Viza e Kanadasë nga Letonia

Viza e Kanadasë për shtetasit letonez

Aplikoni për vizë në Kanada nga Letonia

eTA për qytetarët letonezë

Pranueshmëria eTA

 • Qytetarët letonisht munden aplikoni për Kanada eTA
 • Letonia ishte një anëtar fillestar i programit eTA të Kanadasë
 • Qytetarët letonezë gëzojnë hyrje të shpejtë duke përdorur programin eTA të Kanadasë

Kërkesat e tjera të eTA

 • Qytetarët letonezë mund të aplikojnë për eTA online
 • Kanada eTA është e vlefshme vetëm për mbërritje nga ajri
 • Kanada eTA është për vizita të shkurtra turistike, biznesi dhe tranziti
 • Ju duhet të jeni mbi 18 vjeç për të aplikuar për eTA përndryshe të kërkoni një prind / kujdestar

Viza e Kanadasë nga Letonia

Qytetarëve letonezë u kërkohet të aplikojnë për një vizë eTA të Kanadasë për të hyrë në Kanada për vizita deri në 90 ditë për qëllime turizmi, biznesi, tranziti ose mjekësore. Viza eTA Canada nga Letonia nuk është fakultative, por a kërkesë e detyrueshme për të gjithë qytetarët letonezë udhëtimi në vend për qëndrime të shkurtra. Përpara se të udhëtojë në Kanada, një udhëtar duhet të sigurohet që vlefshmëria e pasaportës është të paktën tre muaj pas datës së pritshme të nisjes.

ETA Canada Visa po zbatohet me qëllim të përmirësimit të sigurisë kufitare. Programi eTA e Kanadasë u miratua në vitin 2012 dhe u deshën 4 vjet për t'u zhvilluar. Programi eTA u prezantua në vitin 2016 për të kontrolluar udhëtarët që vijnë nga jashtë si një përgjigje ndaj rritjes globale të aktiviteteve terroriste.

Si mund të aplikoj për vizë kanadeze nga Letonia?

Viza Kanadeze për shtetasit Letonezë përfshin një formular aplikimi online që mund të plotësohet për më pak se pesë (5) minuta. Është e nevojshme që aplikantët të fusin informacione në faqen e pasaportës së tyre, të dhënat personale, detajet e kontaktit të tyre, si emaili dhe adresa, dhe detajet e punësimit. Aplikanti duhet të jetë në gjendje të mirë shëndetësore dhe nuk duhet të ketë histori kriminale.

Viza e Kanadasë për qytetarët letonezë mund të aplikohet online në këtë faqe interneti dhe mund të merrni Vizën e Kanadasë në internet me email. Procesi është jashtëzakonisht i thjeshtuar për qytetarët letonezë. Kërkesa e vetme është të keni një ID Email, një kartë krediti/debiti në 1 nga 133 monedhat ose Paypal.

Pasi të keni paguar tarifat, fillon përpunimi i aplikimit eTA. Kanada eTA dërgohet me email. Viza e Kanadasë për qytetarët letonezë do të dërgohet me email, pasi ata të kenë plotësuar formularin e aplikimit online me informacionin e nevojshëm dhe pasi të jetë verifikuar pagesa me kartë krediti në internet. Në rrethana shumë të rralla, nëse kërkohet dokumentacion shtesë, aplikanti do të kontaktohet përpara miratimit të eTA të Kanadasë.


Kërkesat për vizë kanadeze për shtetasit letonez

Për të hyrë në Kanada, shtetasit letonez do të kërkojnë një dokument udhëtimi ose pasaportë të vlefshme për të aplikuar për Kanada eTA. Shtetasit letonez që kanë një pasaportë të një kombësie shtesë duhet të sigurohen se aplikojnë me të njëjtën pasaportë me të cilën do të udhëtojnë, pasi eTA e Kanadasë do të shoqërohet me pasaportën që u përmend në momentin e aplikimit. Nuk ka nevojë të printoni ose të paraqisni asnjë dokument në aeroport, pasi eTA ruhet në mënyrë elektronike kundrejt pasaportës në sistemin e imigracionit në Kanada.

Aplikantët gjithashtu do të kërkojnë një kartë krediti ose debiti të vlefshëm ose llogari PayPal për të paguar për eTA të Kanadasë. Qytetarëve të Letonisë u kërkohet gjithashtu të japin një adresë e vlefshme email, për të marrë eTA e Kanadasë në kutinë e tyre hyrëse. Do të jetë përgjegjësia juaj të kontrolloni me kujdes të gjitha të dhënat e futura në mënyrë që të mos ketë probleme me Autoritetin Elektronik të Udhëtimit të Kanadasë (eTA), përndryshe mund t'ju duhet të aplikoni për një tjetër eTA të Kanadasë.

Lexoni në lidhje me Kërkesat e Vizave të plota eTA Kanada

Sa kohë mund të qëndrojë shtetasi letonez në Kanada Visa Online?

Data e nisjes së shtetasit letonez duhet të jetë brenda 90 ditëve nga mbërritja. Mbajtësve të pasaportës letoneze u kërkohet të marrin një Autoritet Elektronik të Udhëtimit të Kanadasë (Canada eTA) edhe për një kohëzgjatje të shkurtër prej 1 dite deri në 90 ditë. Nëse shtetasit letonezë synojnë të qëndrojnë për një kohë më të gjatë, atëherë ata duhet të aplikojnë për një vizë përkatëse në varësi të rrethanave të tyre. ETA e Kanadasë është e vlefshme për 5 vjet. Qytetarët letonezë mund të hyjnë disa herë gjatë vlefshmërisë pesë (5) vjeçare të eTA të Kanadasë.

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me eTA Canada Visa


Gjërat për të bërë dhe vendet me interes për qytetarët letonezë

 • Casa Loma, Toronto
 • Habitat 67, Montreal, Québec
 • L'Anse Aux Meadows, Saint Lunaire-Griquet, Newfoundland dhe Labrador
 • Shtëpia e Kukullave të Çmendura të Leslieville, Toronto, Ontario
 • Koleksioni Merril i Trillimeve Shkencore, Spekulimeve dhe Fantazisë, Toronto, Ontario
 • Ujëvarat e Niagaras, Ontario
 • Udhëtoni në rrugën e Farit, Nova Scotia
 • Lundrim në pasazh brenda, ishulli Vancouver
 • Eksploroni Ndikimin Francez, Qyteti i Kebekut
 • Kulla CN, Toronto
 • Parajsa për fotografët, Liqeni Maligne, Parku Kombëtar Jasper

Ambasada e Letonisë në Kanada

Adresa

350 Sparks St Suite 1200, Ottawa, Ontario, K1R 7S8, Kanada

Numri telefonit

+ 1-613-238-6014

faks

-


Ju lutemi aplikoni për një eTA të Kanadasë 72 orë përpara fluturimit tuaj.