon
 • Shkoni për Peshkim në Liqenin e Madh të Skllevërve, Territoret Veriperëndimore

Ambasada e Portugalisë në Otava

Adresa

645, Island Park Drive, K1Y 0B8, Otava, Kanada

Numri telefonit

+ 1-613-729-0883

faks

+ 1-613-729-4236

Ju lutemi aplikoni për një eTA të Kanadasë 72 orë përpara fluturimit tuaj.