Viza e Kanadasë nga Suedia

Viza e Kanadasë për qytetarët suedezë

Aplikoni për vizë në Kanada nga Suedia

eTA për qytetarët suedezë

Pranueshmëria eTA

 • Qytetarët suedezë munden aplikoni për Kanada eTA
 • Suedia ishte një anëtare e fillimit të programit eTA të Kanadasë
 • Qytetarët suedezë gëzojnë hyrje të shpejtë duke përdorur programin eTA të Kanadasë

Kërkesat e tjera të eTA

 • Qytetarët suedezë mund të aplikojnë për eTA online
 • Kanada eTA është e vlefshme vetëm për mbërritje nga ajri
 • Kanada eTA është për vizita të shkurtra turistike, biznesi dhe tranziti
 • Ju duhet të jeni mbi 18 vjeç për të aplikuar për eTA përndryshe të kërkoni një prind / kujdestar

Viza e Kanadasë nga Suedia

Qytetarëve suedezë u kërkohet të aplikojnë për një vizë eTA të Kanadasë për të hyrë në Kanada për vizita deri në 90 ditë për qëllime turizmi, biznesi, tranziti ose mjekësore. Viza eTA Canada nga Suedia nuk është fakultative, por a kërkesë e detyrueshme për të gjithë shtetasit suedezë udhëtimi në vend për qëndrime të shkurtra. Përpara se të udhëtojë në Kanada, një udhëtar duhet të sigurohet që vlefshmëria e pasaportës është të paktën tre muaj pas datës së pritshme të nisjes.

ETA Canada Visa po zbatohet me qëllim të përmirësimit të sigurisë kufitare. Programi eTA e Kanadasë u miratua në vitin 2012 dhe u deshën 4 vjet për t'u zhvilluar. Programi eTA u prezantua në vitin 2016 për të kontrolluar udhëtarët që vijnë nga jashtë si një përgjigje ndaj rritjes globale të aktiviteteve terroriste.

Si mund të aplikoj për vizë kanadeze nga Suedia?

Visa e Kanadasë për qytetarët suedezë përmban një formular aplikimi online që mund të plotësohet për më pak se pesë (5) minuta. Është e nevojshme që aplikantët të fusin informacione në faqen e pasaportës së tyre, të dhënat personale, detajet e kontaktit të tyre, si emaili dhe adresa, dhe detajet e punësimit. Aplikanti duhet të jetë në gjendje të mirë shëndetësore dhe nuk duhet të ketë histori kriminale.

Viza e Kanadasë për qytetarët suedezë mund të aplikohet online në këtë faqe interneti dhe mund të merrni Vizën e Kanadasë në internet me email. Procesi është jashtëzakonisht i thjeshtuar për qytetarët suedezë. Kërkesa e vetme është të keni një ID Email, një kartë krediti/debiti në 1 nga 133 monedhat ose Paypal.

Pasi të keni paguar tarifat, fillon përpunimi i aplikimit eTA. Kanada eTA dërgohet me email. Viza e Kanadasë për qytetarët suedezë do të dërgohet me email, pasi ata të kenë plotësuar formularin e aplikimit online me informacionin e nevojshëm dhe pasi të jetë verifikuar pagesa online me kartë krediti. Në rrethana shumë të rralla, nëse kërkohet dokumentacion shtesë, aplikanti do të kontaktohet përpara miratimit të eTA të Kanadasë.


Kërkesat e vizës së Kanadasë për qytetarët suedezë

Për të hyrë në Kanada, qytetarët suedezë do të kërkojnë një dokument udhëtimi ose pasaportë të vlefshme për të aplikuar për Kanada eTA. Shtetasit suedezë që kanë një pasaportë të një shtetësie shtesë duhet të sigurohen që të aplikojnë me të njëjtën pasaportë me të cilën do të udhëtojnë, pasi eTA e Kanadasë do të shoqërohet me pasaportën që u përmend në momentin e aplikimit. Nuk ka nevojë të printoni ose të paraqisni asnjë dokument në aeroport, pasi eTA ruhet në mënyrë elektronike kundrejt pasaportës në sistemin e imigracionit në Kanada.

Aplikantët gjithashtu do të kërkojnë një kartë krediti ose debiti të vlefshëm ose llogari PayPal për të paguar për eTA të Kanadasë. Qytetarëve suedezë kërkohet gjithashtu të japin një adresë e vlefshme email, për të marrë eTA e Kanadasë në kutinë e tyre hyrëse. Do të jetë përgjegjësia juaj të kontrolloni me kujdes të gjitha të dhënat e futura në mënyrë që të mos ketë probleme me Autoritetin Elektronik të Udhëtimit të Kanadasë (eTA), përndryshe mund t'ju duhet të aplikoni për një tjetër eTA të Kanadasë.

Lexoni në lidhje me Kërkesat e Vizave të plota eTA Kanada

Sa kohë mund të qëndrojë shtetasi suedez në Kanada Visa Online?

Data e nisjes së shtetasit suedez duhet të jetë brenda 90 ditëve nga mbërritja. Mbajtësve të pasaportës suedeze u kërkohet të marrin një Autoritetin Elektronik të Udhëtimit të Kanadasë (Canada eTA) edhe për një kohëzgjatje të shkurtër prej 1 dite deri në 90 ditë. Nëse qytetarët suedezë synojnë të qëndrojnë për një kohë më të gjatë, atëherë ata duhet të aplikojnë për një vizë përkatëse në varësi të rrethanave të tyre. ETA e Kanadasë është e vlefshme për 5 vjet. Qytetarët suedezë mund të hyjnë disa herë gjatë vlefshmërisë pesë (5) vjeçare të eTA të Kanadasë.

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me eTA Canada Visa


Gjërat për të bërë dhe vendet me interes për Qytetarët Suedez

 • Muralet në Bulevardin Saint Laurent, Montreal, Quebec
 • Big Rock çrregullt, Okotoks, Alberta
 • Diga më e madhe e kastorit në botë, Rrethi i Përmirësimit Nr. 24, Alberta
 • Oratoire St. Joseph, Montreal, Québec
 • Liqeni Watson Sign Forest Forest, Liqeni Watson, Territori i Yukon
 • Observatori Sudbury Neutrino, Sudbury, Ontario
 • Valë në këmbë në Habitat '67, Montreal
 • Qendra dhe Muzeu Memorial i Holokaustit në Montreal, Montreal, Québec
 • Far Fisgard, Colwood, Kolumbia Britanike
 • Putri i majmunit, Toronto
 • Thomas Fisher Biblioteka e Rrallë e Librave, Toronto

Ambasada e Suedisë

Adresa

377 Dalhousie Street, Suite 305, K1N 9N8, Otava, Kanada

Numri telefonit

+ 1-613-244-8200

faks

+ 1-613-241-2277


Ju lutemi aplikoni për një eTA të Kanadasë 72 orë përpara fluturimit tuaj.