Viza e Kanadasë nga Zvicra

Viza e Kanadasë për shtetasit zviceranë

Aplikoni për vizë në Kanada nga Zvicra

eTA për qytetarët zviceranë

Pranueshmëria eTA

 • Qytetarët zviceranë munden aplikoni për Kanada eTA
 • Zvicra ishte një anëtare e fillimit të programit eTA të Kanadasë
 • Qytetarët zviceranë gëzojnë hyrje të shpejtë duke përdorur programin eTA të Kanadasë

Kërkesat e tjera të eTA

 • Qytetarët zviceranë mund të aplikojnë për eTA online
 • Kanada eTA është e vlefshme vetëm për mbërritje nga ajri
 • Kanada eTA është për vizita të shkurtra turistike, biznesi dhe tranziti
 • Ju duhet të jeni mbi 18 vjeç për të aplikuar për eTA përndryshe të kërkoni një prind / kujdestar

Viza e Kanadasë nga Zvicra

Qytetarëve zviceranë u kërkohet të aplikojnë për një vizë eTA të Kanadasë për të hyrë në Kanada për vizita deri në 90 ditë për qëllime turizmi, biznesi, tranziti ose mjekësore. Viza eTA Canada nga Zvicra nuk është fakultative, por a kërkesë e detyrueshme për të gjithë qytetarët zviceranë udhëtimi në vend për qëndrim të shkurtër. Para se të udhëtojë për në Kanada, një udhëtar duhet të sigurojë që vlefshmëria e pasaportës të jetë së paku tre muaj pas datës së pritshme të nisjes.

Visa eTA e Kanadasë po zbatohet me qëllim që të përmirësojë sigurinë e kufirit. Programi eTA i Kanadasë u miratua në 2012 dhe u deshën 4 vjet për t'u zhvilluar. Programi eTA u prezantua në 2016 për të ekranizuar udhëtarët që mbërrinin nga përtej detit si një përgjigje ndaj rritjes globale të aktiviteteve terroriste.

Si mund të aplikoj për vizë kanadeze nga Zvicra?

Visa e Kanadasë për qytetarët zviceranë përmban një formular aplikimi online që mund të kompletohet në më pak se pesë (5) minuta. Necessaryshtë e nevojshme që aplikantët të fusin informacione në faqen e tyre të pasaportës, të dhënat personale, detajet e tyre të kontaktit, si emaili dhe adresa, dhe detajet e punësimit. Aplikanti duhet të jetë me shëndet të mirë dhe nuk duhet të ketë histori kriminale.

Viza e Kanadasë për shtetasit zviceranë mund të aplikohet online në këtë faqe interneti dhe mund të merrni Vizën e Kanadasë në internet me email. Procesi është jashtëzakonisht i thjeshtuar për qytetarët zviceranë. Kërkesa e vetme është të keni një ID Email, një kartë krediti/debiti në 1 nga 133 monedhat ose Paypal.

Pasi të keni paguar tarifat, fillon përpunimi i aplikimit eTA. Kanada eTA dërgohet me email. Viza e Kanadasë për qytetarët zviceranë do të dërgohet me email, pasi ata të kenë plotësuar formularin e aplikimit online me informacionin e nevojshëm dhe pasi të jetë verifikuar pagesa online me kartë krediti. Në rrethana shumë të rralla, nëse kërkohet dokumentacion shtesë, aplikanti do të kontaktohet përpara miratimit të eTA të Kanadasë.


Kërkesat e vizës së Kanadasë për shtetasit zviceranë

Për të hyrë në Kanada, qytetarët zviceranë do të kërkojnë një dokument të vlefshëm udhëtimi ose pasaportë në mënyrë që të aplikojnë për Kanada eTA. Qytetarët zviceranë që kanë një pasaportë të një shtetësie shtesë duhet të sigurohen që ata të aplikojnë me të njëjtën pasaportë me të cilën do të udhëtojnë, pasi eTA e Kanadasë do të shoqërohet me pasaportën që u përmend në kohën e aplikimit. Nuk ka nevojë për të shtypur ose paraqitur ndonjë dokument në aeroport, pasi eTA ruhet në mënyrë elektronike kundër pasaportës në sistemin e Imigracionit në Kanada.

Aplikantët gjithashtu do të kërkojnë një kartë krediti ose debiti të vlefshëm ose llogari PayPal për të paguar për eTA të Kanadasë. Nga qytetarët zviceranë gjithashtu kërkohet të sigurojnë një adresë e vlefshme email, për të marrë eTA të Kanadasë në kutinë e tyre. Do të jetë përgjegjësia juaj të kontrolloni dy herë me kujdes të gjitha të dhënat e futura në mënyrë që të mos ketë probleme me Autoritetin e Udhëtimeve Elektronike të Kanadasë (eTA), përndryshe mund të duhet të aplikoni për një eTA tjetër të Kanadasë.

Lexoni në lidhje me Kërkesat e Vizave të plota eTA Kanada

Sa kohë mund të qëndrojë shtetasi zviceran në Kanada Visa Online?

Data e nisjes së qytetarit zviceran duhet të jetë brenda 90 ditëve nga mbërritja. Mbajtësve të pasaportave zvicerane u kërkohet të marrin një Autoritet të Udhëtimit Elektronik të Kanadasë (Kanada eTA) edhe për një kohëzgjatje të shkurtër nga 1 ditë deri në 90 ditë. Nëse qytetarët zviceranë synojnë të qëndrojnë për një kohë më të gjatë, atëherë ata duhet të aplikojnë për një Vizë përkatëse në varësi të rrethanave të tyre. Kanada eTA është e vlefshme për 5 vjet. Qytetarët zviceranë mund të hyjnë shumë herë gjatë vlefshmërisë pesë (5) vjeçare të eTA të Kanadasë.

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me eTA Canada Visa


Gjërat për të bërë dhe vendet me interes për Qytetarët Zviceranë

 • Qyteti-Val-Jalbert Ghost, Metabetchouan-Lac-à-la-Croix, Québec
 • Fjetor i Vjetër i Kebekut, Qyteti i Kebekut, Kebek
 • Oratoire St. Joseph, Montreal, Québec
 • Pylli Antik / Chun T'oh Whudujut, Penny, Kolumbia Britanike
 • 9 O'Clock Gun, Vancouver, Kolumbia Britanike
 • Qendra dhe Muzeu Memorial i Holokaustit në Montreal, Montreal, Québec
 • Prishja e SS Valencia, Pachena Beach, British Columbia
 • Pylli i Magjepsur, Malakwa
 • Teatri i Kopshtit Dimëror, Toronto
 • Biosfera e Montrealit, Montreal
 • Kanalizimet e Torontos, Toronto, Ontario

Ambasada e Zvicrës në Kanada

Adresa

5 Marlborough Avenue, K1N 8E6, Otava, Kanada

Numri telefonit

+ 1-613-235-1837

faks

+ 1-613-563-1394


Ju lutemi aplikoni për një eTA të Kanadasë 72 orë përpara fluturimit tuaj.